Kans maken op een Bon van Bol om Jouw toch al Uitpuilende Kookboekenkast aan te Vullen

 

Als kookliefhebber, lees je meestal veel. Je probeert gerechten van gratis magazines, gaat online opzoek of kookt een fijne kookbijbel. Welke boeken mag je nu echt niet missen? En zijn niet alleen een lust voor het oog, maar vooral voor de smaakpapillen en het lichaam? De volgende boeken zullen vol vlekken zitten doordat deze verslavend zijn en dus regelmatig in de keuken te vinden zullen zijn.

 

Uitpuilende Kookboekenkast aan te Vullen
Hemsley en Hemsley hebben De kunst om goed te eten uitgebracht. De zusjes doen dit niet zonder succes. Na het schrijven voor de Britse Vogue hebben zij hun tips over ingrediënten, recepten en ideeën verzameld.  Het boek past prima in je drukke levensstijl en deelt hoe je gebalanceerd, maar wel met veel variatie kunt eten. De zusjes delen in het boek bijvoorbeeld hoe zij voor veel sauzen bouillon van botten trekken. Ook gaan zij in op de trend om pasta te vervangen voor gekookte groenten, door gebuikt te maken van een Julienne dunschiller.

Ella Woodward heeft het nieuwe boek Deliciously Ella uitgebracht. We zijn steeds vaker bezig met onze gezondheid. De ingezette trends verdwijnt niet zomaar. Mensen willen dan ook experimenteren en ook restaurants koken gezonder dan voorheen.  Ella houdt van natuurlijke ingrediënten en vind dat je ingrediënten moet omarmen waar je lichaam van houdt. In het boek deelt ze verse, eenvoudige recepten, die heerlijk smaken. Ben je bezig met het minderen van suiker? Dan is dit een boek voor jou. In het boek vind je meer dan honderd suikervrije en glutenvrije recepten.

Natasha Corrett heeft een stappenplan bedacht om je niet alleen geweldig te voelen, maar er ook nog eens zo uit te zien. In Honestly Healthy Cleanse (alleen in het Engels) deelt ze hoe je jouw lichaam op een natuurlijk manier voedt. Dit doe je bijvoorbeeld door drie dagen smoothies, sappen, thee en soepen. Zo detox je op een natuurlijk manier. Daarna is het tijd voor het schoonmaken van je lichaam in zes dagen. Tijdens deze periode heb je, anders dan in andere stappenplannen, energie en dus tijd om naar de sportschool te gaan. In dit boek vind je meer dan honderd recepten, die je los of in het volgen van het stappenplan kunt gebruiken.

 

Kortings Actie

Wie veel kookboeken gebruikt, weet dat deze nog steeds niet gratis zijn. Kijk dan ook altijd of er voordeel bij Bol.com te halen valt, voordat je weer een pakket met kookboeken thuis laat bezorgen. En voor de trouwe lezers van Eet Goed Voel je Goed hebben we vandaag ook een leuke actie. Vertel ons wat jouw favoriete kookboek is en waarom wij dat moeten lezen. Onder alle reacties verloten we één Bol.com cadeaubon van 25 euro. Deze actie staat open tot 30 april 2015.

 

Dit is bijdrage van vouchercloud, lees de disclaimer

 

34 reacties

  1. Mariska,

    Weet je toevallig of daarin nog interessante nieuwe ontwikkelingen worden beschreven ten opzichte van bv. Pure, White and Deadly en Know Your Fats?

  2. Mariska schreef:

    De Voedselzandloper is mijn favoriet, omdat mijn lichaam hiervan het meeste profijt heeft gehad. Dit boek heeft de grootste veranderingen in mijn eetpatroon gebracht.

  3. Stefanie schreef:

    Gisteren het boek Against all grain binnen gekregen. Ben al een tijd fan van de recepten op haar website. Altijd gek op koken. Nu met twee kleine kinderen wat minder tijd om echt te kokkerellen. Maar die tijd komt zeker wel.

