Het is weer kersentijd! Ongeveer 8 km hiervandaan kunnen we bij een boer zelf onze kersen komen plukken en dat begint nu een beetje een vaste traditie te worden hier! Heerlijke, donkere kersen met die typisch zomerse zoete smaak. Ik kan er geen genoeg van krijgen!
Meestal plukken we veel te veel kersen (en kost me dat dan ook een klein vermogen, maar vooruit!) en eten we ze niet alleen zo uit het vuistje, maar maak ik er ook graag wat van. Warme kersen staat voor mij synoniem met ijs eten in mijn kindertijd, waarbij een luxe ijsje altijd afgewerkt werd met een lepel warme kersen uit zo’n prachtige pot.
De kokospannenkoekjes zijn een perfecte match met warme kersen. Lichtzoet van smaak zodat de kersen helemaal tot hun recht komen en je helemaal geen extra zoet nodig hebt. Perfect als zomers dessert of uitgebreid ontbijt aan de tuintafel.
Kokospannenkoekjes met Warme Kersen
Heleen QuantrillIngrediënten
- Voor de pannenkoekjes:
- 4 eieren
- 2 el kokosmeel
- Klein beetje water
- Snufje zout
- Kokosolie
- Voor de warme kersen:
- 250 gram kersen ontpit
- 100 ml water
- Optioneel: Arrowroot of een ander verdikkingsmiddel om de saus iets te binden
Instructies
- Kluts de eieren los en zeef hier de kokosmeel en zout in.
- Roer goed door en maak iets dunner met water.
- Het beslag moet even staan, zodat het meel het vocht opneemt.
- Voeg een beetje extra water toe zodat je een dik beslag hebt, dat nog wel van de lepel loopt.
- Verhit wat kokosolie in een koekenpan en maak met een kleine ijsschep of juslepel kleine pannenkoekjes.
- Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur totdat het beslag op is.
- Maak ondertussen de warme kersen door de ontpitte kersen met het water op een laag vuurtje te laten pruttelen tot de kersen zacht zijn.
- Roer eventueel wat arrowroot of ander verdikkingsmiddel door als je van een dikkere saus houdt. Ongeveer een theelepel zou al voldoende moeten zijn.
- Serveer de pannenkoekjes met een paar lepels warme kersen en maak af met wat kokosrasp.
Geen verse kersen tot je beschikking? Lees je dit artikel pas in november? Bevroren kersen werken ook prima! 🙂