Kokosmakronen. Simon is er gek op! Ik iets minder, met name omdat die uit de winkel gewoon niet lekker zijn. Veel te kleverig, zompig en zoet. Maar laatst vond ik twee zakjes met kokosvlokken in de kelder en ik wist eerlijk gezegd niet direct wat ik mee moest doen. Weggeven wilde ik ook niet, maar wat dan? En toen kwam ik op Pinterest dit recept tegen. Ik liet ’t aan Simon zien en die ‘eiste’ dat ik het meteen zou gaan maken.
Dat ‘meteen’ werd een dag later, maar vooruit ;). Dit recept stond me ook wel aan, omdat de kokosmakronen wat grover zouden worden en omdat er in het hele recept maar 100 gram zoet verwerkt zit. Ik gebruikte zelf rijststroop omdat ik het voor handen had, maar elk ander vloeibaar zoet (behalve stevia) is geschikt. Een vriendin van me had deze al eens eerder gemaakt en zij gebruikte ahornsiroop wat ook perfect lukte.
Ik voegde zelf hele eieren en extra kokosmeel toe. Hierdoor wordt het mengsel wat stijver en kun je er mooie hoopjes van maken. Ik gebruikte een kleine ijsschep zoals deze. Zulke ijsscheppen zijn erg handig om mee te doseren. Ik gebruik ze ook om kleine pannenkoekjes, koekjes en rijst mee op te scheppen. Mooie bolletjes krijg je dan! Ik had een kleine maar die gaf al vrij snel de geest. M’n schoonmoeder heeft toen een goeie voor me gekocht voor Kerst. Daar doe ik nu al ruim twee jaar mee en hij geeft geen krimp. Dus als jij ook een ijsschep gebruikt voor meer dan alleen ijs, raad ik je echt aan om voor een wat steviger soort te gaan. Je hebt er dan veel langer plezier van.
Kokosmakronen
Ingrediënten
- 2 eieren
- 80 ml honing of rijststroop
- Snufje zout
- 300 gram kokosvlokken
- 2 el kokosmeel
Instructies
- Neem een ruime kom en kluts hierin de eieren met de honing of rijststroop.
- Schep het zout en de kokosvlokken erdoor totdat het goed gemengd is.
- Roer het kokosmeel er door.
- Zet het beslag een uurtje in de koelkast om op te laten stijven.
- Verwarm de oven nu voor op 180 graden.
- Maak met een kleine ijsschep hoopjes op een bakplaat met bakpapier.
- Zet de kokosmakronen in de oven en bak in 10 - 12 minuten gaar en goudbruin.
- Laat volledig afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.
- Tip: Doop de onderkant in wat gesmolten pure chocola!
rita zegt
oke dank voor je uitleg
rita zegt
even wat anders, over vitamine.
ken jij Vitiv .nl
ik heb hier vitamine D, het is op natuurlijke basis en geen synthetische kleur, geur en smaakstoffen.
vrij van gluten, lactose, soja eiwit, gist, sacharose.
Ingredienten: Soja- olie GMO vrij, gelcapsule, vitamine D uit lanoline(cholecalciferol)
zou deze goed zijn?
bedankt alvast.
Groetjes Rita
Heleen Quantrill zegt
Op zich wel, maar blijf in de gaten houden dat de soja olie GMO vrij is.
Groetjes
Heleen
rita exalto zegt
0ke dank je.
Wat houd dat in GMO vrij?
Voordeel van deze vind ik dat het kleine capsules zijn, dit is makkelijker voor de kids.
Welke gebruik jijzelf voor de kids?
bedankt weer.
Heleen Quantrill zegt
GMO vrij betekent dat de planten niet genetisch gemanipuleerd zijn. Het staat voor ‘Genetically MOdified’ oftewel: genetisch gemanipuleerd. Zeker met soja en ook met mais is dit een veelvoorkomend iets. Het lijkt erg mooi, maar uiteindelijk weten we nog helemaal niet of het op lange termijn wel zo gezond is voor mens en milieu 🙁
Heleen Quantrill zegt
En zelf geef ik levertraan aan de kids van NOW 🙂