Dit artikel wordt jullie mede aangeboden door Gezondenotenkopen.nl
Mijn man en ik zijn verstokte filmfanaten. En met het weer in een dip, is het erg aantrekkelijk om regelmatig op de bank te kruipen en een goeie film te kijken. Erg lekker is het dan om er iets bij te knabbelen. Iets hartigs en iets voedzaams als het even wil.
Deze hartige, kruidige geroosterde noten met rozemarijn zijn zo simpel om te maken en laten je huis heerlijk naar rozemarijn geuren wanneer je ze uit de oven haalt. Ik maak deze geroosterde noten niet alleen voor een filmavond. Ook als we gasten hebben, zet ik deze op tafel. Samen met olijven, een vijg-walnootrol en een selectie kaasjes als Gruyere, oude geitenkaas en brie heb je een perfecte combinatie om te serveren bij een goed glas wijn of port.
Ik ben erg gek op kruidige smaken en zorg dat ik altijd toegang heb tot verse en gedroogde kruiden en specerijen om een maaltijd of snack net dat beetje extra te geven. Rozemarijn, tijm en munt gedijen goed in mijn tuin en in principe doe ik er niks aan behalve af en toe een handvol van af knippen. Laurier, koriander en basilicum heb ik ook in potten staan. De laatste twee verhuis ik naar binnen zodra er vorst aankomt. In de voorraadkast heb ik altijd chilipeper, zwarte peper, kurkuma, nootmuskaat en kruidnagel om hartige gerechten een smaak boost te geven.
Vorige week kreeg ik een doos met goodies van Gezonde Noten om mee bezig te gaan. Hier zat o.a. Een zak gemengde noten in. Deze heb ik hiervoor gebruikt. Maar wat ik ook wel doe, is in mijn voorraadkast duiken om te zien of er nog zakjes open staan of binnenkort op moeten. Simon is ook gek op noten en koopt vaak wel het een en ander voor op werk en dan komt er van tijd tot tijd een hele verzameling geopende zakken met noten mee naar huis. Op zo’n moment maakt het me niet heel veel uit wat er in zit, als het maar ongezouten is. Dus met andere woorden: Speel met de combinatie van noten naar eigen smaak!
Kruidige Geroosterde Noten
Ingrediënten
- 250 gram gemengde noten zoals amandelen cashew, pecannoten, walnoten en paranoten
- 2 el olijfolie
- 7 gram verse rozemarijn fijn gehakt (ongeveer twee takjes)
- 1 tl grof zeezout
- ½ tl chilipoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verdeel de noten op een bakplaat met bakpapier en doe hier de overige ingredienten bij.
- Met schone handen hussel je het door elkaar totdat de noten volledig omhuld zijn met de olie en kruiden.
- Rooster de noten tot deze lichtbruin gekleurd zijn en heerlijk ruiken. Roer wel af en toe om, om verbranden te voorkomen.
- Als de noten na ongeveer 10 - 15 minuten klaar zijn, laat je ze buiten de oven afkoelen.
- Schep de noten in een mooie kom en serveer.
- Overgebleven noten bewaar je in een luchtdichte doos op een donkere plek.
Wat serveer jij graag als je gasten krijgt?
Ana zegt
Heerlijk recept! En ik moet het toch even zeggen… Wat fijn dat je terug bent! Jouw site staat nu weer boven aan de favorieten! Dagelijks snuffel ik weer hier rond .
Liefs
Heleen Quantrill zegt
Hoi Ana,
Dankjewel! Dat vind ik erg fijn om te horen 🙂
Frans zegt
De eerste link spreekt van gezondenoten.nl, een site die (momenteel) niet bestaat. Verder in de tekst blijkt dat het om gezondenotenkopen.nl gaat. Toch wel een belangrijk verschil, lijkt me. 🙂
Heleen Quantrill zegt
Ha Frans,
Helemaal gelijk! Bedankt voor het opmerken. Ik heb het aangepast.
Groetjes
Heleen