Intens Donkere Chocolade Pecan Koekjes

Chocolade Pecan Koekjes

Chocolade Pecan KoekjesVan tijd tot tijd vind ik wel eens iets in de kast waarvan ik vind dat het tijd wordt om het maar eens op te maken. Out with the old! roep ik dan altijd. Tijd voor iets nieuws. Ik krijg altijd een goed gevoel van afronding en zuinig zijn als ik weer eens de kasten naloop en het een en ander op tafel zet, zonder dat ik daarvoor naar de winkel hoefde te gaan en waardoor ik ruimte maak voor nieuwe dingen.

En nu wil ik jullie eens iets raars vertellen. Ik vond zowaar een reep donkere chocola in mijn kast! Nou ja, technisch gezien niet ín de kast, maar meer in de kastdeur waar zo’n schoenopberger van Ikea in hangt. Nou, daar vond ik laatst dus nog een reep pure chocola. Die was over van het chocola testen. Ja, hoe verzin ik het, he? Hoe dan ook, gezien de hoeveelheid pure chocola die er intussen al doorgegaan was, was het tijd om deze ook naar de eeuwige bakvelden te sturen. Met andere woorden, tijd voor een nieuw recept!

Je kunt heel goed chocoladekoekjes maken met cacaopoeder. Goeie kwaliteit cacaopoeder levert een volle chocoladesmaak die onweerstaanbaar is in koekjes en gebak. Maar als je een reep chocola ‘over hebt’, geef ik je de tip om die te smelten en te verwerken in je recept, met een eetlepel of twee cacaopoeder. Het resultaat is een intens donker chocoladekoekje, haast zwart van kleur. Als je niet van puur houdt, is dit niet iets voor jou. Hoewel dat gezegd hebbende, de kinderen vonden dit koekje ook erg lekker en dronken er een glas amandelmelk bij om in te dippen. Milk and Cookies!

Deze koekjes kun je ook heel goed invriezen voordat je ze in de oven drukt. Als je een kleine oven hebt, kan dat wellicht je redding zijn. Je bakt de ene helft koekjes voor nu en bewaart de andere helft in de vriezer. Gewoon op een bakplaat invriezen en zodra de koekjes bevroren zijn, in een ziploc zakje doen. Wel even de datum op dat zakje schrijven. Maakt de boel iets duidelijker. En als je ers een keer gasten krijgt of gewoon ontzettend zin hebt aan chocoladekoekjes, hoef je alleen maar de oven te verwarmen. De bevroren koekjes gaan zo de oven in. Reken op ongeveer 5 a 10 minuten extra bakken, afhankelijk van de grootte van je oven.

Chocolade Pecan Koekjes

Intens Donkere Chocolade Koekjes

Heleen Quantrill
Intens donkere chocoladekoekjes die je nog eens prima kan invriezen voor een later moment. Gebruik goeie kwaliteit donkere chocola, want je zult het proeven!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Koek en Gebak
Porties 14

Ingrediënten
  

  • 50 gram rijstmeel havermeel of boekweitmeel
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/8 tl zeezout
  • 200 gram pure chocolade
  • 2 el boter of kokosolie
  • 2 eieren
  • 75 gram palmsuiker
  • 1/4 tl vanillepoeder of zaadjes uit 1 vanillestokje
  • 100 gram pecannoten
  • 150 gram chocoladedruppels of klein gehakte pure chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de 200 gram chocolade au bain Marie met de boter.
  • Roer in een kom het meel, bakpoeder, zout, suiker en vanille door elkaar. Zet even apart.
  • Zodra de chocola gesmolten is, roer je de eieren er door en schenk je dit in het meel.
  • Roer goed door.
  • Hak de pecannoten grof en roer deze door het beslag.
  • Roer als laatste de chocoladedruppels of -stukjes erdoor.
  • Schep met een ijsschep kleine hoopjes van het dikke beslag op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak de koekjes in ongeveer 14 minuten gaar.
  • Laat helemaal afkoelen voordat je ze serveert.
  • Geniet ervan!

 

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Nummer 5 met allemaal eten erin
Gezond eten

Wat is de Schijf van 5? Ontdek het hier

De Schijf van 5 is een wetenschappelijk onderbouwd voedingsmodel dat door het Voedingscentrum is ontwikkeld om gezond eten eenvoudiger te maken. Het biedt duidelijke richtlijnen die zijn gebaseerd op onderzoek naar voeding en gezondheid. Zoals je misschien weet, helpt het je om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Ik vind

Lees verder »
ananas gesneden op een bord
Gezond eten

Is ananas gezond? Ontdek 7 verrassende voordelen

Ananas is een tropische vrucht die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook boordevol voedingsstoffen zit. Zoals je misschien weet, is ananas rijk aan vitamine C en vezels. Maar wist je dat deze exotische vrucht nog veel meer voordelen biedt? Laten we samen ontdekken of ananas gezond is. Waar is ananas

Lees verder »
file americain op toast
Recepten

Zelf filet américain maken? Zo doe je dat!

Filet Américain is een heerlijk smeerbaar broodbeleg dat geliefd is in veel huishoudens. Zoals je misschien weet, staat het bekend om zijn romige structuur en hartige smaak. Hoewel het gemakkelijk te koop is in de winkel, raad ik je aan om het zelf te maken. Het is niet alleen verser,

Lees verder »