Vijg en Walnoot Rol

Vijg Walnoot Rol

Ben je op zoek naar iets lekkers voor bij de film later vanavond? Probeer dan eens deze vijg en walnoot rol! Als je een beetje voorraad hebt met gedroogde vruchten en noten, kun je deze rol in een handomdraai klaar hebben. Lekker bij zachte geitenkaas, oude kaas of gewoon zo.

Vijg Walnoot Rol

Vijg en Walnoot Rol

Heleen Quantrill
Combineer deze vijg walnoot rol met je favoriete kaasjes of eet 'm uit het vuistje!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Snack
Porties 12

Ingrediënten
  

  • 50 gram gepelde walnoten
  • 250 gram gedroogde vijgen steeltje verwijderd
  • 25 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram amandelen
  • ½ el honing
  • Snufje gemalen kruidnagel
  • Optioneel: ½ el whisky of 1 bolletje stemgember

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine met messen en pulseer een aantal keer tot er een ietwat vaste massa ontstaat.
  • Deponeer het noot vijg mengsel op een vel bakpapier en maak er een mooie rol van.
  • Wikkel in het bakpapier en leg in de koelkast om iets op te stijven.
  • Deze rol blijft wel 2 maanden houdbaar in de koelkast.

Je kan hier hele mooie variaties op maken. Bijvoorbeeld door er een beetje sterke drank door te doen of door gember toe te voegen. Maar wat dacht je van cranberry’s en pistache noten? Of wat denk je van pecannoten in plaats van walnoten en dadels in plaats van vijgen? Doe er iets ahornsiroop door voor die klassieke smaakcombinatie!

Als je deze rol wilt maken als snack voor overdag, kun je er ook een eetlepel rauwe cacaopoeder aan toevoegen. De chocola smaak is heerlijk!

Dus zo zie je maar weer! Een kort en krachtig stukje met een heerlijk en makkelijk recept om de zaterdagavond goed en wel in te luiden! Fijn weekend verder nog en tot maandag!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Is rijst met groenten in een bowl
Gezond eten

Is rijst met groenten gezond? Dit moet je weten

Rijst met groenten is een klassiek gerecht dat wereldwijd op tafel staat. Of je nu kiest voor een simpele wokschotel, een curry of een rijstsalade, het lijkt op het eerste gezicht gezond. Maar hoe zit het écht? In dit artikel leg ik je als voedingsexpert uit waarom deze combinatie meestal

Lees verder »
rookworst op een snijplank
Gezond eten

Is rookworst ongezond?

Rookworst is een klassiek onderdeel van de Nederlandse keuken. Vooral in de wintermaanden zie je hem vaak op tafel, bijvoorbeeld bij stamppot of erwtensoep. Maar is rookworst eigenlijk wel zo gezond? Als voedingsdeskundige en liefhebber van pure voeding, leg ik het je graag uit. Wat is rookworst precies? Rookworst is

Lees verder »
gezonde surimi sticks op een snijplank
Gezond eten

Surimi sticks: gezond of misleidend?

Surimi sticks, ook wel bekend als krabsticks, lijken misschien op krabvlees, maar schijn bedriegt. Deze populaire vissticks zie je vaak in salades of sushi, en ze worden gemaakt van witvis die vermalen, gezeefd en gemengd wordt met zetmeel, smaakstoffen en soms kleurstoffen. Maar zijn ze eigenlijk wel gezond? Laten we

Lees verder »