Hangop van melkkefir

Een goed ontbijt begint bij jezelf. Nee sorry, wat? Willen jullie wel geloven dat ik de originele slagzin nu even niet meer kan bedenken? Een iets iets begint bij jezelf… Nee, echt, weg. Nahhh zeg! Ik word oud! 😀

Maar daar gaat het vandaag niet over (en nooit trouwens, als het aan mij ligt). Vandaag gaan we lekkere hangop maken! Hangop is uitgelekte yoghurt of karnemelk. Je neemt een vochtige theedoek en schenkt hier de yoghurt of karnemelk in. Je knoopt de doek dicht en laat hem 12-24 uur uitlekken boven een pot of pan. Het vocht dat daar uitkomt is wei. Wat achterblijft in de doek is hangop. Verwar het overigens niet met Jan in de Zak. Da’s een broodgerecht dat gekookt wordt in theedoeken. Mijn oma maakte dit vroeger en is ook schofterig lekker! Wellicht ‘voer’ voor een ander artikel.

Nee, vandaag dus hangop. Hangop heeft een lobbige, kwarkachtige structuur. En als je hem maakt van melkkefir, is het probiotisch! En dat bedoel ik met het goede begin van de dag.

Hebben jullie inmiddels al eens melkkefir gemaakt? Gewoon ers doen! Het is echt een heel simpele manier om een stevige dosis probiotica binnen te krijgen. En nu kun je dat natuurlijk gewoon zo drinken, maar af en toe eens iets anders uitproberen houdt het leuk! Dus pak gauw je fles met melkkefir of gebruik yoghurt of karnemelk, maak een theedoek nat en volg de stappen zoals ik hierboven beschreven heb. Zodra je dat gedaan hebt, kom je hier weer terug, want mijn lieve vriendin Esther heeft wat lekkers gemaakt om de hangop nog lekkerder te maken.

Hangop1

Hangop met Banaan en Muesli

Heleen Quantrill
Een goed begin van de dag met probiotische hangop van melkkefir. Lekker met fruit, geroosterde granen, noten of alleen een beetje honing.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1

Ingrediënten
  

  • Hangop voor 1 persoon
  • 1/2 banaan in plakjes
  • Een klein handje lekkere muesli

Instructies
 

  • Heel simpel: doe alles in een kom en geniet!

Ja, soms moet je dingen ook niet moeilijker maken dan nodig is! 😉

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

verschilende soorten rijst
Gezond eten

Wat is de gezondste rijst?

Rijst is een basisproduct dat wereldwijd wordt gegeten, maar niet alle rijstsoorten zijn even gezond. Als je bewuster wilt eten, vraag je je misschien af: welke rijst is nu eigenlijk het gezondst? In dit artikel leg ik je alles uit over de verschillende soorten rijst, hun voedingswaarde, gezondheidsvoordelen én waar

Lees verder »
Review

Cadeaus die vreugde brengen aan de familietafel

De eettafel is veel meer dan een plek waar we ons eten nuttigen. Het is een ontmoetingspunt, een podium voor gesprekken, en een plek waar gezinnen zich opnieuw verbinden na een lange dag. Of het nu gaat om het ontbijt op zondagochtend of het avondeten doordeweeks, het samen aan tafel

Lees verder »
plantaardige melk
Gezond eten

Wat is de gezondste plantaardige melk?

Plantaardige melk is populairder dan ooit. Steeds meer mensen kiezen voor alternatieven van dierlijke melk, of dat nu is vanwege een lactose-intolerantie, een veganistische levensstijl of simpelweg omdat ze op zoek zijn naar een gezonder alternatief. Maar met zoveel soorten op de markt – van amandelmelk tot haver- en sojamelk

Lees verder »