Een paar weken lang ben ik tussen de bedrijven door bezig geweest met het vak waarvoor ik ooit ben opgeleid: grafisch ontwerpen! We vonden namelijk dat het Eet Goed Voel je Goed blog met een nieuwe eigenaar en een nieuwe blogger ook een nieuwe, frissere look kon gebruiken.
Met de overdracht waren er een aantal dingen in het uiterlijk van het blog verdwenen en veranderd en daardoor waren we niet tevreden meer met hoe het eruit zag en ontstond het idee om in plaats van dat weer proberen recht te zetten, er een geheel nieuwe look aan te geven.
En dat is waar jij nu naar zit te kijken!
Nu ben ik weliswaar officieel grafisch ontwerper, ik heb nooit als zodanig gewerkt op 1 opdracht van een paar jaar terug na, maar ondanks dat ben ik best tevreden. Het belangrijkste is echter dat jij als trouwe lezer tevreden bent!
En dat willen we dus graag van je horen!
Werk in Uitvoering
Je moet weten, het is een soort werk in uitvoering. We hebben de hoofdlijnen bepaald, maar hier en daar zal er nog aan geschroefd en verbeterd worden. Zo is er nog niet voor elke maat mobile device een goed leesbare header gemaakt en moet er ook nog een mooi logo of beeldmerk komen.
Je zult dus in de loop van de tijd hier en daar wat aanpassingen kunnen zien.
Nu willen wij graag van jou weten of er punten zijn die je graag anders ziet, die onduidelijk zijn of misschien heb je gewoon wel leuke suggesties? Kortom kom maar op met je feedback, tips, kritiek, advies, maar ook waardering hoor ik natuurlijk graag! Wie niet!?
Graanvrije Appeltaart
En om dit heugelijke feit te vieren heb ik, of eigenlijk mijn geweldige dochter, een heerlijke appelcake gebakken met kokosmeel, graan- en notenvrij en zonder zuivel. Het is tenslotte toch een beetje feest!
Op de foto zie je de cake met de appelpartjes er echt bovenop, de afgelopen keer dat mijn dochter ‘m maakte heeft ze de partjes meer in het beslag gedrukt waardoor ze minder uitdroogde tijdens het bakken, beter!

Graanvrije Appelcake
Ingrediënten
- 200 gr. kokosolie of grasboter
- 6 eieren
- 75 gr. kokosmeel
- 75 gr. geraspte kokos
- 3 appels
- 4 el. honing of 6 el oerzoet of kokosbloesemsuiker
- 1 citroen biologisch
- 2 tl kaneel
- 1 tl. bicarbonaat
optioneel:
- kokosmeel om te bestuiven
- slagroom of kokosroom om erbij te serveren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een springvorm van 24cm met bakpapier.
- Was de citroen en rasp de schil en pers vervolgens de citroen uit.
- Schil de appels en rasp 1,5 appel grof, snijd de andere 1,5e appel in dunne schijfjes. Besprenkel de schijfjes met de helft van het citroensap.
- Smelt de boter in een steelpannetje.
- klop ondertussen de eieren met het zoetmiddel naar keuze schuimig.
- Roer er de gesmolten kokosolie of boter door.
- Meng het kokosmeel, kokosrasp, bicarbonaat en kaneel door elkaar in een kom en mix dit door het eiermengsel.
- Schep de geraspte appel erdoor en een halve theelepel van het overgebleven citroensap.
- Mocht het beslag wat droog zijn, kun je er altijd een paar lepels (kokos)melk of water door roeren.
- Stort het in de vorm en strijk de bovenkant een beetje glad. verdeel er de appelschijfjes over.
- Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de cake in 45-60 minuten gaar. Hij is klaar als je er een satéprikker insteekt en die er schoon en droog uitkomt.
- Laat de cake helemaal afkoelen alvorens deze op een bord over te doen.
- Bestuif eventueel met een beetje kokosmeel en serveer met stijf geslagen slagroom of kokosroom en geniet!