Heb jij al gehoord van de voordelen van werken met kokosmeel? Met dat de interesse – en noodzaak – voor glutenvrij eten toeneemt, neemt de interesse in kokosmeel ook toe. Kokosmeel is per saldo goedkoper dan amandelmeel en daarom een goed alternatief. Maar er zitten wat haken en ogen aan bakken met kokosmeel. Het is niet een rechttoe rechtaan manier van bakken, zoals met reguliere meel of zelfs amandelmeel, er zijn wat dingen waar je rekening mee moet houden wil je een goed eindresultaat krijgen. Dus lees dit artikel goed door en probeer het uit. Het unieke gezondheidsprofiel van kokosmeel maakt het zeker de moeite waard!
Wat is kokosmeel en hoe gebruik je het om mee te bakken?
Kokosmeel is een zacht meel geproduceerd van gedroogd kokosvlees. Het is een natuurlijk bijproduct van de kokosmelk productie. Je kan zelf kokosmeel maken, net zoals je zelf kokosmelk kan maken, maar om tijd en energie te besparen raad ik je aan om kokosmeel gewoon te kopen (klik hier voor een goed adres hiervoor).
Wanneer kokosmelk wordt onttrokken van het kokosvlees, blijven er vaste delen over en dit kokosvlees wordt vervolgens op een lage temperatuur gedroogd en vervolgens gemalen tot er een zacht, fijn poeder overblijft dat goed toepasbaar is om mee te bakken. Dit meel is bijzonder populair onder diegenen met een specifiek eetpatroon zoals Paleo, GAPS of het SC-dieet of een ander graanvrij dieet. Kokosmeel biedt een rijk alternatief voor reguliere meel.
Voordelen van bakken met kokosmeel
- Kokosmeel is rijk in proteรฏne, vezel en goede vetten waardoor het erg goed vult.
- Kokosmeel is ook een rijke bron van laurinezuur, een verzadigd vetzuur dat het immuunsysteem en schildklier ondersteund. Zoals de meeste verzadigde vetzuren, zorgt ook laurinezuur voor een mooie huid.
- Kokosmeel is een bijzonder goede bron van mangaan, wat er voor zorgt dat vele voedingsstoffen als choline en biotine (te vinden in eieren), vitamine C en thiamine beter worden opgenomen. Magnaan ondersteunt ook een goede botstructuur, het zenuwstelsel, schildklier functie en helpt een stabiel bloedsuikergehalte te handhaven.
Bakken met kokosmeel: wat je moet weten
- Je kan kokosmeel niet 1 op 1 inzetten als vervanger voor reguliere meel. Ze werken niet hetzelfde.
- Kokosmeel is bijzonder absorberend en je hebt maar weinig kokosmeel nodig om een goed recept te produceren. In gewone recepten kun je 250 gram gewone meel vervangen door een kwart of een derde daarvan. Je zal ook de hoeveelheid eieren moeten verhogen. Voor elke 200 gram kokosmeel die je gebruikt, zul je 6 geklutste eieren in je recept moeten verwerken, naast ongeveer 250 ml kokosmelk of ander vocht. Daarom is het aan te raden om geteste recepten te maken in plaats van veel (prijzige) producten te verspillen aan experimenten.
- Kokosmeel is wel 1 op 1 te vervangen in toepassingen met vlees. Gebruik je 2 eetlepels bloem om je gehakt te binden, dan kun je ook 2 eetlepels kokosmeel gebruiken voor hetzelfde recept.
- Kokosmeel klontert sterk, daarom is het zaak dat je je beslag erg goed mengt, liefst met een handmixer, om een mooi egaal resultaat te krijgen.
- Kokosmeel vult sterk en kan ook erg droog zijn. Elk soort meel heeft zijn typische eigenschappen. Bij kokosmeel is het zo dat het erg snel vult, maar ook dat het resultaat snel droog kan zijn. Om dit te voorkomen gebruik je eieren en vocht in je recept om een smeuรฏg eindresultaat te garanderen.
Waar kun je kokosmeel kopen?
Je kan kokosmeel tegenwoordig bij goed gesorteerde natuurvoedingswinkels en toko’s vinden, maar je kan het ook online kopen. Aman Prana verkoopt kokosmeel, maar De Nieuwe Band verkoopt kokosmeel. Klik hier voor meer informatie.
