Kokosmeel Wrap – glutenvrij, lactosevrij

In afwachting van weer een ontzettend leuke Give-Away morgen (yay!) vandaag een leuk en smakelijk recept met kokosmeel. Ik ben zoetjes aan meer en meer met kokosmeel aan het werken om verschillende redenen:

  • De smaak is weer eens wat anders, en verandering van spijs doet eten.
  • Het is erg voedzaam en vult goed, net als amandelmeel.
  • Het is economischer dan amandelmeel. Hoewel de prijs per kilo ongeveer hetzelfde is, heb je maar een kwart of een derde kokosmeel nodig, in vergelijking met een ‘regulier’ recept.
  • Het is bijzonder veelzijdig, zoals dit recept laat zien.
  • Kokosmeel werkt anders dan de meest gebruikte melen, dit is dus een leuke uitdaging!


Deze kokosmeel wrap heeft een lichte kokossmaak, maar leent zich daardoor heel goed voor iets kruidige vulling. Reepjes vlees of vis met pittige kruiden, een avocado salade met ui en knoflook of gerijpte kaas, het kan allemaal.

Of zoet, dat kan ook 😉

Ik vind dit ook ideaal als vervanging voor de boterham. Als wrap rol je er makkelijk het een en ander in op en neem je het mee naar werk of school. Probeer het dus eens uit en laat me weten waar jij deze kokosmeel wrap mee zou vullen!

Kokosmeel Wrap
1 wrap

1 el kokosmeel, gezeefd
2 eiwitten
Klein mespuntje zout
2 el water of kokosmelk
Kokosolie om in te bakken

  1. Klop het kokosmeel met de eiwitten, zout en wat water tot er een glad beslag ontstaat en er geen klontjes meer zijn.
  2. Zet de kom even apart en smelt ondertussen de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Als de pan heet is, schenk je het beslag er in en bak het een minuut of twee.
  4. Draai de kokosmeel wrap om en bak nog een halve minuut tot hij ook aan de onderkant gaar is.
  5. Leg op een bord en beleg met alles wat je maar wil.

Tip: Kokosmeel is online te krijgen, kijk morgen op mijn blog voor meer informatie!

Benieuwd naar nog een lekker recept met kokosmeel en de geweldige Give-Away van Gekruid? Kijk dan morgen op mijn blog!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

17 reacties

  1. Het is me niet gelukt om hier iets wrappigs van te maken. Het is roerei geworden. De eiwitten met meel en een klein beetje water bleef crumbledeeg, maar met kokosmelk toegevoegd tot een dik beslag werd het roerei… Ik moet nog even oefenen zeg maar. Monique

  2. Anonymous schreef:

    Ik zie dat dit artikel al iets ouder is, maar ik hoop dat je mijn vraag toch nog wilt beantwoorden.
    Ik ben sinds kort plantaardig gaan eten en ben nu een beetje aan het onderzoeken wat het beste product is om eieren te vervangen, heb je hier misschien een tip voor bij dit recept?

    Groetjes, Lieke

    1. Sommigen weken chiazaadjes in water en gebruiken het water als vervanger voor eiwit. Zoek maar eens op ‘chia eivervanger’ of ‘chia egg replacement’. Dan zul al snel de verhoudingen vinden.

      Groetjes
      Heleen

    2. Anonymous schreef:

      Hallo Heleen,

      Ontzettend bedankt, ga ik doen!

      Groetjes,

      Lieke

  3. Renate schreef:

    Deze klinken wel heel goed! Ik maak wel eens wraps zo met boekweitmeel (dan wel met hele eieren). Maar dit klinkt nog lekkerder. Ook als toetje! Met fruit en slagroom (zonder suiker uiteraard ;))

  4. Anonymous schreef:

    Kokosmeel kan je ook zelf maken door kokosrasp kort in de blender of keukenmachine fijn te malen tot het een poeder is geworden. Geraspte kokos is bij elke turkse toko te halen en kost stukken minder dan kokosmeel.

  5. Mieke. schreef:

    De dooiers gaan in de custard zei je. Heb je daar ook een recept van?

  6. Anne Folkeringa schreef:

    Weet je wat ik zo fijn vind Heleen? Dat jij het recept al hebt uitgeprobeerd, de ‘kinderziektes’ eruit gehaald hebt en als het goed gelukt is het met ons deelt, zodat wij er meteen van kunnen genieten! Lief! Dankjewel!

  7. Anonymous schreef:

    Ik ben ook gek op Kokosmeel en het oxideerd ook niet zo gauw tijdens het bakken. Ik heb een vraag in Kokosmeel zit toch weinig fytinezuur om het al geweekt is in de kokoswater in vergelijk met amandelmeel wat wel vel fytinezuur bevat Gr. Roxanne

  8. Anonymous schreef:

    Ik vind kokosmeel geweldig, we zijn hier ontzettend fan van de scones en de kokosmeelvanillekoekjes. Deze wrap/pannenkoek gaan we zeker proberen. Heb net weer een nieuwe zak van een kilo gekocht! gr. adrielle

  9. Anonymous schreef:

    hallo heleen weet je misschien ik kokosmeel kan kopen? Ik heb al verscheidene toko’s en turkse winkels geprobeerd maar helaas ze kennen/verkopen het niet. Ik ben fan van je site, erg leerzaam en lekkere recepten! Bedankt dat je dit wil delen.

    Hartelijke groet monique

  10. Het net iets andere recept van een paar dagen geleden heb ik afgelopen week gemaakt en eet ik nu als ontbijt, ik had er ook koekkruiden toegevoegd en is erg lekker en vult inderdad erg goed. Volgende week hartige versie proberen.

  11. Ga ik zeker een keer proberen. Amandelmeel zit ook vol met fytinezuur (rooft mineralen) en daarom is kokos- ook te verkiezen boven amandelmeel!

  12. Afieke schreef:

    Ik ben al fan van jouw recept voor amandelmeelpannekoekjes, maar deze lijken me ook lekker. Ga ik gauw proberen! Ik ben benieuwd, wat is de reden dat je alleen eiwitten hebt gebruikt?

    1. Anders smaken ze wel heel erg naar omelet in plaats van naar kokosmeel. Dan kan ik net zo goed een omelet bakken 😉 Plus, ik heb nu een aantal dooiers die ik in de custard laat verdwijnen 😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »
Gietijzeren Braadpan1
Een Natuurlijk Schone Keuken

Review Gietijzeren Braadpan

Ahh, de braadpan. Een trouwe kameraad in de keuken. Hij bakt, suddert en stooft en bewaart van tijd tot tijd de uien als er even geen ruimte in de kelderkast is. Dit is een van de meest essentiele onderdelen van een goed doordachte keuken. Als je er nog niet eentje

Lees verder »