Groente Stoofschotel met Kokos en Bloemkoolrijst

Een heerlijke manier om restanten groenten te verwerken zonder af te doen aan smaak! Ik gebruik kokosmelk en currypasta om het die heerlijke zachte curry-kokossmaak te geven. De ‘rijst’ is gekookte en grof geprakte bloemkool, gekookt met wat zout en kurkuma (of kerriepoeder, is ook lekker!).


Groente Stoofschotel met Kokos en Bloemkoolrijst
2 el kokosolie
2 uien, in ringen
Currypasta
1/4 witte kool, in reepjes gesneden
1/2 broccoli in kleine roosjes
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 prei, in ringen gesneden en goed gewassen
1/2 bloemkool (deze was erg groot), in stukken gesneden
Kurkuma of kerriepoeder
Keltisch zeezout naar smaak
400 ml kokosmelk

  1. Neem een pan met een dikke bodem en smelt hierin de kokosolie.
  2. Voeg de ui toe en bak dit op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten, of totdat het zacht is.
  3. Roer een dikke eetlepel currypasta hier doorheen en bak even op.
  4. Voeg nu de kool, broccoli, knoflook en prei toe.
  5. Roerbak de groenten tot ze allemaal min of meer bedekt zijn met het curry-ui mengsel.
  6. Schenk nu de kokosmelk er bij en breng aan de kook.
  7. Zodra het kookt, doe je de deksel op de pan en draai je het vuur laag.
  8. Doe nu de bloemkool in een pan met een laagje water. Idealiter hoef je geen kookwater weg te gooien.
  9. Voeg hier zout en kurkuma of kerriepoeder aan toe en breng aan de kook.
  10. Zodra de bloemkool gaar is, stamp je het met een stamper (ja, sorry hoor, kon geen betere naam verzinnen!) tot het redelijk fijn is, maar geen puree.
  11. Als de kool van je curry zacht is, is het klaar.
  12. Serveer direct, eventueel met frisse komkommer.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »