Een heerlijke manier om restanten groenten te verwerken zonder af te doen aan smaak! Ik gebruik kokosmelk en currypasta om het die heerlijke zachte curry-kokossmaak te geven. De ‘rijst’ is gekookte en grof geprakte bloemkool, gekookt met wat zout en kurkuma (of kerriepoeder, is ook lekker!).
Groente Stoofschotel met Kokos en Bloemkoolrijst
2 el kokosolie
2 uien, in ringen
Currypasta
1/4 witte kool, in reepjes gesneden
1/2 broccoli in kleine roosjes
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 prei, in ringen gesneden en goed gewassen
1/2 bloemkool (deze was erg groot), in stukken gesneden
Kurkuma of kerriepoeder
Keltisch zeezout naar smaak
400 ml kokosmelk
- Neem een pan met een dikke bodem en smelt hierin de kokosolie.
- Voeg de ui toe en bak dit op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten, of totdat het zacht is.
- Roer een dikke eetlepel currypasta hier doorheen en bak even op.
- Voeg nu de kool, broccoli, knoflook en prei toe.
- Roerbak de groenten tot ze allemaal min of meer bedekt zijn met het curry-ui mengsel.
- Schenk nu de kokosmelk er bij en breng aan de kook.
- Zodra het kookt, doe je de deksel op de pan en draai je het vuur laag.
- Doe nu de bloemkool in een pan met een laagje water. Idealiter hoef je geen kookwater weg te gooien.
- Voeg hier zout en kurkuma of kerriepoeder aan toe en breng aan de kook.
- Zodra de bloemkool gaar is, stamp je het met een stamper (ja, sorry hoor, kon geen betere naam verzinnen!) tot het redelijk fijn is, maar geen puree.
- Als de kool van je curry zacht is, is het klaar.
- Serveer direct, eventueel met frisse komkommer.
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
7 reacties
Ik rasp de rauwe bloemkool altijd en dan eventjes koken, net echte rijst.
😉 Ik ben lui….
Maar het raspen is inderdaad eigenlijk nog beter omdat het dan echt rijst lijkt. Doe je dat in de keukenmachine ofzo?
ik ben ook lui. bij mijn staafmixer zit soort snijfunctie waarmee ik de bloemkool of wortel etc. fijn kan snijden. Raspen is dus eigenlijk een verkeerd woord, maar het resultaat is praktisch hetzelfde. Ik zit te wachten tot mijn blender het begeeft, dan mag ik een keukenmachine 😉
Hier gaat de rauwe bloemkool inderdaad even in de keukenmachine met het “S-mes”. Zo gepiept. We eten het dan rauw. Maar ik ga nu maar eens uitproberen hoe het wordt als ik het dan kort stoom/kook.
hoi heleen, wat voor curry pasta gebruik jij?
groetjes Loes
Ik gebruik de currypasta van Patak’s. Ik heb in de loop van de tijd verschillende andere pasta’s geprobeerd en ook gepoogd mijn eigen currypasta te maken, maar dit waren geen grote successen. Patak’s currypasta vind ik een goeie smaak hebben en is qua ingredienten ook prima te doen. Er zit wel wat suiker in, maar dit staat haast achteraan in de ingredientenlijst en in de hoeveelheden dat het gebruikt wordt, zal het nauwelijks negatief effect hebben.
Groetjes
Heleen
ok bedankt voor je reactie! Ik ga ’s kijken voor die van patak’s. Is die erg pittig trouwens of valt dat mee? groetjes Loes