Goeiemorgen! Wie van jullie heeft de kids vandaag weer voor ’t eerst naar school? Wie heeft de eerste week er op zitten? En wie heeft nog een week? Leuk hè, die vakantiespreiding…..
Drukke ochtenden
Maar daarvoor komen jullie hier niet! Waar jullie uiteraard wel voor komen zijn heerlijke en makkelijke recepten die nog voedzaam zijn ook. En vandaag heb ik weer wat lekkers voor jullie om de drukke ochtenden iets soepeler te laten verlopen. Dat gezegd hebbende, mag ik overigens niet klagen over hoe soepel de ochtenden verlopen. Redelijk relaxed over het algemeen. Maar toch, door vooruit te werken met dingen als ontbijt en snacks, heb ik tijd voor andere dingen zoals nog even lezen of een kop thee drinken met de kinderen voordat de dag begint. Het zijn maar kleine dingen, maar ik ben overtuigd dat ze grote impact hebben over hoe het grut later terugkijkt op de jeugd!
Havermout Cupcakes
Deze havermout cupcakes passen perfect bij dat idee. Ik heb al eerder een recept van havermout uit de oven gepubliceerd en dit bleek een groot succes! Een grote bakvorm vol is voor veel mensen genoeg ontbijt voor de hele week. Perfect! Eén keer maken, vijf keer eten. Deze havermout cupcakes gaan uit van hetzelfde principe. Inmiddels heb ik een ander lekker recept en leek het me handiger om het mengsel in een cupcake vorm te verdelen. Op deze manier kun je ze namelijk beter invriezen of meenemen. Wat jou net even beter uitkomt.
Tip: Doe er een vulling in van bijvoorbeeld nootjes of bessen, net wat je tiener lekker vindt, en geef er een paar mee voor naar school.
Ik laat de havermout cupcakes het liefst naturel, omdat ik er nog fruit en/ of yoghurt bij serveer. Speel met extra specerijen of een fruitvulling voor extra smaak!

Havermout Cupcakes uit de Oven
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kluts in een kom de eieren, de boter, appelmoes het zoet, de karnemelk en de melk door elkaar.
- Doe de overige ingrediënten hierbij en roer nog even door.
- Neem een bakplaat met cupcake vormen en doe hier cupcake papiertjes in.
- Verdeel het havermoutmengsel over de vormpjes en zet het in de oven.
- Bak de havermout cupcakes in 20 - 25 minuten gaar en goudbruin.
- Laat even in de oven afkoelen en haal er daarna uit.
- Serveer direct en nog warm, of koud bij een kop thee of een glas melk.