In de afgelopen paar jaar dat ik actief ben met het schrijven op deze blog en verzamelen van recepten voor eigen gebruik, heb ik een patroon gemerkt, namelijk dat bijna al deze recepten van het internet komen. En niet van één plek, nee, ze komen van werkelijk elk e-plekje dat je maar kan bedenken. Gevolg: recepten raken kwijt, vergeten en niet gebruikt. Uitprinten wil ik namelijk niet doen. Er komt al genoeg papier dit huis binnen zelfs met een ‘ja-nee’ sticker. Ik moest dus op zoek naar een manier om mijn recepten te verzamelen op een plek waar ze makkelijk te gebruiken zijn.
Je kan je Springpad prive houden, maar je kan ook mensen uitnodigen om mee te doen. Erg handig als je bijvoorbeeld samen een project moet doen waarbij veel informatie van het internet gehaald wordt om maar iets te noemen. Ik heb het nog niet helemaal uitgeplozen, er staat nog een e-mail in de wacht met een rondleiding door Springpad die ik echt gauw wil gaan doen 😉 maar voor nu werkt het erg goed voor het opslaan van mijn favoriete recepten.
Als je benieuwd bent wat voor recepten ik als inspiratie gebruik, nodig ik je van harte uit om eens een kijkje op mijn Pinterest pagina te nemen. Mijn Springpad hou ik lekker voor mezelf 😉
Maar vertel eens, hoe bewaar jij je online recepten?
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Maria zegt
Vandaag pas deze website gevonden en ik kan niet stoppen met lezen! Ik ben ook op zoek gegaan naar Springpad maar helaas de app bestaat niet meer. Receptenmaker ook gedownload maar daar kan je 10 recepten in zetten, daarna kost het 1,99 op zich niet zo veel maar dan kunnen er nog steeds maar 100 recepten bij!
Sander zegt
Er is nu ook een app die er speciaal voor gemaakt is, Receptenmaker genaamd, voor Apple en Android, ook hebben ze een website genaamd Receptenmaker.com, hier kun je ook je recepten toevoegen.
Anneke Pronk zegt
Gaaf zeg. Gelijk gemaakt en mijn favo havermoutkoek uit de oven 😉 erop gezet. Zo ga ik het nieuwe jaar “georganiseerd” beginnen.
Bedankt voor het delen en een fantastich nieuw jaar gewenst.
groetjes, Anneke
vlasje zegt
Meteen Springpad in gebruik genomen, niet alleen voor recepten maar voor van alles. Dingen in the cloud bewaren is heel handig en Springpad, mits je er even aan gewend bent is heel handig, overzichtelijk en snel in het gebruik. Meer nog dan Evernote. Bedankt voor deze tip! Fijn uiteinde en een heel goed jaar dat staat te beginnen voor jou!
Anonymous zegt
Heb me nog niet in Springpad verdiept. Werkt dit ook met recepten en links op Facebook?
Saskia
zonnebloem zegt
zonet wat recepten van AH erin gezet, gaat prima. Een recept van eetgoedvoeljegoed kom er als bookmark in daarna kan je de link aanklikken en kom je in het recept bv. de glutenvrije oliebollen.
van een wijn site is het ook gelukt, echt een aanrader.
veel plezier.
gr.
zonnebloem zegt
pinterest was mij al bekend, maar springpad niet. Helemaal geweldig ben gelijk fan. nooit meer plakken knippen enz. zalig en ook voor mijn tab.
izerina zegt
Ik vergat een back up te maken. De pc ging kapot en nu moet ik weer overnieuw beginnen.
Anonymous zegt
Ik gebruik google drive. Een map recepten onderverdeeld in categoriemappen, zoals ontbijt, brood, taart, saus, enz.
Ik knip en plak recepten hierin. (met link naar de blog of site)
Dan kan ik ze vervolgens zien op mijn mobiel, tablet of laptop, waar ik maar wil.
