Bespaar op je Boodschappen Dag #11: Receptenruil met Cave-A

Maak eens Kabeljauw met Citroen-Roomsaus als een lekker doordeweeks recept met vis uit de vriezer.

Welkom bij de allereerste receptenruil hier bij Eet Goed, Voel je Goed! Samen met een aantal collega gezonde food-bloggers gaan we de komende tijd eens per maand een recept van een ander uitproberen en op onze eigen blog publiceren. Op die manier krijgen onze lezers een kijkje in de keuken van andere bloggers die ook bewust met voeding bezig zijn. Wie weet wat voor heerlijkheden je daar aantreft!

Bloggers die hier aan meedoen zijn: Eet Paleo, Cave-A, Barbara Eet, Ge-Zonder, Kinderen kunnen Prima Anders Eten, Leo Goes Paleo, Oerkracht Voedingsadvies, Oerspronkelijk en ikzelf!

Kabeljauw met Citroen-Roomsaus

Vandaag is het mijn beurt om bij Eva van Cave-A een recept uit te kiezen en uit te proberen. En aangezien ik deze maand Bespaar op de Boodschappen, was ik op zoek naar een recept met ingrediënten die je makkelijk bij een budget supermarkt kunt krijgen. Mijn oog viel op Kabeljauw met Citroen-Roomsaus. Heerlijk! Hier zijn ze gek op vis en we eten het wekelijks. Een nieuw recept is dan ook meer dan welkom. En dit zag er zo eenvoudig en smakelijk uit, dat ik eigenlijk ook niet verder heb gekeken 😉

Kabeljauw met Citroen-Roomsaus
3 personen

500 gram kabeljauwfilet, bevroren
zout, peper
olijfolie/kokosolie
1 prei, in reepjes gesneden
200 gram winterwortel, in dunne plakjes gesneden
1 sjalot, gesnipperd
1 biologische citroen
roomboter
2 dl kokosmelk/room
1 el gedroogde dille
1 laurierblaadje
1 teentje knoflook, uitgeperst

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Ontdooi de kabeljauw en bestrooi hem met zout, peper en olijfolie.
  3. Smelt in een koekenpan wat roomboter of kokosolie en voeg de sjalot toe.
  4. Fruit even kort en voeg dan de prei en winterwortel toe.
  5. Bak ongeveer 10 minuten en roer af en toe om. 
  6. Rasp ondertussen de schil van de citroen en snijd het vruchtvlees klein.
  7. Doe dit, samen met het room, de dille, laurierblaadjes en knoflook bij de groenten in de koekenpan.
  8. Breng aan de kook en breng verder op smaak met zout en peper. 
  9. Laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
  10. Doe de groenten in een ovenschaal en leg de kabeljauw bovenop.
  11. Zet in de oven en bak in ongeveer 15 – 20 minuten gaar.
  12. Eet smakelijk!

Tips en Aanpassingen

Ja, ik weet het, ik heb niet helemaal precies het recept gevolgd, maar dat kwam puur omdat ik het recept te haastig gelezen heb. Degenen die mij persoonlijk kennen, weten dat dit een bekend ‘probleem’ van mij is. 😉 Verder heb ik geen bouillonblokjes in huis, dus heb het vervangen door bekende vis-smaakmakers als dille en laurier. Die heb ik wel in huis.

Oordeel
Heerlijk! En super eenvoudig om te maken omdat de meeste ingrediënten wel in bijna elke Hollandse koelkast en vriezer te vinden zijn. Ik denk dat dit ook goed van te voren te maken is. Maak het recept tot aan stap 10 en laat het dan afkoelen. Dek af met plasticfolie en zet in de koelkast. Zo zou je het ’s ochtends of de avond ervoor kunnen maken om het de volgende avond zo in de oven te kunnen zetten om af te bakken.

Klik hier voor het originele recept. 

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

voedingsmiddelen met veel Verzadigd vet
Gezondheid Algemeen

Verzadigd vet: wat zijn de voordelen en nadelen?

Vetten hebben vaak een slechte naam, vooral verzadigde vetten. Maar zijn die zorgen wel helemaal terecht? Zoals je weet, heeft je lichaam vet nodig om goed te kunnen functioneren. Ook verzadigd vet speelt daarin een rol. Toch hoor je vaak dat je er niet te veel van moet eten. Hoe

Lees verder »
heel veel spelt
Gezond eten

Hoe gezond is spelt?

Spelt is de laatste jaren weer helemaal terug van weggeweest. Je ziet het steeds vaker terug in broden, crackers, pasta’s en ontbijtgranen. Veel mensen kiezen voor spelt, omdat ze denken dat dit gezonder is dan gewone tarwe. Maar klopt dat eigenlijk wel? In dit artikel lees je wat spelt precies

Lees verder »
voedingsstoffen
Gezondheid Algemeen

Wat zijn voedingsstoffen? Uitleg en tips

Voedingsstoffen zijn de basis van een gezond lichaam. Ze bepalen hoe je je voelt, hoe goed je herstelt, en zelfs hoe scherp je geest is. Toch hoor ik regelmatig dat mensen niet precies weten welke voedingsstoffen ze écht nodig hebben. Daarom leg ik het je graag uit. Kort, duidelijk en

Lees verder »