Geroosterde Bloemkoolsoep met Paranoten

Na twee zoete recepten, is het nu tijd voor iets hartigs. In het pakket van de Give-Away zitten ook heerlijke paranoten, selenium bommetjes, en daar wilde ik ook iets mee doen. De meesten zullen paranoten zo uit het vuistje eten. Mijn man is daar eentje van. Ik laat de zak zo op het aanrecht staan en gegarandeerd dat hij binnen drie dagen leeg is! Dus als ik wat met paranoten wil doen, zal ik ze moeten verstoppen! Nu vond ik een bloemkool in mijn koelkast die er niet zo heel erg appetijtelijk meer uitzag, maar op zich nog wel goed was. Verwerken tot soep dus! Ik wens geen geklaag aan tafel dat de bloemkool er raar uitziet of iets van dien aard. Bloemkoolsoep zou ik maken… met paranoten!

Bloemkoolsoep is over het algemeen al lekker romig, maar de paranoten geven het nog net iets extra’s en een heerlijke nootachtige smaak. Het is echt heel bijzonder hoe heerlijk het samengaat. Ik wou dat de kom nooit leegraakte, zo lekker!

Overigens bedenk ik me nu dat dit ook erg goed met paddestoelen zal werken. Vervang in dat geval het gewicht in bloemkool door paddestoelen.

Geroosterde Bloemkoolsoep met Paranoten

3 – 4 porties

Olijfolie, kokosolie, boter of spekvet om in te bakken
1 bloemkool, medium formaat
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
Zeezout en peper naar smaak
1 liter groentebouillon of water (voeg dan extra zout toe)
En paar groene asperges, sperzieboontjes of peultjes, voorgekookt (optioneel)
100 gram paranoten

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch).
  2. Breek de bloemkool in roosjes en leg op een bakplaat.
  3. Schenk of druppel er wat olie of vet naar keuze en zout en peper overheen.
  4. Even omhusselen en rooster de bloemkool in 20 minuten goudbruin.
  5. Neem een ruime pan en verhit hier een eetlepel van de olie of het vet naar keuze in.
  6. Fruit de ui tot deze glazig wordt en voeg dan de knoflook toe.
  7. Voeg de bloemkool en de bouillon toe en breng aan de kook.
  8. Kook ongeveer 5 minuten door en doe dan de paranoten er bij.
  9. Draai het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
  10. Voeg eventueel de asperges toe.
  11. Breng verder op smaak met wat zout en peper.
  12. Serveer met extra stukjes paranoot.

Ben jij ook zo gek op paranoten? Doe dan mee met de Give-Away van Gezonde Noten Kopen. Deze loopt nog tot vrijdag 26 september, middernacht.

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

cranberrysap
Gezond eten

Cranberrysap: gezond of niet?

Cranberrysap staat al jarenlang bekend als een drankje dat goed zou zijn voor je blaas. Maar hoe gezond is cranberrysap nu écht? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag regelmatig. In dit artikel leg ik je uit wat cranberrysap is, welke voedingsstoffen erin zitten, en of het een verstandige keuze is

Lees verder »
Slimme keuken
Een Natuurlijk Schone Keuken

Hoe een slimme keuken je helpt om gezonder te eten

Een gezonde leefstijl begint niet alleen bij wat je in je boodschappenmand stopt, maar vooral bij de plek waar je je voeding bereidt: je keuken. Een slimme, overzichtelijke keuken kan het verschil maken tussen snel iets ongezonds grijpen of met plezier een voedzame maaltijd bereiden. Namens Reddy Keukens delen we graag

Lees verder »
Gezond eten uit eigen tuin
Gezondheid Algemeen

Gezond eten uit eigen tuin: zo begin je vandaag nog

Droom je ervan om je eigen groente en fruit te kweken in je tuin of op je balkon? Het is makkelijker dan je misschien denkt. Met een paar bakken, een stukje grond en de juiste zaden kun je het hele jaar door genieten van verse, smaakvolle en onbespoten oogst. Bovendien

Lees verder »