Heerlijk kruidige champignonsoep – Glutenvrij

Ik heb altijd een paar liter zelf gemaakte bouillon in de vriezer. Het is zo makkelijk wanneer ik geen tijd/ zin heb om lang in de keuken te staan, een pot bouillon uit de vriezer te halen, deze op te warmen en groenten en vlees toe te voegen voor lekkere soep. Altijd goed. Ik maak op deze manier heel wat overgebleven groenten op! En aangezien mijn kinderen dol zijn op soep en ik het de volgende dag ook mee kan geven als lunch aan manlief, is soep met recht een superfood in ons huishouden!

Deze champignonsoep is ongebonden, dus glutenvrij. Als je graag iets dikkere soep wilt, kun je een kruimige aardappel meekoken en deze op het eind fijn prakken in de soep. Als vervanger voor aardappelzetmeel. Of gebruik aardappelzetmeel 😉 Verder zijn het de kruiden in deze soep die hem maken. Ik heb graag verse kruiden in de vensterbank en in de tuin. Ze geven zoveel meer smaak aan een gerecht dan alleen zout en peper. Gebruik dus naar eigen inzicht en voorkeur en geniet van heerlijke soep zonder pakjes of zakjes!

Kruidige Champignonsoep

1,2 liter

1 liter zelf getrokken bouillon
Keltisch zeezout en peper naar smaak
250 gram schone champignons of andere paddestoelen naar smaak, liefst biologisch
1 blaadje laurier
2 tenen knoflook, in kleine stukjes gesneden
Fijngesneden peterselie, bieslook, lavas of dille
Optioneel: 1 el Soepkruiden voor extra smaak

  1. Maak eerst bouillon zoals je dat zelf graag doet, bijvoorbeeld van kippen- of runderbotten of groenten.
  2. Als de bouillon klaar is, zeef je deze en vang je de bouillon op.
  3. Snijd de champignons in stukken.
  4. Doe deze bij de soep en laat het nog een half uur trekken.
  5. Voeg in die tijd de overige kruiden en de knoflook toe. Roer af en toe door.
  6. Als de champignons gaar zijn, kun je de soep opdienen.
  7. Breng op smaak met zout en peper.

Uiteraard kun je meer soep maken al naargelang je hoeveelheid eters. Blijf bouillon, groenten en kruiden toevoegen tot je de gewenste smaak en hoeveelheid hebt. Afgekoeld is deze soep nog twee dagen te bewaren in de koelkast.

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

sojasaus in een bakje
Gezond eten

Sojasaus gezond of ongezond? De feiten op een rij

Sojasaus is voor veel mensen niet meer weg te denken uit de keuken. Een scheutje over rijst of door een wokgerecht geeft direct een heerlijke umamismaak. Maar als je bewust met je gezondheid bezig bent, vraag je je misschien af: is sojasaus eigenlijk wel zo gezond? In dit artikel leg

Lees verder »
voedingsmiddelen met veel Verzadigd vet
Gezondheid Algemeen

Verzadigd vet: wat zijn de voordelen en nadelen?

Vetten hebben vaak een slechte naam, vooral verzadigde vetten. Maar zijn die zorgen wel helemaal terecht? Zoals je weet, heeft je lichaam vet nodig om goed te kunnen functioneren. Ook verzadigd vet speelt daarin een rol. Toch hoor je vaak dat je er niet te veel van moet eten. Hoe

Lees verder »
heel veel spelt
Gezond eten

Hoe gezond is spelt?

Spelt is de laatste jaren weer helemaal terug van weggeweest. Je ziet het steeds vaker terug in broden, crackers, pasta’s en ontbijtgranen. Veel mensen kiezen voor spelt, omdat ze denken dat dit gezonder is dan gewone tarwe. Maar klopt dat eigenlijk wel? In dit artikel lees je wat spelt precies

Lees verder »