Ja, hoezo, Heleen heeft aardbeien geplukt? Na alle regen en de zon die we daarvoor hadden, heeft mijn tuin een enorme inhaalslag gedaan met groeien. Het fruit rijpt letterlijk dagelijks dus ik blijf plukken. Frambozen, bessen en aardbeien. Heerlijk zoet en supergezond, zo vers geplukt en vrijwel direct opgegeten.
Kefir Smoothie met Aardbeien
Van de week wilden de kids graag een smoothie als ontbijt en ik had nog een fles melkkefir staan. Lekker probiotisch en tintelend fris. We hebben een tijdje geen melkkefir gemaakt omdat we druk waren met andere dingen en het er een beetje bij inschoot. Wat ik dan zo prettig vind van kefirkorrels, is dat ze met een beetje melk gerust een tijd in de koelkast goed blijven. Om de zoveel tijd, ik deed ongeveer twee weken, ververs je de melk en kan het er weer even tegenaan.
Maar vorige maand hadden we toch weer zin in lekkere kefir. Mede door het warme weer, want pap koken ’s ochtends als het zonnetje al op de ramen staat, was toch niet heel aantrekkelijk. Prachtig gekleurde, kefir smoothie met aardbeien juist weer wel!
Marjanne had op school lekkere jam gemaakt en wilde daar graag wat van gebruiken op de smoothie. Dit was jam met suiker, maar je kunt heel goed jam maken door fruit te pureren met een beetje citroensap en dit in kleine beetjes in te vriezen. In feite heb je dan fruitpuree, maar daardoor is het niet minder lekker in de yoghurt of over een smoothie 🙂
Kefir Smoothie met Aardbeien
Ingrediënten
- 400 ml melkkefir
- 200 gram aardbeien van kroontjes ontdaan
- Snufje vanillepoeder
Instructies
- Doe de kefir in een blender met de vanille en pulseer even kort.
- Verdeel de helft van de kefir over twee glazen.
- Doe nu de aardbeien bij de overgebleven helft kefir in de blender en pureer tot het mooi glad is.
- Schenk dit in de twee glazen, zodat je een mooi gelaagd effect krijgt.
- Roer heel voorzichtig om een ombre effect te maken.
- Optioneel: Pureer apart een paar aardbeien en druk die door een fijne zeef.
- Schenk de puree bovenop de smoothies.
- Serveer direct!
Kefir maak ik zelf op basis van de kefirkorrels van kefir.nl Gewoon toevoegen aan lekkere melk en na 24 uur heb je kefir! Kefir bevat veel probiotica die goed zijn voor je darmflora. Liever geen koemelk? Check de website yoghurt.nl (ook van Bert!) voor plantaardige alternatieven.
Fredy zegt
Ik heb een vraag, kefir moet je zeven met plastic zeef. Kan je het gezeefde daarna wel met metaal in aanraking laten komen, in je recept doe je de kefir in een blender, daar zitten toch metalen messen in.
Verder gebruik je vanillepoeder, wat versta je daaronder., vanillesuiker of custard.
Bedankt vast voor je antwoord!