Eén luxe traktatie die ik me nog goed kan herinneren die wij altijd met Kerst in huis haalden, was Raffaello. Je weet wel, die mierzoete witte kokos crunch balletjes. De witte tegenhanger van Ferrero Rocher. De combinatie van kokos met hazelnoot… heerlijk! En volgens mij was het ook echt een luxe traktatie want ze waren volgens mij braaf duur.
Maar een andere herinnering die ik heb, was dat eens per jaar de mooie glazen serveerschaaltjes tevoorschijn kwamen. Daar werden dan dit soort snoepjes op gelegd en her en der in de kamer neergezet. Uiteraard omgeven door prachtige kerstversieringen. Een traditie die ik graag doorzet, maar dan wel met iets gezondere snoepjes!
Raffaello-achtig Snoepje
Wat ik altijd erg leuk vind om te doen, is om ‘snoepjes‘ te maken die qua smaak veel weg hebben van een vroegere favoriet. In dit geval is dat wat lastig, omdat ik geen melk wil gebruiken en dat is toch een groot bestanddeel van een Raffaello snoepje. Maar niet getreurd, na wat experimenteren in de keuken, heb ik een combinatie gevonden die niet alleen melkvrij en eens niet gemaakt is met dadels 😉 , maar qua smaak niet onderdoet voor een luxe kerstsnoepje.
Tip: Voor dit recept gebruikte ik cacaoboter omdat dat een romige smaak leent. Cacaoboter kun je krijgen bij de reformwinkel, Holland&Barrett en Pit&Pit. Haal gewoon een kleine hoeveelheid en gebruik het in dit recept. Het is het echt waard!
Deze snoepjes zijn best machtig. Ze bevatten veel gezonde vetten als cacaoboter en kokoscrème, dus rol er niet al te grote balletjes van 😉 Bewaar ze in de koelkast, dan blijven ze lang goed.
Hazelnoot Kokossnoepjes à la Raffaello
Ingrediënten
- 125 gram cacaoboter
- 200 ml kokosmelk niet de light versie
- 1 tl vanille extract
- 1 tl stevia extract of 3 el honing
- 100 gram kokosrasp
- Handje hazelnoten gehakt
- 2 el amandellikeur Optioneel
Instructies
- Zet een pan op het vuur met water en zet hierin een glazen kom of au bain marie kommetje (kocht ik bij de Xenos) en doe hier alle ingrediënten behalve de kokosrasp en hazelnoten in.
- Smelt alles en roer goed door.
- Zet de kom even apart om af te laten koelen.
- Roer de hazelnootstukjes erdoor en zet de kom in de koelkast om verder op te stijven.
- Gebruik dessertlepels of een hele kleine ijsschep om balletjes van het mengsel te maken.
- Rol de balletjes in de kokosrasp en leg ze op een mooi schaaltje. Bewaar tot je ze wilt serveren in de koelkast.
Notities
- Je kunt de cacaoboter vervangen door santen (kokoscrème). De smaak verandert dan wel naar echt uitgesproken kokos.
- Kies voor stevia als je op de koolhydraten wilt letten. Anders is een paar eetlepels honing zoet genoeg.
3 reacties
Dit lijkt me heel lekker. Toch eens gaan bestellen bij die webwinkel.
rita,
Ik heb nu stevia extract van Greensweet. Die hebben ook extract met verschillende smaken, maar ik heb dan de neutrale.
Groetjes!
mmm gaan we testen.
Welke stevia gebruik jij en waar koop je die?
groet Rita