Kokosmeel Vanille Koekjes
12 koekjes
100 gram kokosmeel
1/4 tl Keltisch zeezout
100 ml gesmolten boter of kokosolie
200 ml kokosmelk (je kan dit vervangen door een ander soort melk)
6 biologische eieren
1 el Vanille extract
60 ml honing, ahorn of ander zoet naar keuze
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Neem een keukenmachine of handmixer en meng eerst de kokosmeel en het zout tot er geen klontjes zijn.
- Voeg nu de overige ingredienten toe en meng dit tot het beslag mooi egaal en klontvrij is.
- Proef het beslag of het zoet genoeg is en pas eventueel aan.
- Laat het vervolgens ongeveer 15 minuten staan, zodat de kokosmeel het vocht kan opnemen. Dit geeft een steviger beslag.
- Ik gebruikte een ijstang om mooie hoopjes beslag op de bakplaat met bakpapier te maken.
- Bak in ongeveer 20 minuten gaar en licht goudbruin.
- Laat afkoelen en serveer of bewaar in een luchtdichte doos.
Wie weet er nog meer een lekker recept met kokosmeel? Deel het in de opmerkingen!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Marja zegt
Wat een vieze koekjes… sponzig en smaakloos.
Na een uur is het deeg nog vloeibaar
Felix zegt
Jee wat een teleurstelling deze koekjes. Gewoon echt niet lekker. Het beslag was te dun. Wat zonde van al die eieren.
Tiny zegt
Als kokosmeel al over datum is, hoe lang kan ik het nog gebruiken of gaat alleen de smaak meer achteruit, gewone bloem/meel kan je ook maanden/ jaren bewaren,
Graag een antwoord op dit.
Heleen Quantrill zegt
Hallo Tiny,
Dat zou ik zo niet met zekerheid kunnen zeggen, alleen dat de houdbaarheidsdatum een indicatie is bij droge waar en niet een daadwerkelijke bederfdatum zoals bij groenten en vlees (dat had je zelf ook al bedacht). Ik zou zeggen: als het niet gek zurig ruikt of smaakt, gewoon blijven gebruiken. Of het verschil maakt met het bakken, dat zou je dan moeten ervaren.
Groeten,
Heleen
Ingrid zegt
Kokosmeel in Duitsland gehaald. Goedkoop en zeker goed idem met amandelmeel en hazelnootmeel.
Vanavond deze koekje maken ik ben benieuwd.
Ingrid
Heleen Quantrill zegt
Ja joh, zoveel van die dingen zijn in Duitsland veel goedkoper. Hoe zijn de koekjes geworden?
erwin zegt
hallo allemaal,
kokosmeel is ook heel goed te bestellen bij loop-products.com.
goede kwaliteit en redelijk geprijsd.
groeten,
erwin
Marry Muntz zegt
Ook kokosmail bij Action te koop. Smaakt goed.
Nathalie M. zegt
Ik zou in de Action nooit etenswaren kopen !!
Joyce zegt
Bij mij zijn ze prima gelukt. Ik heb eerst de kokosolie door het meel gemixt, toen kokosmelk en daarna de eieren die ik eerst door elkaar geklutst had. Tenslotte de ahornsiroop en als smaakmaker 30 gram pure chocola, geraspt, erdoor. Wel ongeveer 35 miniten in de oven, in een muffinvorm. Twaalf stuks, paste precies ! Toen ze afgekoeld waren de bovenkanten even gedipt in een bakje gesmolten chocola en laten stollen. Het eindresultaat was prachtig en lekker! Vanavond een nieuwe variant gemaakt, ipv chocola wat gecrushte walnoten en rozijnen erdoor. En ik ga ze nu dippen in witte chocola. Misschien wat minder verantwoord maar kannatuurlijk net zo goed ook weer met pure!
Elsbeth zegt
Hoi bakkers, ik heb vandaag de “koekjes” ook gemaakt en in mffinvormpjes, want het deeg was ook na een half uur wachten nog vloeibaar. Het leek mij door de hoeveelheid eieren juist erg droog worden, dus ik heb 2 eieren vervangen door 100g roomkaas light. Het zijn nu lekkere cakejes gworden, maar ik denk dat ik een volgende keer de hoeveelheid melk op zijn minst halveer.
