Jullie raden nooit wat mij van de week is overkomen. Ik was zomaar alleen met het avondeten! Simon moest een late dienst werken en beide kids konden bij vriendjes eten omdat dat gezelliger en makkelijker was voor het sporten. In eerste instantie zou het alleen Marjanne en ik zijn, maar toen ook zij een afspraakje regelde, was ik ineens in m’n uppie! Ja, zeldzaam hoor. Ik hoor nu vele moeders een licht-jaloerse zucht slaken 😉 Omdat ik samen met dochter-lief zou eten, had ik iets simpels op het menu staan, maar toen ik mijn kans eenmaal schoon zag, ging ik gauw even naar de winkel om wat lekkers in huis te halen.
Zelf ben ik namelijk erg gek op spinazie, maar de kids totaal niet. Ze pikken het overal tussen uit, dus verstoppen werkt ook niet meer. Na een aantal pogingen, heb ik het voor nu maar even gelaten voor wat het is. Maar ik had al een tijd ontzettend zin in een goed gevulde kipfilet. Ja, erg specifiek, maar echt. Ik zag al ‘ers wat recepten voorbij zweven op Pinterest en ik had al eens een kip cordon bleu gemaakt, maar nu wilde ik iets meer speciaals maken.
Kip en Apetina
Lekkere gevulde kipfilet met Apetina en spinazie is ’t geworden. De zachte witte kaas van Apetina is heerlijk romig van smaak en combineren perfect met het bittere van de spinazie. De Apetina die ik overhad, gebruikte ik achtereenvolgens in een omelet en in een soep als garnering. Die overigens wel met smaak werd ontvangen door de kids 😉
Hoe dan ook. Om een kipfilet te kunnen vullen, is het handig om hem of plat te slaan met een vleeshamer (goed voor de frustraties) of door hem met een scherp mes in de dikte door te snijden en open te flappen als een vlinder. Je snijdt de filet dan niet helemaal tot het einde door. Het mooie filetlapje kun je vervolgens vullen met wat je maar wil.
Het kan helpen om de gevulde filet vervolgens met slagerstouw of tandenstokertjes bijeen te houden zodat de vulling er tijdens het bakken niet helemaal uitloopt. Iets lekkage mag natuurlijk, maar een kale filet en de vulling ernaast schiet zijn doel een beetje voorbij.
Eén kipfilet vulde aardig moet ik eerlijk zeggen. Ik denk dat dit komt door de combi van kip en kaas. Maar de salade die ik voor erbij gemaakt heb, is later die avond pas helemaal opgegaan. Dus ik denk dat als je geen grote eter bent, je prima met een halve kipfilet toe kan.
Gevulde Kipfilet met Apetina en Spinazie
Ingrediënten
- 1 kipfilet opengesneden of plat geslagen
- 2 handen verse spinazie gewassen
- 2 el Apetina witte kaas blokjes van een Apetina Classic kaasblok
- 1 teentje knoflook
- Zout en peper
- Boter en olijfolie om in te bakken
Instructies
- Verhit in een koekenpan een beetje olijfolie en fruit hierin het teentje knoflook tot deze geurig wordt.
- Bak snel de spinazie mee tot deze geslonken is.
- Snij het kaasblok in kleine stukjes en leg de kaasblokjes bij de spinazie
- Leg de kipfilet open en verdeel hierop de spinazie en de kaasblokjes.
- Vouw de kipfilet dicht en bind hem eventueel extra toe met slagerstouw of tandenstokers.
- Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Verhit wat meer olijfolie en wat boter in dezelfde koekenpan en bak de kipfilet om en om tot deze goudbruin is.
- Draai het vuur laag en laat nog even bakken tot de filet door en door gaar is.
- Serveer met een heerlijke pittige rucola salade.
Ja, vervelend hoor, een avondje alleen 😉
Laat een reactie achter