Dit is een artikel van Nicole Keizer. Zij deed afgelopen zaterdag, 12 september, namens Eet Goed Voel je Goed mee met de Ibis Hotel Challenge waarbij ze twee recepten moest maken. Het winnende recept zou dan op de menu kaart van Ibis Hotel komen te staan. En zij heeft gewonnen! Hieronder vertelt zij meer over die dag en welke recepten ze gemaakt heeft.
Hoe zou jij het vinden om te koken in de keuken van het Ibis City Center hotel? Deze vraag werd mij gesteld. Al snel had ik besloten, ik ging meedoen aan de #ibiskitchenchallenge.
Met goede moed, een vrolijke vriendin maar enorm veel zenuwen, ben ik afgelopen zaterdag vertrokken naar Den Haag. Wat ik nooit had verwacht is dat ik zou winnen. Mijn share dish komt samen met de raw vegan chocolate strawbery pie #kickstartyourhealth.nl op de kaart van alle Ibis hotels in Nederland.
Mijn gezonde courgettekoekjes met quinoa, pittige olijven uit de oven en gegrilde courgette vielen in de smaak bij de jury. Het bord waar ik mijn hapjes op presenteerde kwam vrijwel leeg terug.
De keuze was enorm lastig en heeft ons lang in spanning gehouden. Wat ook een compliment voor de andere deelnemers is. Het was een superleuke dag en ben je eens in de buurt van een Ibis hotel kom mijn courgettekoekje en pittige olijven proeven. Natuurlijk mag je ze ook zelf proberen te maken. Hieronder de recepten.
Ibis Hotel Challenge
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 ui
- knoflook
- paneermeel om te binden
- 1 ei
- 200 gram quinoa
- zout en peper en chilivlokken
Instructies
- Begin met het koken van het water voor de quinoa zodat deze de tijd heeft om af te koelen.
- Snijd de courgette en ui in kleine blokjes en fruit goed aan met de knoflook. Dit moet een beetje zacht worden. Als de quinoa afgekoeld is kun je de groenten met de quinoa mengen. Voeg peper en zout toe naar wens. Vervolgens meng je het verder met een ei en een beetje paneermeel.
- Op het fornuis gebruik ik een hapjespan die ik met een laag olijfolie heb verhit. Als het olie goed heet is maak ik met een grote eetlepel bolletjes en laat ik dit in de olie glijden. Als de koekjes lichtbruin zijn geworden haal ik ze uit de pan en kunnen ze worden geserveerd.
- Grote groene ontpitte olijven
- venkelzaad en chilivlokken
- olijfolie
- Verwarm de oven op 180 graden.
- De olijven mengen met een scheutje olijfolie en de kruiden.
- Wanneer dit door elkaar geroerd is kan het in een ovenschaal de oven in voor circa 20 min.
Laat een reactie achter