  4. bianca Kerssens schreef:

    Mijn favoriete kookboek is hallo paleo
    Klein handig en veel recepten zonder granen,zuivel en suiker die ik moet vermijden.
    Mede door de vrolijke illustraties pas ik die toch het meeste.
    Heb nog wel wat boeken op mijn verlanglijst staan 🙂

  5. Homemade van Yvette van Boven. Zo lekker en maakbaar….. Duidelijk geschreven. Elke kookkluns kan hier wat uit maken.

  6. Oeh, maar 1 boek kiezen… Moeilijk, want ik heb meerdere favorieten. En soms mix ik uit die favorieten gerechten die op elkaar lijken gewoon een beetje door elkaar. Met nogal wisselend resultaat 😉 Maar ik moet er 1 kiezen, dan ga ik voor “Meer energie met minder koolhydraten” Makkelijke en smakelijke recepten, zonder buitensporige ingrediënten en zonder veel koolhydraten!

  7. Greetha schreef:

    Sinds kort heb ik het boek: Ontbijt je fit van Jutta Koehler. Dit is een geweldig kookboek over hoe je met warme gerechten van natuurlijke voedingsmiddelen kunt ontbijten. Zij gaat ervan uit dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Elke maaltijd heeft te maken met bepaalde functies van het lichaam en hoe je die kunt ondersteunen en of versterken. Het boek gaat uit van de voedingsleer van de traditionele Chinese geneeskunde. Dit boek heeft mij zeer geraakt!!!

  8. Hoi!

    Wat een leuke winactie, ik waag graag een gokje! Mijn favoriete kookboek is en blijft toch wel Nourishing Traditions van Sally Fallon. Simpelweg omdat het zo vreselijk veel goede informatie bevat over écht eten en het goed bereiden daarvan. Het boek sluit niets uit qua voedingsgroepen, dus het is ook nog eens voor iedereen geschikt. Op basis van de informatie in het boek kun je zelf keuzes maken en direct aan de slag met de veelal gemakkelijke, lekkere en pure recepten die in het boek geschreven staan. Zelden heb ik een dusdanig compleet kookboek gezien 🙂

    Groetjes, Linda

  9. Ik heb het Margriet Kookboek van mijn oma gekregen toen zij was overleden. Inclusief haar aantekeningen en aanpassingen op recepten. Dit blijft mijn favoriete kookboek. Alles lijkt lekkerder te smaken als ik het samen met mijn oma maak.

    1. Het Margriet Kookboek… heb ik ook geërfd. Dat blijft inderdaad een klassieker en onlosmakelijk met de vorige eigenaar verbonden. Een beetje zoals ‘Ons Kookboek’ . Wat in 1927 begon als een eenvoudig Ons Kookboekje groeide uit tot dé kookbijbel in Vlaanderen. Mijn grootmoeder had een dunne versie, mijn moeder had een iets dikkere versie en mijn versie is nu al een lekker dik kookboek! Super 🙂
      groetjes,
      Karin

  10. Toen mijn man uit huis ging, kreeg hij van zijn tante het Margriet Kookboek. eerlijk gezegd is dat nog steeds ons favoriete kookboek, ook al dateert het uit midden jaren 80! Als we een basisrecept nodig hebben, bijvoorbeeld voor een soepje, een sausje of koekjes, vinden we dat daar altijd in terug!
    Nu moeten jullie natuurlijk niet denken dat wij geen raad weten met 25 euro die bij bol.com mag worden besteed aan een kookboek, zeker wel! We zouden graag het boek “De Hofhelden in de moestuin”van Angelo Dorny en Els de Schepper kopen!

  11. Sowieso geweldig om al die boekentips te lezen! Ik heb er veel aan de mijn leeslijst toegevoegd :). Ik heb 2 boeken die ik iedereen aanraad momenteel (zijn ook al genoemd): Goed Zoet van Nanne Hogeland en De Mooie Voedselmachine van Guilia Enders.

  12. Mijn favoriete kookboek nu is Eet Puur van Madelon de Joode, een geweldig boek met gezonde recepten zonder geraffineerde suikers. Ook staan er prachtige foto’s in. Het boek bevat recepten voor ontbijt, lunch en diner, maar ook voor tussendoortjes en gebak.

  13. Wilcolien Hoevers schreef:

    Oef, Een hele moeilijke vraag. Ik heb meerdere kookboeken waar ik enorme fan van ben.
    Amber Albarda, smakelijck, ekookboeken van Carola van Bemmelen en natuurlijk lekker koken van Monique van der Vloed zijn mijn top kookboeken op dit moment.
    Verantwoord en ontzettend lekkere recepten.

