Huzarensalade van Puur&Lekker Leven

Het is weer tijd voor een receptenruil! Deze keer mocht ik een recept uitkiezen bij Mandy van Puur&Lekker Leven. Aangezien we deze maand volop in de verjaardagen zitten, leek de huzarensalade mij wel wat. In onze familie zijn we namelijk gek op een ‘slaatje’ maar die zijn dan vaak sterk bewerkt en op basis van flink wat aardappel. Omdat Mandy bloemkool gebruikt, was ik om. Wat een supermanier om meer groenten binnen te krijgen én een heerlijke salade te serveren!

Huzarensalade met Bloemkool en Makreel
4 – 6 personen

1 grote bloemkool
5 zure augurken (in kleine stukjes gesneden)
200 gram doperwtjes (diepvries of uit pot)
1 lente-ui, fijn gesneden
1 winterpeen (in kleine stukjes gesneden)
1 appel (in kleine stukjes gesneden)
2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
1 eetlepel (balsamico) azijn, bio appelazijn kan ook
1 theelepel grove mosterd
Bieslook, peterselie
1 teentje knoflook
Zeezout, peper en kurkuma naar smaak
2 tl. kappertjes
200 gram gerookte makreel

  1. Kook de bloemkool (8-10 minuutjes) gaar en pureer deze met een staafmixer.
  2. Kook ondertussen de wortelstukjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Voeg op het laatst de doperwtjes toe om deze even op te laten warmen (als je diepvries gebruikt).
  3. Maak een dressing van de olie, azijn, mosterd, kruiden en zout en peper.
  4. Roer alle ingrediënten in een grote kom (behalve de vis) goed door elkaar en zet tenminste voor een paar uurtjes afgedekt in de koelkast.
  5. Serveer naar behoefte. Deze salade blijft ongeveer 3 dagen goed in de koelkast als je het in een luchtdichte doos bewaard.

Klik hier voor het originele recept.

Mijn bevindingen
Ik had geen spercieboontjes, maar wel doperwtjes. Werkt prima! En het originele recept vraagt om wat stevia voor een licht-zoete ondertoon. Zelf vind ik stevia niet lekker en de appel die ik had was lekker zoet. Ik heb de stevia dus ook achterwege gelaten. Als je een zure appel kiest, zou ik wel wat extra zoet toevoegen. Stevia is dan een goeie keus omdat het je bloedsuikerspiegel met rust laat.

Oordeel
Lekker! De porties zijn ruim, dus als je kinderen hebt, kun je hier gerust een aantal mini-maagjes mee vullen en zelf ook lekker er van eten. De vis maakt de salade helemaal af en zorgt voor extra Omega-3. Een compleet maal dus. Een aanrader voor iedereen die gek is op salades, maar liever een gezonde variant eet.

Wie o Wie?
Er doen nog meer gezonde bloggers mee met dit project! Ga er eens langs en laat je inspireren door andere, heerlijke recepten zonder onnodige extra’s en plezierige informatie. Het zijn stuk voor stuk ontzettend leuk en gemotiveerde meiden, dus ga er eens langs vandaag en laat een leuk bericht bij de achter. Ze zijn ook actief op Facebook als dat meer jouw ding is!

  • Candy in Wonderland
  • Oerkracht Voedingsadvies
  • Pure Food Coaching
  • De Voedzame Keuken
  • Barbara Eet
  • Eet Paleo
  • Ge-Zonder
  • Puur Homemade
  • Oerspronkelijk
  • Kinderen kunnen prima Anders eten
Wil jij kans maken op een prachtig messenset zodat jij ook in no time een flink aantal groenten fijngesneden hebt? Doe dan mee met de Give-Away van Kitchen&More! Je hebt nog tot middernacht de tijd!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »