Morgen begint het gewone leven weer: school, werk en de dagelijkse routine staan voor de deur. Om dit goed te starten, heb ik een heerlijk recept gemaakt met wat ik nog in de kast had. Deze notenpasta blondies zijn perfect voor in de lunchbox, zowel voor kinderen als volwassenen.
Daarnaast ben ik weer volop aan het experimenteren met nieuwe ingrediënten. Dit alles met het oog op mijn aankomende workshop ‘Moe, mag ik wat lekkers’ op 8 september. Want wat geef je je kroost dat zowel lekker als voedzaam is? De komende tijd kunnen jullie nog meer heerlijke baksels verwachten.
Recept notenpasta blondies
Ingrediënten
- 450 gram gemengde notenpasta
- 2 eieren
- 100 gram palmsuiker
- 1/2 theelepel zeezout
- 2 eetlepels boekweitmeel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170°C (elektrische oven).
- Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad geheel.
- Giet het beslag in een laag bakblik en verdeel gelijkmatig.
- Bak de blondies in ongeveer 30 minuten goudbruin.
- Laat ze afkoelen en snijd in stukken.
Het resultaat? Heerlijk smeuïg van binnen en knapperig van buiten. Serveer met een banaan voor een extra traktatie.
Tip: Perfect als gezonde snack of als tussendoortje tijdens een drukke dag!
Over gezond gesproken, wil je weten of hazelnoten gezond zijn?