Graanvrije Appeltaart & Een Nieuwe Look!

Graanvrije AppelcakeEen paar weken lang ben ik tussen de bedrijven door bezig geweest met het vak waarvoor ik ooit ben opgeleid: grafisch ontwerpen! We vonden namelijk dat het Eet Goed Voel je Goed blog met een nieuwe eigenaar en een nieuwe blogger ook een nieuwe, frissere look kon gebruiken.

Met de overdracht waren er een aantal dingen in het uiterlijk van het blog verdwenen en veranderd en daardoor waren we niet tevreden meer met hoe het eruit zag en ontstond het idee om in plaats van dat weer proberen recht te zetten, er een geheel nieuwe look aan te geven.

En dat is waar jij nu naar zit te kijken!

Nu ben ik weliswaar officieel grafisch ontwerper, ik heb nooit als zodanig gewerkt op 1 opdracht van een paar jaar terug na, maar ondanks dat ben ik best tevreden. Het belangrijkste is echter dat jij als trouwe lezer tevreden bent!

En dat willen we dus graag van je horen!

 

Werk in Uitvoering

Je moet weten, het is een soort werk in uitvoering. We hebben de hoofdlijnen bepaald, maar hier en daar zal er nog aan geschroefd en verbeterd worden. Zo is er nog niet voor elke maat mobile device een goed leesbare header gemaakt en moet er ook nog een mooi logo of beeldmerk komen.

Je zult dus in de loop van de tijd hier en daar wat aanpassingen kunnen zien.

Nu willen wij graag van jou weten of er punten zijn die je graag anders ziet, die onduidelijk zijn of misschien heb je gewoon wel leuke suggesties? Kortom kom maar op met je feedback, tips, kritiek, advies, maar ook waardering hoor ik natuurlijk graag! Wie niet!?

 

Graanvrije Appeltaart

En om dit heugelijke feit te vieren heb ik, of eigenlijk mijn geweldige dochter, een heerlijke appelcake gebakken met kokosmeel, graan- en notenvrij en zonder zuivel. Het is tenslotte toch een beetje feest!

Op de foto zie je de cake met de appelpartjes er echt bovenop, de afgelopen keer dat mijn dochter ‘m maakte heeft ze de partjes meer in het beslag gedrukt waardoor ze minder uitdroogde tijdens het bakken, beter!

Graanvrije Appeltaart

Graanvrije Appelcake

Iris Maier
Voor als je wat te vieren hebt, of gewoon zomaar voor in het weekend bij de koffie of thee, doet het altijd goed natuurlijk! Zonder granen, noten of eventueel lactose!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Gebak
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 200 gr. kokosolie of grasboter
  • 6 eieren
  • 75 gr. kokosmeel
  • 75 gr. geraspte kokos
  • 3 appels
  • 4 el. honing of 6 el oerzoet of kokosbloesemsuiker
  • 1 citroen biologisch
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl. bicarbonaat

optioneel:

  • kokosmeel om te bestuiven
  • slagroom of kokosroom om erbij te serveren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een springvorm van 24cm met bakpapier.
  • Was de citroen en rasp de schil en pers vervolgens de citroen uit.
  • Schil de appels en rasp 1,5 appel grof, snijd de andere 1,5e appel in dunne schijfjes. Besprenkel de schijfjes met de helft van het citroensap.
  • Smelt de boter in een steelpannetje.
  • klop ondertussen de eieren met het zoetmiddel naar keuze schuimig.
  • Roer er de gesmolten kokosolie of boter door.
  • Meng het kokosmeel, kokosrasp, bicarbonaat en kaneel door elkaar in een kom en mix dit door het eiermengsel.
  • Schep de geraspte appel erdoor en een halve theelepel van het overgebleven citroensap.
  • Mocht het beslag wat droog zijn, kun je er altijd een paar lepels (kokos)melk of water door roeren.
  • Stort het in de vorm en strijk de bovenkant een beetje glad. verdeel er de appelschijfjes over.
  • Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de cake in 45-60 minuten gaar. Hij is klaar als je er een satéprikker insteekt en die er schoon en droog uitkomt.
  • Laat de cake helemaal afkoelen alvorens deze op een bord over te doen.
  • Bestuif eventueel met een beetje kokosmeel en serveer met stijf geslagen slagroom of kokosroom en geniet!

 

 

 

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

onverzadigd vet
Gezondheid Algemeen

Onverzadigd vet vs verzadigd vet: het verschil uitgelegd

Onverzadigde vetten staan bekend als de ‘gezonde vetten’. Ze ondersteunen je hart, je hersenen en je hormoonbalans. Maar wat zijn het precies? En hoe zorg je ervoor dat je er genoeg van binnenkrijgt, zonder te overdrijven? In dit artikel leg ik je alles uit over onverzadigde vetten, zodat je weet

Lees verder »
2 pepers
Gezond eten

Hoe gezond zijn pepers?

Pepers zijn onmisbaar in keukens over de hele wereld. Ze geven gerechten pit, kleur en karakter. Maar zijn pepers ook gezond? En welke soort peper is dan het beste? In dit artikel neem ik je mee in de wereld van chilipepers, hun gezondheidsvoordelen, mogelijke nadelen en de invloed van pittig

Lees verder »
sojasaus in een bakje
Gezond eten

Sojasaus gezond of ongezond? De feiten op een rij

Sojasaus is voor veel mensen niet meer weg te denken uit de keuken. Een scheutje over rijst of door een wokgerecht geeft direct een heerlijke umamismaak. Maar als je bewust met je gezondheid bezig bent, vraag je je misschien af: is sojasaus eigenlijk wel zo gezond? In dit artikel leg

Lees verder »