Kokosmakronen

Kokosmakronen. Simon is er gek op! Ik iets minder, met name omdat die uit de winkel gewoon niet lekker zijn. Veel te kleverig, zompig en zoet. Maar laatst vond ik twee zakjes met kokosvlokken in de kelder en ik wist eerlijk gezegd niet direct wat ik mee moest doen. Weggeven wilde ik ook niet, maar wat dan? En toen kwam ik op Pinterest dit recept tegen. Ik liet ’t aan Simon zien en die ‘eiste’ dat ik het meteen zou gaan maken.

Dat ‘meteen’ werd een dag later, maar vooruit ;). Dit recept stond me ook wel aan, omdat de kokosmakronen wat grover zouden worden en omdat er in het hele recept maar 100 gram zoet verwerkt zit. Ik gebruikte zelf rijststroop omdat ik het voor handen had, maar elk ander vloeibaar zoet (behalve stevia) is geschikt. Een vriendin van me had deze al eens eerder gemaakt en zij gebruikte ahornsiroop wat ook perfect lukte.

Ik voegde zelf hele eieren en extra kokosmeel toe. Hierdoor wordt het mengsel wat stijver en kun je er mooie hoopjes van maken. Ik gebruikte een kleine ijsschep zoals deze. Zulke ijsscheppen zijn erg handig om mee te doseren. Ik gebruik ze ook om kleine pannenkoekjes, koekjes en rijst mee op te scheppen. Mooie bolletjes krijg je dan! Ik had een kleine maar die gaf al vrij snel de geest. M’n schoonmoeder heeft toen een goeie voor me gekocht voor Kerst. Daar doe ik nu al ruim twee jaar mee en hij geeft geen krimp. Dus als jij ook een ijsschep gebruikt voor meer dan alleen ijs, raad ik je echt aan om voor een wat steviger soort te gaan. Je hebt er dan veel langer plezier van.

Kokosmakronen1

Kokosmakronen

Heleen Quantrill
Lekkere kokosmakronen maak je zelf met eieren, zoet en kokos. Deze kokosmakronen zijn grover van structuur vanwege het gebruik van kokosvlokken in plaats van rasp.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 1 uur 12 minuten
Gang Koek en Gebak
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 80 ml honing of rijststroop
  • Snufje zout
  • 300 gram kokosvlokken
  • 2 el kokosmeel

Instructies
 

  • Neem een ruime kom en kluts hierin de eieren met de honing of rijststroop.
  • Schep het zout en de kokosvlokken erdoor totdat het goed gemengd is.
  • Roer het kokosmeel er door.
  • Zet het beslag een uurtje in de koelkast om op te laten stijven.
  • Verwarm de oven nu voor op 180 graden.
  • Maak met een kleine
    hoopjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Zet de kokosmakronen in de oven en bak in 10 - 12 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat volledig afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.
  • Tip: Doop de onderkant in wat gesmolten pure chocola!

 

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Avondeten

Wat een écht goede lunch met je humeur doet

Een lunch is zoveel meer dan een bord eten halverwege de dag. Het is een moment om even stil te staan, nieuwe energie op te doen en jezelf iets lekkers te gunnen. Soms wordt er uitgebreid in de keuken iets klaargemaakt, soms is het juist heerlijk om naar buiten te

Lees verder »
grijstintenfoto van een vrouw in een zwarte jas en gebreide muts die op een boot staat
Overige

Van kombuis tot keuken: gezond koken overal

Gezond eten is een keuze die je overal kunt maken, of je nu in een ruime thuiskeuken staat, een kleine studio hebt of werkt in de krappe kombuis van een schip. Door gebruik van slimme technieken en een beetje creativiteit kun je gezonde maaltijden klaarmaken, ongeacht de ruimte of situatie.

Lees verder »
een vrouw die noten in der handen houdt
Gezond eten

De top 5 gezondste noten voor je lichaam

Noten zijn al jaren populair als gezonde snack. Ze zitten boordevol goede vetten, eiwitten, vitamines en mineralen. Maar zoals je weet: de ene noot is de andere niet. Sommige noten zijn net iets voedzamer dan andere. In dit artikel vertel ik je wat de gezondste noten zijn, waarom ze goed

Lees verder »