Irma zegt
Ik ga de koekjes proberen. wat ik wel weet is dat je veel soorten kwaliteiten hebt. zo word soms kokosmeel gemengd met ander meel. Dus je krijgt per merk al gauw verschillen. ( dat las ik jaren terug in een artikel )
Iris Maier zegt
Ja, dat is waar, het kan per merk erg uitmaken, dat maakt het erg lastig om de hoeveelheden aan te geven…
DJ zegt
Hey,
Ik heb er net een paar gebakken om te testen, maar ik vond ze vrij droog. Misschien komt dit omdat ik extra meel heb gebruikt? Daarnaast heb ik volle melk gebruikt, ik weet niet of dit nog verschil maakt? Enig idee hoe ik ze wat minder droog kan krijgen?
B.v.d.!
Iris Maier zegt
Dit recept is van Heleen, die niet meer voor EGVG schrijft, en ik heb helaas geen ervaring met dit recept nog. Het zou inderdaad kunnen dat kokosmelk wat vetter is dan volle melk, je zou er ook meer boter in kunnen doen de volgende keer.
Erik zegt
Heb lekkere kaiserschmarren met banaan en druiven van dit recept gemaakt want koekjes was het beslag een beetje te dun voor. Graag nieuw recept op deze site zetten. bedankt..
Iris Maier zegt
Fijn dat het dan toch nog goed is uitgepakt! Ik moest trouwens opzoeken wat kaiserschmarren zijn ๐ Je brengt met wel op een idee!
Nathalie zegt
Hoi,
Zou het kunnen dat 100 gram meel te weinig is. Ik las bij een andere reactie dat het beslag ook heel dun bleef. Het lijkt bijna wel of er 200 gram meel voor nodig is.
Groetjes
Sanne zegt
Hoi!
Wat leuk om te lezen, bedankt voor de goeie informatie :).
Ik heb laatst voor het eerst kokosmeel gekocht, omdat ik het zo vaak langs zag komen en toch wel heel benieuwd was! Het ruikt in ieder geval heerlijk, en ik heb het net voor het eerst gebruikt om er hele simpele koekjes mee te bakken (met alleen kokosmeel, kokosolie, honing en een beetje zout). Ik ben nog erg zoekende naar wat ik met de kokosmeel kan, en wat jij erover schrijft is heel handig, over de verhoudingen en voedingsstoffen. En het receptje ziet er fijn uit ๐ net iets uitgebreider (en vast smaakvoller) dan het recept dat ik uitprobeerde. Al vond ik er wel verrassend veel smaak aan zitten.
Liefs
Klaske zegt
Heerlijk! ik heb ze gemaakt met kokosbloesemsuiker en 150 ml amandelmelk. lekker stevig op de bakplaat, maar na het bakken toch zacht. Lekker met suikervrije jam!
Klaske zegt
Lekker! Ik maakte ze met kokosbloesemsuiker en 150ml melk, ze werden lekker stevig. Wel iets langer in de oven. Kokosmeel van de nieuwe Band bij ” van haver tot gort”. Lekker hoor!
Marjolein zegt
Ik had nog een zak kokosmeel staan van Aman Prana. Ik deed af en toe een schepje in mijn smoothie, maar meer deed ik er niet mee. De zak is al aan de datum, dus ik ben blij met dit recept. Nu kan ik het een beetje op gaan maken. Ik ben geen keukenprinses, maar dit is echt super makkelijk te maken! Ik heb ze gisteren gemaakt en zit er nu 1 als laat ontbijt te eten ipv een smoothie. Mijn smoothie zal ik nu een keer als lunch
nemen ๐ Ze smaken echt heerlijk de koeken. Ze zijn flink groot uitgevallen bij mij. Ik ga ze vaker maken, dus heb ik gelijk nog een kilo zak kokosmeel erbij besteld, alleen wel van een ander merk (van “It’s Amazing”). Ik hoop dat dat net zo goed zal gaan. Ik heb ook een pond amandelmeel mee besteld. Nu nog even verder zoeken naar nog een paar broodvervangende recepten. Bedankt voor dit heerlijke recept!
Pam Christ zegt
Ik heb het recept ook gemaakt. Ipv kokosolie heb ik bio roomboter gebruikt en rijstmelk. Als zoetstof de palmsuiker 30 gr. Rest van het recept aangehouden. Mooie bolletjes kunnen maken maar eenmaal in de oven viel alles als een plumpudding in elkaar. Het is nu een soort van plaatkoek geworden. Maar ik moet zeggen het heeft een heerlijke smaak. Klopt het dat het wel wat zacht van binnen blijft? Toch ruim 30 minuten in de oven gehad? En zoveel eieren hoort dat er echt in en kan dat geen kwaad gezien het van binnen nogal zacht blijft? Iemand ervaring hiermee?
