Hoe Organiseer je Online Recepten?

In de afgelopen paar jaar dat ik actief ben met het schrijven op deze blog en verzamelen van recepten voor eigen gebruik, heb ik een patroon gemerkt, namelijk dat bijna al deze recepten van het internet komen. En niet van één plek, nee, ze komen van werkelijk elk e-plekje dat je maar kan bedenken. Gevolg: recepten raken kwijt, vergeten en niet gebruikt. Uitprinten wil ik namelijk niet doen. Er komt al genoeg papier dit huis binnen zelfs met een ‘ja-nee’ sticker. Ik moest dus op zoek naar een manier om mijn recepten te verzamelen op een plek waar ze makkelijk te gebruiken zijn.

Nu bestaat Pinterest ook al een tijdje en die gebruik ik ook wel om recepten in te verzamelen, maar Pinterest is een verzameling linken met een plaatje. Niets meer. Je moet dus steeds doorklikken naar een bepaalde pagina om het recept te vinden. En soms/ vaak is niet de specifieke link gebruikt, dus kom je op de homepage terecht waar je alsnog moet zoeken naar het recept. Of de website wordt als spam aangemerkt en kun je er evengoed niet op. Pinterest is dus leuk voor nieuwe ideeën, maar eigenlijk niet zo praktisch naar mijn mening.
Wat ik wilde was een plek waar ik de recepten kon bewaren zoals ze zijn: alleen het recept met ingredientenlijst en een plaatje, maar minus de advertenties, eindeloze hoeveelheden opmerkingen en gespeur door de website om naar het eigenlijke recept te komen.
En daar heb ik Springpad nu voor gevonden. Het organiseert mijn recepten alsof het een print-versie is. Ik weet dat sommigen ook Evernote gebruiken, maar wat ik zo plezierig aan Springpad vind, is dat je zelf notities bij recepten (of andere teksten die je wilt bewaren) kan aanbrengen en dat je een button in de navigatiebalk bovenin je webbrowser kan aanbrengen, zodat je alleen maar op een ‘Spring It!’ knopje hoeft te drukken om een recept of iets dergelijks te bewaren. Geen gedoe dus met kopieëren en plakken of linken ergens opslaan. Gewoon de kale tekst, foto, bron en ruimte voor eigen inbreng. Ideaal.

Je kan je Springpad prive houden, maar je kan ook mensen uitnodigen om mee te doen. Erg handig als je bijvoorbeeld samen een project moet doen waarbij veel informatie van het internet gehaald wordt om maar iets te noemen. Ik heb het nog niet helemaal uitgeplozen, er staat nog een e-mail in de wacht met een rondleiding door Springpad die ik echt gauw wil gaan doen 😉 maar voor nu werkt het erg goed voor het opslaan van mijn favoriete recepten.

Als je benieuwd bent wat voor recepten ik als inspiratie gebruik, nodig ik je van harte uit om eens een kijkje op mijn Pinterest pagina te nemen. Mijn Springpad hou ik lekker voor mezelf 😉

Maar vertel eens, hoe bewaar jij je online recepten?

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

havermelk in een glas
Gezond eten

Havermelk ongezond?

Havermelk is populairder dan ooit. Je vindt het in koffiebarretjes, supermarkten en zelfs in sportvoeding. Maar met de groeiende populariteit komt ook de vraag op: is havermelk wel zo gezond als het lijkt – of schuilt er toch een minder gezond kantje aan? Als voedingsdeskundige kijk ik met een kritisch

Lees verder »
verschilende soorten rijst
Gezond eten

Wat is de gezondste rijst?

Rijst is een basisproduct dat wereldwijd wordt gegeten, maar niet alle rijstsoorten zijn even gezond. Als je bewuster wilt eten, vraag je je misschien af: welke rijst is nu eigenlijk het gezondst? In dit artikel leg ik je alles uit over de verschillende soorten rijst, hun voedingswaarde, gezondheidsvoordelen én waar

Lees verder »
Review

Cadeaus die vreugde brengen aan de familietafel

De eettafel is veel meer dan een plek waar we ons eten nuttigen. Het is een ontmoetingspunt, een podium voor gesprekken, en een plek waar gezinnen zich opnieuw verbinden na een lange dag. Of het nu gaat om het ontbijt op zondagochtend of het avondeten doordeweeks, het samen aan tafel

Lees verder »