Volgende week speel ik de hele week gastvrouw! Eerst komen mijn schoonzus en haar vriend over uit Engeland voor drie dagen. Daarna komen twee lieve vrienden uit Canada ons weer bezoeken. Hoewel ik het altijd een hoop gestress op voorhand vind, is het iedere keer weer erg gezellig en fijn om uitgebreid bij te kunnen praten. Iets wat met korte bezoekjes en/ of e-mail contact toch minder lukt! Gelukkig ben ik met de jaren wel iets minder druk geworden. Voorheen moesten de gordijnen gewassen zijn, de bedden verschoond (ja, ook die van de kinderen) en de keuken stralend schoon. De ervaring leert dat gastvrij zijn niets te maken heeft met schone gordijnen maar alles met tijd samen doorbrengen, in plaats van ik in de keuken, zij in de woonkamer.
Maar er moet wel gegeten worden. Dat is iets wat ik niet kan negeren. Dus ik kies dan voor recepten die ik makkelijk in twee pannen kan bereiden met een goed ‘left-over’ potentieel en waarbij ik behulpzame vriendinnen ook wat kan laten doen. Want wie kent dat gevoel van ‘in de weg zijn’ niet? Meehelpen is veel leuker!
Dit recept van gevulde champignons past daar erg goed bij. Lekker fröbelen in de keuken en na de tijd zet je iets anders op tafel dan het geijkte ‘worst kaas scenario’ (snap je’m???). Het originele recept komt bij Elana’s Pantry vandaan. Trouwe lezers van Eet Goed Voel je Goed weten dat ik erg gek ben op haar recepten. Niet al te gecompliceerd, gebruik makend van ingrediënten die de meeste mensen wel in huis hebben of makkelijk aan kunnen schaffen en altijd erg lekker.
Zo ook deze gevulde champignons. Ik ben gek op de umami smaak van champignons, helemaal in combinatie met knoflook. Dit recept is dan ook genoeg voor zes personen, maar voel je vrij om het te halveren mocht jou dat iets te gortig zijn!
Gevulde Champignons
Ingrediënten
- 2 doosjes witte champignons
- 200 gram zachte geitenkaas
- 3 el fijn gesneden peterselie
- 1 el gesnipperde bieslook
- 1 klein teentje knoflook uitgeperst
- ¼ tl zeezout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Wrijf de champignons schoon waar nodig en haal de steeltjes er af.
- Leg de champignons op hun ruggetje op een bakplaat met bakpapier.
- Doe de geitenkaas, kruiden en zout in een kom en meng met een vork goed door. Je kunt hier ook een keukenmachine voor gebruiken.
- Schep van dit mengsel steeds 1 theelepel in een champignon totdat alle kaas op is.
- Bak de champignons in 20 - 25 minuten gaar.
- Laat iets afkoelen en serveer.
Notities
Teveel knoflook smaakt erg scherp vind ik. Ik gebruik dan ook teentjes knoflook die je binnenin een bol vindt. Als dit je zelfs nog teveel is, kun je zo’n teentje halveren of een snufje knoflookpoeder gebruiken.
Wil jij ook op de hoogte blijven van leuke tips, weetjes en achtergronden rondom Eet Goed Voel je Goed? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Laat een reactie achter