Heleen Quantrill zegt
De koekjes blijven inderdaad zacht, het zullen geen knapperige kaakjes worden. De eieren heb je nodig omdat het kokosmeel zoveel vocht opneemt. Als je het beslag even laat staan, wordt het ook wat stijver waardoor je er mooie hoopjes van kan maken. Die zouden dan niet uit moeten lopen. Wellicht dat het daar anders is gegaan?
Groetjes
Heleen
Anonymous zegt
Kokosmeel koop ik bij gekruid.nl . Bij afname van 4 maal 2,5kg betaal je maar €12,50 per 2,5 kg!!!
Ik koop het samen met ander gebruikers en verdeel voor mij zelf het in kleine zakjes en stop ze in de vriezer.
Anonymous zegt
Heb het recept volledig gevolgd, heb beetje ahorn siroop en honing gebruikt en ipv vanille extract het merg van een echt vanillestokje gebruikt. Ik laat het nu even een kwartier staan, maar het is nu al zo dik als kwark, dus denk dat het goed gaat komen! Ben erg benieuwd..
Kim van Rosevelt zegt
Het resultaat is geen koekje. Eerder een soort platgeslagen (niet luchtige) cupcake. De smaak is wel aardig. Met bovenop een laagje suikervrije aardbeienjam of gesmolten zwarte (85% cacao) chocolade zijn ze goed te eten.
Kim van Rosevelt zegt
Net het beslag gemaakt. Wordt niet stevig, ook niet na een half uur wachten. Ik heb het nu maar in cupcake papiertjes gedaan. Staat nu in de oven. Erg benieuwd naar het resultaat. Wellicht is het afhankelijk van welk kokosmeel je gebruikt. Ik laat weten wat het resultaat is.
Karlien Tarry-Kruger zegt
Hmmm… Net het beslag gemaakt en dat is echt superwaterig Nu een kwartier laten staan, maar vrees dat dit geen coherente massa gaat worden voor koekjes… we wachten het af.
Karlien Tarry-Kruger zegt
Nou, dat is mislukt. Uit de oven zijn het een soort smakeloze pannenkoekjes geworden. Heb ze in de pan als poffers gebakken en dan zijn ze erg lekker. Ik denk dat ik geen fijn genoege kokosmeel heb gebruikt. Het werd me verkocht als meel, maar daar twijfel ik aan. Nu helemaal. Jammer.
Sandra de Jong - Eilers zegt
Ik heb 2 varianten:
1) Recept, zoals hierboven, maar de vanille vervangen door 30 gram pure chocola ( zo puur mogelijk + bio +
fairtrade) Dit fijn maken in een keukenmachine en door het beslag roeren. Heerlijke choclatechipcookies!
2) De kokosolie vervangen door 75 gram plantaardige margarine voor op brood + 25 gram vloeibare olie ( ik
gebruik rice-bran oil) Voor de kokosmelk gebruik ik rijstmelk. In plaats van de vanille voeg ik rozijnen naar
smaak toe. Het beslag blijft nu veel vochtiger, dus bakken in cupcake-vormpjes met als resultaat heerlijke
rozijnencakejes.
Hava fun!
Marieke zegt
Chocolade/kokosplakken : Vandaag voor het eerst met kokosmeel gebakken en was goed in de smaak gevallen bij mijn partner en mij. Uhm wat zat er ook alweer in? 100 gr. kokos meel, 90 gram kokosolie, 3 eetlepels kokosmelk, 6 eieren, 30 gram sukrin (zoetmiddel) 2 volle eetlepels cacaopoeder, 1 theelepeltje vanille aroma en een snufje zout, dit alles goed en enkele min. mixen, op een bakplaat tussen bakpapier vellen uitrollen zo dun mogelijk eventueel bestrooien met gemalen kokos en stukjes chocolade (zoals foto) en dan bakken in een voor verwarmde oven (175 graden) tot ongeveer 25 à 30 min. Na het afkoelen snijden in vierkante plakjes!
Anonymous zegt
De koekjes zijn echt héérlijk! Moet me inhouden ze niet allemaal op te eten ๐
David zegt
Hoi Heleen. heb jij ervaring met de kokosmeel van gekruid.nl? Is deze goed of kan ik beter die van aman prana of nieuwe band nemen?
Heleen Quantrill zegt
Hoi David,
Ik heb nu een zak van Gekruid en deze bevalt erg goed. Ik heb geen ervaring met aman prana, maar ik neem aan dat het soortgelijk zal zijn. Een aanrader dus!
Anonymous zegt
Weet er iemand of kokosmeel zuur of basen vormend is?
Anonymous zegt
Hallo Heleen,
Weet jij of er ook calcium en ijzer in de kokosmeel zitten.
Weet wel dat er veel spoorelementen inzitten, maar hier heb ik niets over kunnen vinden.
Anonymous zegt
Kan het zijn dat je 200 gram kokosmeel ipv 100 nodig hebt voor dit recept? Ook gezien wat je in het bovenstaande stukje hebt staan?
Mijn koekjesdeeg is met 100gram na 2 uur namelijk nog steeds erg vloeibaar! En zeker niet in van die mooie bollen te scheppen zoals op je foto! Dat van mij zou gewoon n plasje worden haha!
Heleen Quantrill zegt
Heb je het een tijdje laten staan? Kokosmeel heeft even een kwartiertje ofzo de tijd nodig om het vocht te absorberen. Ik zal dit wat duidelijker in het artikel aangeven.
Groetjes
Heleen
Anonymous zegt
Oh, ja natuurlijk aanvullen met water, totdat het een lekker papje wordt. MMMMMMmmmmmjammie.
Anonymous zegt
Ik heb nog een veel makkelijker recept.
40 gram kokosmeel, 10 gram gemalen(voorgeweekt) lijnzaad.
Eventueel met wat gedroogde abrikozen of pruimen(voorgeweld).
Een heerlijk en voedzaam ontbijt en niet geheel onbelangrijk: caloriearm.
Anonymous zegt
De laatste komen net uit de oven.. ( heb maar een heel klein oventje dus moet altijd meerdere ladingen doen). Het beslag was vrij vloeibaar dus niet echt mooie hoopjes kunnen maken en daardoor ook de baktijd iets moeten verkorten, maar ze zien er prima uit en smaken heerlijk. Ook deze vind mijn moeilijke eter juist lekker. Lijkt een beetje op eierkoek qua structuur vind ik..
Tina
Anonymous zegt
Ik heb bij de utrechtse notenhandel kokosmeel gekocht ook bio.. weet even niet meer wat het koste. Ze verkopen ook online. En was nu op zoek naar receptjes.. klinkt erg lekker dit.. dit weekend maar eens aan de slag.
Tina
Anonymous zegt
Ze staan in de oven!
Vanessa zegt
de webwinkel gekruid.nl heeft het nu is hun assortiment, redelijk van prijs en op het moment in aanbieding
Summer zegt
It’s a real plauesre to find someone who can think like that
Anonymous zegt
Zojuist de koekjes gemaakt en wat pecannoten toegevoegd. de koekjes zijn alleen nog wat zacht. Enig idee hoe dat kan? Nog langer in de oven?
Anya zegt
Ik heb bij Bio Herba kokosmeel gekocht. Van Aman Prana, Wel erg duur hoor vind ik, pffft, maar ja, als het maar gezond is ๐
Anya zegt
De Nieuwe Band verkoopt helaas niet aan particulieren. Ik probeer kokosmeel te vinden in een winkel want het is nogal duur en via internet komen er ook nog eens verzendkosten bij. Bij de Aziatische supermarkt in Beverwijk hebben ze het i.i.g. niet. ๐ Ik ga het morgen proberen bij Ekoplaza en misschien ook bij Goody Foods. Ben benieuwd.
Heleen Quantrill zegt
Nee klopt, maar als je een winkel kent die nieuwe band producten in het assortiment heeft, kun je vragen of ze kokosmeel voor je kunnen bestellen. Zo heb ik dat ook eens gedaan en dat werkte prima.
Groetjes
Heleen
Anonymous zegt
Arteka in Heemskerk heeft het wel ( van een ander merk) Die van de Nieuwe Band is een stuk goedkoper, dus ik ga daar volgende keer vragen of die te bestellen is. Groet. JTD
Purple Orchid zegt
@Madelinde: een alternatief voor ei is bv. no-egg van orgran http://www.vegman.org/sites/default/files/blog/No%20egg.jpg Dat kan je vinden in de bio winkel.
Ik heb dit hier ook gebruikt, omdat ik 6 eieren nogal veel vond en ik meer vegan probeer te eten. Je moet juist wel iets meer water nog toevoegen, door het kokosmeel. In recepten met andere meelsoorten kan je gewoon vervangen zoals aangegeven op de doos. Smaakt even lekker!
