Op het moment dat ik dit typ/ type, wordt boven naar mijn idee de kinderkamer afgebroken door onze oudste met een vriendje. Als die zometeen weer opgehaald wordt, zal dat eerst opgeruimd moeten worden en snel, want daarna gaan we door naar zwemles. Vanavond heb ik Echtgenoot ‘lekkere kost’ beloofd en als de kinderen op bed liggen, zal ik de koffers pakken voor ons reisje naar de UK. Druk druk druk!
Gelukkig heb ik een beproefd middel om dit alles prima aan te kunnen: Veel eiwit en vet eten. Dit houdt mij scherp en fit en het smaakt nog bijzonder lekker ook! En met dit warme weer, wil ik nog wel eens zo maar wat eten, dus een heerlijke dikke smoothie past precies in dit plaatje!
Zo maak je een kokosmelk banaan smoothie:
Veel kokosmelk van een goed merk. Lees de etiketten, want vaak is het geen kokosmelk, maar water, verdikkingsmiddelen en conserveringsmiddel waar de kokos overheen gevlogen heeft. Roi Thai en Nutco zijn in mijn optiek prima alternatieven.
Een banaan, of ander tropisch fruit (de enzymen verteren het vet heel goed en ze zijn rijk aan kalium, iets dat bij veel zweten aangevuld moet worden)
2 eidooiers van biologische eitjes
2 el agavenectar of een half tl stevia
Eventueel wat vanille extract voor de smaak
Doe dit alles in een ruime, liefst hoge, kom en zet de staafmixer er in. Als je een blender hebt, werkt dat ook prima.
Je kunt de kokosmelk banaan smoothie direct nuttigen, maar je kan het ook in de vriezer of in een ijsmachine doen voor een bevroren toetje vol met goeie vetten en mineralen. Geloof me, als je hier al ers een glas van op hebt, kun je voorlopig wel toe en kun je verleidingen als ijs en patat bij het zwembad weerstaan! 😉
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.