Groetjes, Marjolein
Anonymous zegt
ik ben nog een beetje ouderwets denk ik…als ik een leuk recept zie, schrijf ik het over in een schrift met ring en met koken ligt dit op het aanrecht!!
annie laumen zegt
Zo handig ben ik niet met internet
Recepten knip ik uit of schrijf ik over
en doe die in mapjes
Grt Annei Laumen
Anonymous zegt
Zo doe ik het ook.
veggieMo
Mieke. zegt
Ja precies hier nog een ” ouderwets” iemand. ik doe het ook zo. hihi
Werkt prima hoor! 😀
~° Sarah °~ zegt
Hier ben ik op overgestapt, overzichtelijker, ’tastbaarder’ (herkent iemand dit?) en er mag eens op gemorst worden 🙂
Anonymous zegt
Wat een geweldige tip, Springpad! Nu nog een beetje wegwijs worden op Springpad. Is het veroorloofd de foto’s op Pinterest voor je website gebruiken? Grtjs, Renée
Anja Hoekstra zegt
IK kopieer en plak en bewaar in documenten. Dit lijkt wel een ideale oplossing. Op een vrije dag ga ik daar snel naar kijken en in verdiepen.
Jolanda zegt
Ik kopieer en plak ook en bewaar al mijn recepten in word. Alleen jammer dat Word niet op mijn tablet zit.Moet ik altijd mijn pc aanhebben om een recept te zoeken en te maken en steeds naar de huiskamer lopen voor een volgende stap in het recept. Ga wel even een kijkje nemen bij Springpad.
lee zegt
ik heb ook een vaste pc , gebruik ik ’t meest en een laptop , wat ik gekopieerd en opgeslagen heb op de vaste , stuur ik vervolgens via een E-mail naar mezelf , naar een account dat op de vaste en de laptop zit ( kan het dan daar zo opslaan of laat het gewoon in een map in mijn account , al naargelang !! ), zo kan ik op de laptop steeds alles zien wat ook op de vaste staat zonder via de geheugenstick te moeten gaan .Hoop dat dit je helpt ,
Tamara Badenbroek zegt
Ik gebruik Evernote Food
Schapen Wolken Dromen zegt
Je eerste linkje in de tekst verwijst naar een verkeerde website (‘r’ vergeten in de link volgens mij), de tweede link werkt wel goed. Ik heb het dus toch gevonden en ga me er eens in verdiepen. Dank je wel!
Iris zegt
Hier ook Evernote en als ik het zo lees, werkt het net zo als jouw Springpad:-) Op de Mac gebfuik ik ook Open-Meta tags, omdat ik ook heel veel pdf’s op de HD heb met recepten.
Sacha Tops zegt
bedankt, en ik ben ermee aan de slag gegaan… het is even uitzoeken,
Lot zegt
Gisteren had ik hier al op gereageerd maar later was de topic verdwenen en mijne weg.
Vroeger voor internet had ik uitgeknipte en opgeplakte recepten in plasticmapjes, verschillende ordners met voor-hoofd=dessert etc. Nu heb ik mapje in favorieten met recepten en receptensites. Bij bieb of leenboeken maak ik een foto van een bladzijde en die sla ik op harde schijf op in mapjes.
Marianne van Dijk zegt
Ik heb Paprika, een programmaatje dat ik zowel op de Mac als de iPad heb. Kost wel even werk om het in te voeren, maar ik vind het prettig een format te hebben. Tot ik ze ingevoerd heb, staan ze op mijn bladwijzerbalk in een mapje ‘Recepten’.
Bianca - MamaWijs zegt
Ik gebruik Evernote, precies om de redenen die jij noemt bij Springpad 😉 Ik hoef alleen de tekst te selecteren, en klik op het knopje van Evernote in mijn navigatiebalk. Vervolgens wordt de tekst automatisch in Evernote geplakt, en kan ik erbij schrijven wat ik wil, wanneer ik wil!
Maar ik gebruik Pinterest eigenlijk nog vaker 😉 Ik houd van plaatjes!! Ik zorg er zelf voor dat de ‘pin’ verwijst naar het recept, en niet naar een pagina waar ik nog weer moet doorklikken. Ook hier heb ik een knopje van in de balk, easy-peasy!