Twee Heerlijke Nectarine Recepten

Nectarine Recepten
Wat leuk, een recept van precies 2 jaar geleden! Ik vond deze nadat ik op zoek was naar een lekker recept met nectarines aangezien ik gisteren een zak vol nectarines kreeg van de buurvrouw. Toeval? 

Zoals ik gisteren al vertelde, heb ik een halve kist nectarines gekocht op de markt, afgelopen donderdag. Mijn moeder stond me op te jutten en de marktkoopman keek diep in mijn ziel en toen wist ik het: deze nectarines zijn van mij, hoe dan ook! Dus daarom volgen er hier 2 nectarine recepten

Maar nu zit ik er mee! Hoewel… Het is gewoon een uitdaging om lekkere dingen te verzinnen met deze zoete mini-appeltjes (zoals ik ze aan de kinderen probeer te verkopen) en zo elk beetje zoetheid te bewaren.

Nectarine Kiwi Cocktail

1 nectarine, ontpit en in stukjes gesneden
1 kiwi, geschild en in stukjes gesneden
1 glas witte wijn of waterkefir
IJsklontjes naar behoefte

  1. Stamp de nectarine en kiwi een beetje aan in een mengbeker, voeg de wijn toe en roer dit alles nog even goed.
  2. Schenk over in een glas en voeg ijsblokjes naar smaak toe. Klaar!

Gepocheerde Nectarines

1 Nectarine
1 glas rode wijn of druivensap
1 vanilleboon
1 el oerzoet, honing of palmsuiker
1/4 tl kardamompoeder

  1. Neem 1 nectarine, door de helft met de pit verwijderd, doe deze in een pannetje en voeg hier de overige ingrediënten aan toe.
  2. Laat dit vijf minuten zachtjes koken.
  3. Serveer direct, eventueel met wat zure room of yoghurt.

Wat natuurlijk ook heel goed kan, is de nectarines ontpitten en dan pureren. Klein beetje citroensap erbij om al te snel bruin worden te voorkomen. Lekker over rijstpudding of gewoon zo!

En kijk ook een bij mijn Nectarine Kruimeltaart!

Dus hup allemaal, gauw naar de groenteboer!

Wat doen jullie met nectarines, behalve zo opeten? Bijzondere recepten graag!

5 reacties

  1. Anonymous schreef:

    Hoi Heleen, ik vroeg mij af of jij ook let op biologisch of niet op het vlak van fruit/groente.
    Want ik doe dat sinds kort maar kan daardoor nauwelijks bij de gewone marktkraam slagen.
    Ik ben benieuwd hoe jij dat ziet.

    groet,
    Ramona

  2. Anonymous schreef:

    Het recept an de tarte tatin staat er niet bij…op die pagina dan hè. Groetjes Nine

  3. Anonymous schreef:

    Ik heb net ook nog een kilootje gekocht… Zit te denken aan nectarinebeleg maken (koken/indikken of gewoon pureren, en dan wat citroensap en -rasp erbij, klaar!
    Of verwerken in een muffin met ook chocolade?
    Een koude soep van maken, met munt en misschien (maar nu zeg ik mss wat geks) basilicum?????? Ik ga morgen eens proeven hoe die combi is…
    Petra

  4. Wel lekker maar ik mag alleen maar een klein beetje rood fruit af en toe.
    Zit in fase 2 van Atkins dieet,
    Genieten jullie er maar van 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »
Gietijzeren Braadpan1
Een Natuurlijk Schone Keuken

Review Gietijzeren Braadpan

Ahh, de braadpan. Een trouwe kameraad in de keuken. Hij bakt, suddert en stooft en bewaart van tijd tot tijd de uien als er even geen ruimte in de kelderkast is. Dit is een van de meest essentiele onderdelen van een goed doordachte keuken. Als je er nog niet eentje

Lees verder »