Granenrepen zijn helemaal ingeburgerd. Ze zijn makkelijk, ‘voedzaam’, vol met allemaal dingen die iedereen lekker vindt en het kost totaal geen moeite om er eentje open te maken en in de auto naar werk op te eten. Heb je toch het idee dat je je ontbijt niet hebt overgeslagen.
Jammer dan he, dat er zoveel rommel in zit? Tegen de tijd dat je reep zo’n beetje fatsoenlijk in je maag is opgenomen, hebben alle suikers je bloedsuiker flink omhoog gestuwd. Je voelt je goed en alert om twee uur later het gevoel te hebben helemaal niks gegeten te hebben. Door de dubieuze vetten smaakt zo’n reep ook eigenlijk wel best, maar helaas kan je lichaam er niks mee, dus worden die opgeslagen in je cellen waar ze vervolgens de boel lekker kunnen opstijven (letterlijk!).
Misschien toch maar niet zo’n reep. Maar het idee is natuurlijk geweldig. Een snack waar je lang vol van zit, lekker weghapt en ook nog eens je bloedsuiker met rust laat! En laat ik gisteravond nou net zoiets gemaakt hebben! 😉 Toevallig, he?
Deze reep is perfect voor iedereen die graag wat makkelijks wil hebben om zo mee te nemen. Lekker ook als snack na het sporten of om je ochtend/ middagdip op te vangen. Je kunt het fruit aanpassen naar smaak. Denk ook eens aan cranberries, stukjes abrikoos of gewelde goji bessen. Of wat denk je van stukjes noot en pure chocola?
Rozijnen Powerreep
- 250 gram amandelmeel
- 1 el rijstmeel
- 2 el gebroken lijnzaad (Biologisch)
- 2 el zoet naar keuze, denk aan agave, rauwe rietsuiker (sucanat) of een paar druppels stevia
- 1/4 tl baking soda
- 1/4 tl Keltisch zeezout
- 2 eieren
- Een flinke handvol grote rozijnen
Roer de droge ingrediënten door elkaar. Kluts in een kommetje de twee eieren licht en giet dit er bij. Goed roeren tot alle amandelmeel opgenomen is. Neem een glazen ovenschaal van ongeveer 30×20 cm en leg hier een velletje bakpapier in. Verdeel met een pannenlikker het deeg in de schaal, zorg er voor dat de hoekjes ook gevuld worden.
Bak dit in de oven op 175 graden in 30 minuten gaar en goudbruin. Ik liet het daarna nog een 10 minuten in de warme oven staan met de deur op een kier.
Snij in stukjes en bewaar in een luchtdichte doos.
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.