Karbonades met Appeltjes en Rozemarijn

karbonades met appeltjes

Dit recept is erg smakelijk, snel op tafel te zetten en favoriet bij de kids: karbonades met appeltjes. Een klassieke combinatie! Ik koop karbonaatjes (rib of schouder) bij Beef&Steak omdat zij me duidelijke achtergrondinformatie kunnen geven over waar de varkens vandaan komen en wat hun leefomstandigheden waren.

karbonades met appeltjes

Zoetjes aan gaan we richting de herfst en deze maand kunnen we weer her en der appels plukken! Een leuke activiteit om als gezin of met vrienden te doen, echt een aanrader 🙂 En al die appels moeten dan verwerkt worden uiteraard. Een deel gaat mee naar school en werk en een deel kan prima voor appelmoes gebruikt worden. Maar in combinatie met varkensvlees zijn appels ook erg lekker in hartige gerechten.

Karbonades met Appeltjes

Karbonades met appeltjes zijn erg makkelijk en snel te bereiden en iedere keer een hit bij de kids (en m’n mannetje). Ik bewaar de karbonades in de vriezer en als ik ze ’s ochtends er uit haal, zijn ze einde middag ontdooid en binnen no-time klaar. Om het zoete van de appeltjes nog meer te benadrukken, doe ik er wat balsamico azijn bij.

Om het mezelf nog makkelijker te maken op drukke dagen, rooster ik de groenten in de oven. Broccoli is momenteel favoriet maar ook spruitjes doen het hier heel goed bij. Beiden besprenkel ik met olijfolie, balsamico azijn en peper en zout en rooster ik op 200 graden in de oven voor een half uur of tot de groenten gaar zijn. Op deze manier heb ik heel eenvoudig een lekkere en gezonde maaltijd op tafel!

karbonades met appeltjes

Karbonades met Appeltjes en Rozemarijn

Karbonades met appeltjes zijn een perfecte combinatie deze herfst en supersimpel en vlot te bereiden. Voeg een beetje balsamico azijn en rozemarijn toe voor nog meer smaak en een heerlijke saus.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 karbonades
  • 2 el boter
  • olijfolie
  • 1 tl verse rozemarijn fijn gehakt
  • 60 ml balsamico azijn
  • 2 appels geschild en in blokjes gesneden
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Neem een ruime koekenpan en verhit hier de boter met een scheut olijfolie in.
  • Dep de karbonades droog en bestrooi ze rondom met de rozemarijn, zout en peper.
  • Bak ze in de koekenpan rondom bruin.
  • Schenk de balsamico in de pan en voeg de appeltjes toe.
  • Laat kort opkoken en draai het vuur dan laag.
  • Laat de karbonades op deze manier 10 - 12 minuten zachtjes gaar worden. Schep de appeltjes af en toe even om.
  • Serveer met de geroosterde groenten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »