Elke woensdag is het weer troef: Kijken in de koelkast en fruitschaal om te zien wat ik allemaal op kan maken of kan verwerken in voorbereiding op de wekelijkse rit naar de markt op donderdagochtend. Op Facebook liet ik woensdag al weten op deze manier extra eters van een heerlijke roerbakschotel te hebben voorzien, maar daar bleef het niet bij! Het zonnetje schijnt weer heel verleidelijk en daarmee het geroep van kinderen om een ijsje. Uiteraard zou ik ze met twee euro op zak naar de winkel kunnen sturen, maar het is net zo goedkoop en een stuk gezonder om zelf ijs te maken!
Deze keer was ik op zoek naar een manier om overgebleven avocado’s te gebruiken. Avocado’s zijn voor mij net zoiets als haring: een noodzakelijk kwaad ;-). Dus elke manier om een avocado te verstoppen in dressing, soep of dessert is mij zeer dierbaar! Deze keer dus ijs. En het resultaat was verbluffend! Bijkomend voordeel: de kinderen smulden er van en kregen ook zo de fantastische voordelen van avocado binnen!
Mango Avocado IJs
1 rijpe avocado (Hass)
2 rijpe mango’s, in stukken gesneden
2 el vloeibaar zoet
1 blikje kokosmelk
Snuf zout
1 el Wodka (zie onderaan recept)
Optioneel: gehakte noten
- Maak een hele gladde smoothie van de avocado, mango’s, kokosmelk en het zout.
- Schenk dit in een ijsmachine en laat het een half uur draaien.
- Voeg 10 minuten voor het einde de noten toe. Ook leuk als decoratie.
- Als je geen ijsmachine hebt, voeg dan wodka toe aan de smoothie en vries het in een plastic bak met deksel in. De alcohol voorkomt dat het als een ondoordringbare ijsklomp bevriest.
- Wil je dit toch niet doen, roer dan om het kwartier de ijs door met een vork.
Ik zal eerlijk zeggen dat ik wel kan proeven dat er avocado in zit, maar ik zit dan ook goed in mijn zink ;-). Door extra zoet toe te voegen, wordt die smaak wel minder uitgesproken. Je kan proberen om het zonder te maken, zorg dan gewoon dat je mango’s superrijp zijn!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.