  14. Franka schreef:

    Ik ben dol op kookboeken en probeer steeds meer gezonde en verantwoorde kookboeken erbij te krijgen. Wat ik een erg leuk boek vind is Smackelijk – Groente van Williene Morren-Klinck omdat groente daarin de hoofdrol hebben en ik het soms nog lastig vind om meer groente in mijn maaltijden te verwerken. Dit helpt daar erg bij.

    Groetjes,

    Franka

  15. Ik ben helemaal weg van “Het Forest Feast kookboek” van Erin Gleeson. Niet alleen voor de gerechten maar omdat het gewoon ook zo’n feelgood boek is!! Je wordt happy van er door te bladeren! Zo mooi, authentiek en persoonlijk weergegeven!
    De gerechten hebben altijd maar 3 of 4 ingrediënten en zijn een bron van inspiratie voor mij. Ze werkt met puren en gezonde ingrediënten. Ik mag helaas niet alles ervan eten maar de recepten zijn ook heel makkelijk aanpasbaar! Zo gebruik ik bijvoorbeeld de krokante wortelen met kerrie als vervangers voor spek in mijn slaatje…..

  16. http://www.bol.com/nl/p/wat-eten-we-vandaag/9200000035988872/
    Dit staat hoog op mijn verlanglijstje omdat ik er van uit ga dat we vaak kiezen met onze ogen en dit is zeker ook van toepassing voor onze zoon als hij mee een recept uitkiest. Als hij daardoor gezond eet is het doel bereikt! De foto’s van dit boek, de recepten… het spreekt aan! groetjes, Karin

  17. Al zo lang ik me kan herinneren heb ik een haat-liefde verhouden met eten. Vooral met chocolade. Ik eet er snel heel erg veel te veel van. Al mijn gezond eet pogingen stranden ook weer op mijn gigantische chocolade behoefte. Totdat ik het boek: “Paleo Chocolate Lovers Cookbook” ontdekte. Dat was echt HET boek wat ik nodig had en de omslag in mijn leven. Ineens kon in allerlei chocolate treats eten in de ochtend als ontbijt. Sinds ik nu op een gezonde manier allerlei chocolade gerechten kan maken, is mijn behoefte naar chocolade heel erg verminderd en gaat het gezond eten en leven een stuk beter. Ik ben nog lang niet op een gezond gewicht, maar wanneer dieet pogingen anders na een paar weken stopten gaat het nu toch al enige maanden goed. Dus ik ben op de goed weg. Als ik een kookboek zou mogen kopen zou dat wellicht een “Paleo kookboek” zijn. Deze levensstijl volg ik momenteel niet, maar zou me hier wel graag meer in verdiepen.

    Heel verhaal :-). iig bedankt voor alle informatieve blogs en de heerlijke recepten, want ook die helpen dat mijn kennis over gezond eten en leven steeds weer vergroot.

    Groeten

  18. Ik vind boeken als Nourishing Traditions en Ambachtelijk Culinair wel echt aanraders. Maar ja, die ken jij natuurlijk al! Ik zou mijn boekenkast in ieder geval nog wel verder willen uitbreiden die richting in. Bijvoorbeeld met: Nourished Kitchen en Fermented Vegetables.

    Maar het eerstvolgende boek wat ik ga kopen, cadeaubon of niet, is geen kookboek maar heeft er wel alles mee te maken. Het is het boek De Mooie Voedselmachine van Giulia Enders. Daar ben ik echt ontzettend benieuwd naar!

  19. AnnemiekeV schreef:

    Ik ga voor Smakelijck Zoet! van Williene Morren-Klinck. Alles vrij van geraffineerde granen, suikers en e-nummers en veel is ook glutenvrij. Het smaakt en ziet er fantastisch uit. Een musthave!

  20. Ik ben gek op kookboeken en vraag er meestal wel 1 voor mijn verjaardag. Mijn laatst is “Havermoutje” met heerlijke recepten.
    “Goed zoet” lijkt me ook een geweldig boek en staat op mijn
    verlanglijstje.

  21. Mijn favoriete kookboek is: Weten van (H)eerlijk eten deel 1.
    Het is niet alleen een prachtig boek om (h)eerlijk uit te koken maar geeft ook wetenswaardigheden
    over voedingsmiddelen, het belang van een stabiele bloedsuiker en andere informatie
    voor een gezonde maaltijd.
    Het is een fantastisch boek! Lekkere recepten die je motiveren om door te gaan met gezond eten.

