Gisteren was ik op de valreep even in AH en zag daar de nieuwe bonus-aanbiedingen. Ze hadden onder andere fruitreepjes van Goodies van het bedrijf Organix. Ik ken dit merk al vanuit Engeland waar ze een hele reeks producten voor babies en peuters hier van hebben. Ze werken met 100% biologische producten en voegen geen suiker, zout en conserveringsmiddelen toe. Nu ben ik onderhand uit de babies en peuters, maar voor diegene die er nog volop in zit, is dit interessant om eens nader te bekijken!
De fruitreepjes bij AH waren volgens mij de enige producten daar van Goodies, maar ik weet dat de Super en Jumbo ze ook hebben. Toevallig dat ze nu in de bonus waren.
Hoe dan ook, met bijna 40 cent korting op een pakje met vijf reepjes heb ik direct vier doosjes meegenomen. Ik heb banaan en appel. Ze gebruiken dadel en een beetje rijstemeel om er mooie staafjes van te maken. Verder niks! En ze smaken precies zoals je zou verwachten, naar gedroogd fruit met of een appel of een banaansmaak. Vergelijk ze niet met een standaard fruitreepje waar vaak nog suiker en meel gebruikt wordt om er iets marketing waardigs van te maken.
Natuurlijk kun je deze heel makkelijk zelf maken door dadels en ander gedroogd fruit fijn te malen en in vormpjes te drukken. Ik denk alleen dat het voor kleine kinderen erg leuk is om er een gekleurd papiertje om heen te hebben. En de ervaring leert is dat een dadelpasta erg kleverig is en dus bewerkelijk om er echt iets anders uit te halen dan alleen balletjes.
Dus als kleine snack voor mee naar school of in de auto vind ik het ideaal. Als uitdeelsnoep vind ik het minder geschikt vanwege de prijs en het feit dat je zelf dus ook dadelballetjes kan draaien. En deze kun je dan nog verder aanpassen aan je smaak. Maar voor het gemak zijn deze reepjes een uitkomst!
Dadelballetjes
10 gedroogde dadels, ontpit
5 gedroogde, ongezwavelde abrikozen
1/2 el kokosolie
2 el amandelmeel op een bordje
- Neem een keukenmachine met messen en doe hier de dadels en abrikozen in. Maal ze fijn.
- Als het iets droog is, doe je er een beetje kokosolie bij, maal dit er nog even doorheen.
- Maak mooie balletjes ter grote van een flinke knikker.
- Rol de balletjes een voor een door het amandelmeel.
- Bewaar ze in de koelkast. Als ze afgekoeld zijn, blijven ze mooi stevig.
- In principe zijn ze maanden houdbaar. Zorg wel voor een goed deksel op de doos.
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Anonymous zegt
Leuk recept. Vooral het idee om er bv cacao aan toe te voegen.
Ik ga veel van jouw recepten uitproberen.
Ze leken me al lekker en ik at al glutenvrij, daar komt de komende tijd ook suikerarm bij.
Groetjes, VeggieMo
izerina zegt
Ik heb wel geen kleinkinderen,maar ga zeker eens kijken bij onze jumbo. Voor een vriendin met glutenintolerantie en voor mezelf. Groeten Izerina