Lang leve Pinterest! Ik kijk er dagelijks op voor inspiratie, leuke ideetjes voor school en de kids en natuurlijk de heerlijkste recepten. Ik heb al heel wat Pin-ideeën uitgevoerd: zachte stootrondjes onder de koffiemachines (zodat ze makkelijker over het werkblad glijden en ik dus makkelijker schoon kan maken), de WC met een pasta van bicarbonaat en water ingesmeerd om dit vervolgens met citroensap/ azijn af te spoelen. Bruisend goed! En die nare ‘jongens WC-lucht’ is helemaal verdwenen. Geweldig! Ik kan dagen zonder mijn mobiele telefoon, sterker, ik heb nu ik dit schrijf eigenlijk geen idee waar hij ligt. Maar een dag niet op Pinterest… Vreselijk!
Want dat zou betekenen dat ik een heerlijk recept als deze mis zou lopen. Ondenkbaar! Ik heb het woensdag als toetje gemaakt en het voldoet aan werkelijk alle verwachtingen. Licht-zoet, luchtig, kokosachtig van smaak zonder te overheersen en heerlijk met rood fruit. Ik kan me zo voorstellen dat je dit ook prima als ontbijt zou kunnen serveren. Geen idee, want deze pannenkoek heeft de avond helaas niet overleefd.
Kokosmeel Ovenpannenkoek
6 porties
5 eieren
500 ml melk naar keuze
2 el honing of ahornsiroop
1 tl zeezout
5 el kokosmeel, gezeefd
2 el kokosolie om in te vetten
Vers fruit om te serveren
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Doe de kokosolie in een ovenschaal en zet deze in de oven om te verhitten.
- Neem een ruime kom en klop de eieren met de melk.
- Voeg de overige ingrediënten minus het verse fruit, toe en roer even goed door.
- Schenk het beslag in een ingevette, warme ovenschaal.
- Draai de oventemperatuur naar 180 graden.
- Bak de pannenkoek in 50 minuten gaar.
- Laat afkoelen en serveer met vers fruit.
- De pannenkoek zal in eerste instantie opbollen, maar met dat hij afkoelt, zal het weer inzakken.
Eet smakelijk!
© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Anonymous zegt
Hallo,
Met wat kan je de eieren vervangen? ik heb een kippenei allergie.
Gr Nathalie
Anonymous zegt
Kokosmeel werkt beter als je het even laat staan zodat ie het vocht op kan nemen heb ik begrepen, misschien is dat het… Moet het gewoon even iets langer staan voor je het in de schaal doet.. Klinkt wel goed verder..
Anonymous zegt
Ook bij mij viel het recept tegen. Idem als hierboven, ook soyamelk gebruikt. Een natte omelet achtige substantie. Qua smaak niet lekker. Heb het weg moeten gooien, zonde!!! Groet Lucienne
Jeanine van Yperen zegt
Ik heb blijkbaar ook iets niet helemaal goed gedaan, aangezien het bij mij ook een nattige omelet is geworden kwa substantie. Hoort dit zo of is ie dan misschien nog niet gaar?
Groetjes Jeanine
Anonymous zegt
hoi heleen .ik ben vrij nieuw in deze manier van koken met ander meel e.d. ik heb hem uiteindelijk in een glazen ovenschaal gemaakt van 30 bij 17 cm ongeveer. En ik heb de melk vervangen voor soya melk ivm koemelk intollerantie…. nu was het om eerlijk te zijn een tegen valler. hij rees maar iets en bleef “zompig” .Te vergelijken met een nattige omelet ala klutsei.. Wat doe ik verkeerd of hoort het zo ?Het was geen pannekoek substantie. ik vind je site top.Mis alleen soms wat extra toelichtingen… zoals afm van bakvormen. De hoeveelheid beslag( amandel meel muffin) in de de vormpjes… Het niet stevig krijgen van de chia repen ,las dat meer mensen hier mee dealde.Voor een leek is het erg gokken met toch dure ingredienten…Ga zo door met de site !
Heleen Quantrill zegt
Jammer dat het tegenviel! Mogelijk dat je het kokosmeel even moet laten staan in de natte ingrediënten zoals hieronder gesuggereerd wordt. Het beslag wordt dan een stuk droger.
Groetjes
Heleen
Anonymous zegt
Welke afmeting betreft de ovenschaal?
annie laumen zegt
Mijn Engels is helaas niet goed om op pinterest te lezen
Dit lijkt me een gemakkelijk maar vooral heerlijk recept
Thks Heleen