Een heerlijke manier om restanten groenten te verwerken zonder af te doen aan smaak! Ik gebruik kokosmelk en currypasta om het die heerlijke zachte curry-kokossmaak te geven. De ‘rijst’ is gekookte en grof geprakte bloemkool, gekookt met wat zout en kurkuma (of kerriepoeder, is ook lekker!).
Groente Stoofschotel met Kokos en Bloemkoolrijst
2 el kokosolie
2 uien, in ringen
Currypasta
1/4 witte kool, in reepjes gesneden
1/2 broccoli in kleine roosjes
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 prei, in ringen gesneden en goed gewassen
1/2 bloemkool (deze was erg groot), in stukken gesneden
Kurkuma of kerriepoeder
Keltisch zeezout naar smaak
400 ml kokosmelk
- Neem een pan met een dikke bodem en smelt hierin de kokosolie.
- Voeg de ui toe en bak dit op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten, of totdat het zacht is.
- Roer een dikke eetlepel currypasta hier doorheen en bak even op.
- Voeg nu de kool, broccoli, knoflook en prei toe.
- Roerbak de groenten tot ze allemaal min of meer bedekt zijn met het curry-ui mengsel.
- Schenk nu de kokosmelk er bij en breng aan de kook.
- Zodra het kookt, doe je de deksel op de pan en draai je het vuur laag.
- Doe nu de bloemkool in een pan met een laagje water. Idealiter hoef je geen kookwater weg te gooien.
- Voeg hier zout en kurkuma of kerriepoeder aan toe en breng aan de kook.
- Zodra de bloemkool gaar is, stamp je het met een stamper (ja, sorry hoor, kon geen betere naam verzinnen!) tot het redelijk fijn is, maar geen puree.
- Als de kool van je curry zacht is, is het klaar.
- Serveer direct, eventueel met frisse komkommer.
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.