@ Heleen: Bedankt om je recepten met ons te delen! ๐
Anonymous zegt
De kinderen vinden ze lekker!
hoe lang kan je ze eigenlijk bewaren?
Gr.
Melanie
Saskia zegt
ZE STAAN NU AF TE KOELEN! Ik kan niet wachten!
Heleen Quantrill zegt
En, hoe zijn ze?
Anonymous zegt
Gisteren de chocolade cup cakes van kokosmeel gemaakt, heeeeeeeeeeeerlijk. Smaakt ook niet naar kokos dus ook goedgekeurd door de kinders. Ik had te weinig eieren (maar 12) in huis om de koekjes te maken. Er moet nog een notenkoek, courgettepannenkoekjes en appelcakejes komen. Morgen snel weer de voorraad eieren en chocolade aanvullen! gr adrielle
Anonymous zegt
Ik had nog kokosmeel in huis, dus deze koekjes staan nu in de oven. Jeetje wat een massa van 100 meel!
Ben benieuwd of ze smaken ๐
Groetjes, Anke
Anonymous zegt
Ik gebruik kokosmeel van Amanprana.
Een favoriet cakejesrecept is “Honeymuffins”. (6 stuks)
Ingrediënten: 3 eieren,1 el gesmolten/vloeibare boter, 2 el kokosmelk (evt. gewone melk), 0,5 dl honing, 1/4 tl zout, 1/4 tl zuivere vanillepoeder, 35 g kokosmeel, 1/4 tl bakpoeder.
Mix alles behalve de kokosmeel en bakpoeder doorelkaar. Voeg het kokosmeel gemengd met bakpoeder als laatste toe.
Bak af op 200 °C, 15 minuten.
Er zijn hier, in Zweden, heel erg veel recepten te vinden waarin kokosmeel gebruikt wordt. Teveel om hier “even” neer te typen en te vertalen. ๐
Zo eet ik regelmatig pannenkoekjes als ontbijt of lunch, die gemaakt zijn van o.a. kokosmeel.
Kokosmeel is een meelsoort die veel gebruikt wordt in de nu zo populaire dieten LCHF en GI.
Groetjes,
Marjolein
Anonymous zegt
Vanillepoeder??? Waar kun je dat halen dan? Kun je dat ook vervangen door bijv een theelepeltje vanile extract? KLinkt wel erg lekker..
Tina
Anonymous zegt
hoi zou je mij een paar recepten willen sturen ๐
Madelinde zegt
Ik had ook kokosmeel gekocht en de chocoladecupcakes geprobeerd te maken zonder eieren, ivm allergie. Ik gebruik tegenwoordig teffmeel in combinatie met amandelmeel, vanwege de bindende en beetje rijzende eigenschappen. Daarmee kreeg ik dus idd niet het resultaat zoals het succesresultaat. Dat zal dus aan de eieren hebben gelegen. Ik probeer te zoeken naar een alternatief. Iemand een idee?
Lein zegt
Hallo Heleen,
Leuk deze koekjes!
Ik heb even gekeken naar de kokosmeel van amanprana en deze vergeleken met bovenstaande.. toch denk ik dat ze wel verschillende zijn, kijk maar eens naar de voedingswaarde van beide..heel verschillend!
Smaken ze wel hetzelfde? is bovenstaande ook gewoon zo uit het pak te eten net zoals die van amanpranea?
Olga zegt
Hoi Heleen,
Bedankt voor je blog. Ik heb al vaker kokosmeel gebruikt maar was nooit echt tevreden over het resultaat. Ik zie nu dat teveel meel en te weinig eieren en vocht gebruikt heb. Zal het binnenkort weer eens proberen met jouw aanwijzigingen.
Anonymous zegt
Deze week (niet toevallig) voor het eerst kokosmeel gekocht. Wel de dure versie, mocht het bevallen dan ga ik natuurlijk voor de goedkopere bio versie. Wil morgen de cup-cakes ervan gaan maken. Zelf koop ik mijn Amandelmeel op de markt bij de reformkraam, ik betaal voor 2 zakjes van 250 gr. € 6,– en dat is volgens mij niet duur. Deze kraam is voor mij van hele grote waarde geworden,(terwijl ik vorig jaar nog dacht “zou die man weleens wat verkopen?”)hij heeft echt heel veel en wat hij niet heeft besteld hij. Dus deze week aan de slag met kokosmeel!Gr Adrielle