  22. Een favoriet kiezen is natuurlijk onmogelijk, maar Vegetarian Cookbook van Paul Gayler (1999) vond ik een aantal jaar geleden erg inspirerend. Het zijn evenwel vooral de voor mij onbekendere Mexicaanse recepten die ik waardeerde, dus misschien is het wat dat betreft een vreemde keuze als favoriet. In ieder geval heeft het variëteit uit de globale keuken, mooie foto’s en goede suggesties.

  23. Sophie Dahl – Van seizoen naar seizoen!
    Heel verassend kookboek. Heldere uitleg,heerlijke recepten en de mooie foto’s en leuke anekdotes maken dat je gelijk wilt gaan koken! We hebben thuis -alweer…- een nieuwe boekenkast moeten kopen ivm ruimtegebrek haha dus er staat bij de keuken nu een heuse kookboekenkast! En die mag nog verder bijgevuld worden! Wordt altijd geïnspireerd door nieuwe kookboeken… 🙂

  24. Het boek ‘Eten en drinken met wilde planten’ van Laurette van Slobbe geeft veel inspiratie om te koken met planten uit de wilde natuur. Geeft mij veel voldoening om een pesto van zevenblad te maken of een salade met madelieven op te vrolijken!

    ‘Biobudget’ van Natasja Oehlen vind ik een aanrader om de natuur, jezelf en je portemonnee een dienst te bewijzen. Veel recepten en tip over gebruik van biologische groente en hun ‘afval’. Denk aan een raita met bladeren van de bloemkool, of chips van schillen.

  25. nicole schreef:

    Het is jammer dat ik geen foto kan bijvoegen. Ik ben een kook fanaat. Ik hou van gezonde tot heerlijke (misschien wat) ongezonde gerechten. Maar vooral vind ik het leuk om te experimenten. Dit kan met ingrediënten maar ook met kookbenodigdheden. Op dit moment is mijn taijne favoriet. Als ik hier een kookboek mag promoten raad ik Persian aan. Heerlijke oosterse gerechten. Maar ik heb nog genoeg andere boeken op mijn lijstje staan.

  26. marijksels schreef:

    Leuk leuk leuk, kookboeken blijven leuk en je kan er altijd nog wel eentje gebruiken 😉 Op dit moment is ‘Groen is geweldig’ een nieuwe favoriet! Niet dat ik vegan of vega ben, maar aan alle recepten is iets toe te voegen natuurlijk 😉
    Lekker veel variatie op groente en fruit, ideaal per seizoen weergegeven en hier en daar ook nog een yoga-oefeningetje tussendoor! hartstikke leuk!

  27. Angelique schreef:

    Ook ik heb nog geen hele grote kookboeken verzameling, maar op het moment is 30 minute meals van jamie oliver favoriet en dan met name de variatie aan verschillende groente bijgerechten, hopelijk kan ik binnenkort mijn verzameling aanvullen met the homegrown paleo cookbook van diane rodgers!

  28. Ik ben gek op gezonde kookboeken en momenteel zijn (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, Powerfood van Rens Kroes en Puur Genieten van Pascale Naessens in de rotatie. Ik vind het drie geweldige kookboeken die perfect passen bij mijn huidige eetpatroon.

  29. ‘Stad aan de stoof’ is geschreven door een vriend van mij. Het is een kookboek dat volledig gebaseerd is op Antwerpse streekproducten en de verhalen achter die producten. Het resultaat is een prachtig boek met de lekkerste recepten, prachtige foto’s en verhalen. Een aanrader!

  30. Mijn favoriete kookboek is Goed Zoet van Nanne Hogeland. Een mooi vormgegeven boek (door de leuke kleine uitgeverij Loopvis) met de lekkerste koeken, cakes, taarten….noem maar op. Alles met ‘alternatieve’ zoetmiddelen, dus geen witte suiker. Nanne geeft ook meer informatie over de verschillende zoetmiddelen, dus het is zeker ook informatief. Daarbij zijn veel recepten ook nog eens glutenvrij en lactosevrij. Echt een aanrader om lekker maar verantwoord te kunnen genieten!

  31. Laura* schreef:

    Mijn kookboekenkast puilt nog niet uit helaas, als student heb ik nog niet zo’n verzameling 😉 Ik heb 1 kookboek gekregen van mijn tante, en dat is een kookboek speciaal voor studenten. Super handig, met makkelijke, goedkope en super lekkere gerechten erin!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »