Zo maak je een goede vullende smoothie

goed vullende smoothie

Dit is weer een gastartikel van Annemiek van Nutribites over hoe je een goed vullende smoothie maakt. Haar vorige artikelen gingen over over vezels en gezonde eiwitbronnen. Veel leesplezier!

goed vullende smoothie

Een goed vullende smoothie is een heerlijke manier om je dag te starten. Als je er echt een ontbijt van wilt maken, is het zaak om nog een paar extra ingrediënten aan toe te voegen. Dit zijn acht ingrediënten die je smoothie goed vullend maken, zodat je je lange tijd verzadigd voelt en niet binnen een uur alweer honger hebt.

Griekse yoghurt

Griekse yoghurt is een heerlijke, romige toevoeging voor je smoothie. Bovendien staat Griekse yoghurt bol van de verzadigende eiwitten en vetten. Kies vooral de volle variant, want deze verzadigt beter dan Griekse yoghurt met 0 procent vet. 

Ga voor naturel Griekse yoghurt (dus niet met een smaakje), want hiermee vermijd je toegevoegde suikers. Zo wordt je smoothie ultra gezond.

Chiazaad

Chiazaad voegt behoorlijk wat eiwitten en andere gezonde voedingstoffen toe aan je smoothie. Je kunt deze kleine zaadjes door je smoothie blenden of ze als topping over je ontbijtje strooien. 

Chiazaad maakt de smoothie lekker dik. Wil je een wat dunnere smoothie, laat de zaadjes dan eerst tien minuten in water weken. Daarna voeg je ze toe aan je smoothie, waardoor deze een smeuïge consistentie krijgt.

Tempeh

Het klinkt misschien apart als ingrediënt voor je smoothie, maar met tempeh voeg je een heleboel eiwitten en ook nog eens probiotica toe. Tempeh heeft een vrij milde smaak, die je misschien niet eens proeft als je je smoothie drinkt. Een lekkere combinatie is tempeh met banaan en sinaasappel.

Je favoriete notenpasta

Notenpasta’s, zoals amandelpasta of cashewnotenpasta, zijn een heerlijke manier om verzadigende eiwitten en vetten aan je smoothie toe te voegen. Bovendien geven ze je smoothie een stevige consistentie. 

Een eetlepel amandelpasta is heerlijk in een goed vullende smoothie met banaan en cashewpasta doet het goed in een smoothie met mango. Probeer verschillende notenpasta’s uit en kies je favoriete combinatie.

Lijnzaad

Lijnzaad is een heerlijke topping voor op je smoothie. Het heeft een milde, ietwat nootachtige smaak en geeft een lekkere bite. Bovendien voegt dit zaad gezonde eiwitten, vetten en vezels toe aan je ontbijt. 

Niet alleen vetten en eiwitten werken verzadigend. Doordat vezels onveranderd door je spijsverteringsstelsel gaan, zorgen ze er eveneens voor dat je je een behoorlijke tijd aangenaam verzadigd voelt. 

Daarnaast voorkomen vezels dat de koolhydraten uit bijvoorbeeld fruit te snel door je lichaam worden opgenomen en worden omgezet in suikers. Op deze manier helpen vezels te voorkomen dat je suikerspiegel te snel stijgt en daalt. Hiermee voorkom je ook dat je je moe en chagrijnig gaat voelen. Vezels dragen dus ook bij aan een goed humeur.

Avocado

Avocado is rijk aan verzadigende vetten, die je lange tijd een aangenaam vol gevoel geven als je deze vrucht aan je smoothie toevoegt. Bovendien geeft avocado je smoothie een romige smaak en een smeuïge consistentie. De vrucht doet het zowel goed in een hartige als in een zoete smoothie.

Havermout

Havermout is een perfecte toevoeging als je een goed vullende smoothie wil maken. Deze graansoort bevat naast eiwitten ook veel vezels. Dit zijn zelfs hele bijzondere vezels: beta-glucanen genoemd.

Beta-glucanen ondersteunen je immuunsysteem bij het tegengaan van ziekteverwekkers. Daar profiteer je dus ook van als je havermout aan je smoothie toevoegt. In dit artikel vind je aanwijzingen om een heerlijke smoothie met havermout te maken.

Kokosolie

Kokosolie staat bol van de voedzame vetten, waarmee dit gezonde bak- en braadproduct je smoothie een extra verzadigend effect geeft. Bovendien voegt kokosolie een lekker smaakje toe aan je smoothie, als je tenminste van kokos houdt. 

Als je je smoothie een tropisch effect wil geven, dan kan het dus ook een goed idee zijn om een eetlepel kokosolie in je smoothie te doen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »