Maaltijden plannen = tijd besparen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu dat Echtgenoot voorlopig niet thuiskomt (werk), is het voor mij lastiger om makkelijk aan boodschappen te komen en moet ik voorzichtiger omspringen met het geld dat ik voorhanden heb. Dit betekent vooruit plannen en producten gebruiken waar ik minstens twee maaltijden van kan maken. Ook wil ik goeie kost neer kunnen blijven zitten, maar niet ten koste van mijn tijd en energie. Dus niet al te lang in de keuken staan, minimale variatie, maar goeie producten. Ik heb het volgende bedacht:

1. Rooster een kip in oven. Dit levert op dag 1 Roast Dinner op met groente en aardappels. Op dag 2 eten we koude kip met gebakken aardappeltjes, courgette en champignons. In de nacht van dag 2 op dag 3 trek ik bouillon van het karkas. Op dag 3 eten we minestronesoep met wortel, aardappel, selderij en brood met boter. Herhaal dit proces zo vaak als nodig. Variatie met rundvlees of kalkoen is mogelijk, principe blijft het zelfde.

2. Trek bouillon van schenkel. Dit is goed voor twee keer soep en lekkere jus voor oa. bij het Roast Dinner. Het is stevige bouillon met wei, verse kruiden, ui en knoflook. Een goeie basis voor een aantal gerechten, aangevuld met verse groenten uit het seizoen.

3. Fruit en zuivel. De kinderen eten graag beiden als ontbijt en als tussendoor. Gecombineerd met amandelkoekjes of -pannenkoekjes heb je al een maaltijd opzich. De zuivel is natuurlijk biologisch en lekker zuur om het meeste profijt er van te hebben.

4. Eieren. Ik heb genoeg vrije uitloop eieren ingeslagen zodat ik voorlopig wel toe kan. Gekookt lekker zo met een beetje zout of mayonaise of anders met kaas, komkommer en noten ook als ontbijt of lunch tijdens een schooldag.

5. Suiker. Door suiker tot een absoluut minimum te beperken garandeer ik mezelf rustige dagen en een makkelijk slapengaan ritueel. Essentieel voor 1-ouderschap 😉

6. Alcohol. Zie punt 5, maar dan omgekeerd op de moeder toegepast en niet de kinderen

😉

Nog andere suggesties?

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »
Gietijzeren Braadpan1
Een Natuurlijk Schone Keuken

Review Gietijzeren Braadpan

Ahh, de braadpan. Een trouwe kameraad in de keuken. Hij bakt, suddert en stooft en bewaart van tijd tot tijd de uien als er even geen ruimte in de kelderkast is. Dit is een van de meest essentiele onderdelen van een goed doordachte keuken. Als je er nog niet eentje

Lees verder »