Geroosterde Bloemkoolsoep met Paranoten

Na twee zoete recepten, is het nu tijd voor iets hartigs. In het pakket van de Give-Away zitten ook heerlijke paranoten, selenium bommetjes, en daar wilde ik ook iets mee doen. De meesten zullen paranoten zo uit het vuistje eten. Mijn man is daar eentje van. Ik laat de zak zo op het aanrecht staan en gegarandeerd dat hij binnen drie dagen leeg is! Dus als ik wat met paranoten wil doen, zal ik ze moeten verstoppen! Nu vond ik een bloemkool in mijn koelkast die er niet zo heel erg appetijtelijk meer uitzag, maar op zich nog wel goed was. Verwerken tot soep dus! Ik wens geen geklaag aan tafel dat de bloemkool er raar uitziet of iets van dien aard. Bloemkoolsoep zou ik maken… met paranoten!

Bloemkoolsoep is over het algemeen al lekker romig, maar de paranoten geven het nog net iets extra’s en een heerlijke nootachtige smaak. Het is echt heel bijzonder hoe heerlijk het samengaat. Ik wou dat de kom nooit leegraakte, zo lekker!

Overigens bedenk ik me nu dat dit ook erg goed met paddestoelen zal werken. Vervang in dat geval het gewicht in bloemkool door paddestoelen.

Geroosterde Bloemkoolsoep met Paranoten

3 – 4 porties

Olijfolie, kokosolie, boter of spekvet om in te bakken
1 bloemkool, medium formaat
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
Zeezout en peper naar smaak
1 liter groentebouillon of water (voeg dan extra zout toe)
En paar groene asperges, sperzieboontjes of peultjes, voorgekookt (optioneel)
100 gram paranoten

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch).
  2. Breek de bloemkool in roosjes en leg op een bakplaat.
  3. Schenk of druppel er wat olie of vet naar keuze en zout en peper overheen.
  4. Even omhusselen en rooster de bloemkool in 20 minuten goudbruin.
  5. Neem een ruime pan en verhit hier een eetlepel van de olie of het vet naar keuze in.
  6. Fruit de ui tot deze glazig wordt en voeg dan de knoflook toe.
  7. Voeg de bloemkool en de bouillon toe en breng aan de kook.
  8. Kook ongeveer 5 minuten door en doe dan de paranoten er bij.
  9. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
  10. Voeg eventueel de asperges toe.
  11. Breng verder op smaak met wat zout en peper.
  12. Serveer met extra stukjes paranoot.

Ben jij ook zo gek op paranoten? Doe dan mee met de Give-Away van Gezonde Noten Kopen. Deze loopt nog tot vrijdag 26 september, middernacht.

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

cranberrysap
Gezond eten

Cranberrysap: gezond of niet?

Cranberrysap staat al jarenlang bekend als een drankje dat goed zou zijn voor je blaas. Maar hoe gezond is cranberrysap nu écht? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag regelmatig. In dit artikel leg ik je uit wat cranberrysap is, welke voedingsstoffen erin zitten, en of het een verstandige keuze is

Lees verder »
Review

DirectClinics | Onderzoek zonder wachttijden

Gezondheid is één van de meest waardevolle bezittingen die we hebben. Toch laten veel mensen medische onderzoeken links liggen, vaak door lange wachttijden, gebrek aan tijd of simpelweg onzekerheid over waar ze terecht kunnen. DirectClinics biedt hiervoor een helder alternatief: preventieve medische onderzoeken zonder wachttijd, uitgevoerd door ervaren artsen in

Lees verder »
Review

Waarom darmklachten je energie onderuit halen

Een opgeblazen gevoel na het eten. Last van winderigheid. Wisselende stoelgang. Het zijn klachten die vaak als ‘normaal’ worden weggezet. Toch trekken ze direct een wissel op je dag. Je zit minder lekker in je lijf, denkt trager, voelt je sneller moe. Niet omdat je conditie slecht is, maar omdat

Lees verder »