Maak eens Kabeljauw met Citroen-Roomsaus als een lekker doordeweeks recept met vis uit de vriezer.
Welkom bij de allereerste receptenruil hier bij Eet Goed, Voel je Goed! Samen met een aantal collega gezonde food-bloggers gaan we de komende tijd eens per maand een recept van een ander uitproberen en op onze eigen blog publiceren. Op die manier krijgen onze lezers een kijkje in de keuken van andere bloggers die ook bewust met voeding bezig zijn. Wie weet wat voor heerlijkheden je daar aantreft!
Bloggers die hier aan meedoen zijn: Eet Paleo, Cave-A, Barbara Eet, Ge-Zonder, Kinderen kunnen Prima Anders Eten, Leo Goes Paleo, Oerkracht Voedingsadvies, Oerspronkelijk en ikzelf!
Kabeljauw met Citroen-Roomsaus
Vandaag is het mijn beurt om bij Eva van Cave-A een recept uit te kiezen en uit te proberen. En aangezien ik deze maand Bespaar op de Boodschappen, was ik op zoek naar een recept met ingrediënten die je makkelijk bij een budget supermarkt kunt krijgen. Mijn oog viel op Kabeljauw met Citroen-Roomsaus. Heerlijk! Hier zijn ze gek op vis en we eten het wekelijks. Een nieuw recept is dan ook meer dan welkom. En dit zag er zo eenvoudig en smakelijk uit, dat ik eigenlijk ook niet verder heb gekeken 😉
Kabeljauw met Citroen-Roomsaus
3 personen
500 gram kabeljauwfilet, bevroren
zout, peper
olijfolie/kokosolie
1 prei, in reepjes gesneden
200 gram winterwortel, in dunne plakjes gesneden
1 sjalot, gesnipperd
1 biologische citroen
roomboter
2 dl kokosmelk/room
1 el gedroogde dille
1 laurierblaadje
1 teentje knoflook, uitgeperst
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Ontdooi de kabeljauw en bestrooi hem met zout, peper en olijfolie.
- Smelt in een koekenpan wat roomboter of kokosolie en voeg de sjalot toe.
- Fruit even kort en voeg dan de prei en winterwortel toe.
- Bak ongeveer 10 minuten en roer af en toe om.
- Rasp ondertussen de schil van de citroen en snijd het vruchtvlees klein.
- Doe dit, samen met het room, de dille, laurierblaadjes en knoflook bij de groenten in de koekenpan.
- Breng aan de kook en breng verder op smaak met zout en peper.
- Laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Doe de groenten in een ovenschaal en leg de kabeljauw bovenop.
- Zet in de oven en bak in ongeveer 15 – 20 minuten gaar.
- Eet smakelijk!
Tips en Aanpassingen
Ja, ik weet het, ik heb niet helemaal precies het recept gevolgd, maar dat kwam puur omdat ik het recept te haastig gelezen heb. Degenen die mij persoonlijk kennen, weten dat dit een bekend ‘probleem’ van mij is. 😉 Verder heb ik geen bouillonblokjes in huis, dus heb het vervangen door bekende vis-smaakmakers als dille en laurier. Die heb ik wel in huis.
Oordeel
Heerlijk! En super eenvoudig om te maken omdat de meeste ingrediënten wel in bijna elke Hollandse koelkast en vriezer te vinden zijn. Ik denk dat dit ook goed van te voren te maken is. Maak het recept tot aan stap 10 en laat het dan afkoelen. Dek af met plasticfolie en zet in de koelkast. Zo zou je het ’s ochtends of de avond ervoor kunnen maken om het de volgende avond zo in de oven te kunnen zetten om af te bakken.
Klik hier voor het originele recept.
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Annemieke zegt
Heel blij met dit recept, heb het al en aantal keren gemaakt. De ingrediënten zijn geen favorieten hier in huis, maar samen in dit gerecht zijn ze heerlijk. Ik heb nooit dille, deze vervang ik door gedroogde koriander blaadjes. Verder vervang ik een deel van de kabeljauw met zalm en tenslotte doe ik nog wat geraspte kaas door de groenten. Heerlijk!
Anonymous zegt
Heerlijk recept! Het was echt super lekker! Wel andere groente gebruikt, maar ook dat was lekker. Thanks!
Eva - maarallerminstsaai zegt
je kan dit ook heel goed koud eten, als lunch de volgende dag (al miet ik er wel bij zeggen dat ik veel dingen koud ‘ook lekker vind’)
Goed te lezen dat het recept bevallen is!
curirosa zegt
Oh wat een leuk idee! Dit specifieke recept is een van mijn favorieten! Ik maak dit denk ik wel 2 of 3x in de maand en ook erg makkelijk als je mensen te eten krijgt. Ik ben zoieso fan van eenpansmaaltijden. Ik heb hierin ook al gevarieerd in groentes, is maar net wat er in huis is.
Maar inderdaad ik zag al wat gewijzigde receptstapjes..;-) Ik ken dat wel, op de een of andere manier kan ik me ook nooit zo goed aan een recept houden, heb altijd de neiging ergens halverwege af te slaan…
daantje zegt
Wat een leuk idee om zo recepten te ruilen! Heel creatief 🙂 En het ziet er ook heerlijk uit…. Ik vind het altijd zo knap hoe foodbloggers zulke mooie foto’s kunnen maken van hun creaties! Mij lukt dat echt niet 🙁 Kun je daar na deze maand niet eens een blogje over schrijven, waarin je jouw geheime voedsel-fotografeer-technieken met ons deelt? 🙂
Heleen Quantrill zegt
Goeiemorgen Daantje,
Bedankt voor je leuke compliment! En het is inderdaad een leuk idee, zal er eens mijn gedachten over laten gaan!
Groetjes en fijne dag!
Ilse (blog: family nights/uit mijn keukentje) zegt
Ja ik stem ook voor! Graag een mini spoed cursusje food fotografie!