Deze week zal ik elke werkdag samen met Biologische Toko een nieuw ontbijtrecept publiceren dat niet alleen erg lekker is, maar ook prima snel of van te voren klaar te maken zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan op een moment dat je eigenlijk zo snel mogelijk de deur uit wil (of anderen de deur uit wil werken). Ik hoop dat jullie hier veel plezier van zullen hebben! Vandaag staat er op het recept: Kaneel-Rozijnen Amandelmeelbrood
Het is Valentijnsdag vandaag! Niet dat ik meedoe aan de commerciële gekkigheid, maar het is natuurlijk wel leuk om vandaag je lief eens extra te verwennen 😉 Als je nu denkt: “Daar heb ik Valentijnsdag niet voor nodig”, snap ik je ook helemaal. Hoe dan ook, dit brood is iets bijzonders, dus misschien, heel misschien is het een goed recept als je een keer ontbijt op bed wilt serveren.
Kaneel-Rozijnen Amandelmeelbrood
14 plakjes
250 gram amandelmeel
2 el kaneel
1 tl bicarbonaat
1/2 tl zeezout
Rasp van 1 sinaasappel
2 eieren
150 ml karnemelk (of een ander melk naar voorkeur met 1 el citroensap toegevoegd)
1 el vanille extract
Een handvol lekkere rozijnen
Amandelschaafsel (optioneel)
- Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch).
- Neem een ruime kom en doe hier de droge ingredienten in. Roer even door.
- Kluts in een mengkom de eieren met de karnemelk en vanille even door elkaar.
- Schenk dit bij het amandelmeel en roer goed door.
- Roer nu voorzichtig de rozijnen door het beslag.
- Schenk het beslag in een broodblik van 15 x 25 cm.
- Bak het brood in 30 minuten gaar.
- Laat nog 30 minuten afkoelen en haal het brood uit de vorm.
- Serveer met roomboter, lekkere jam, notenpasta of gewoon zo.
FREDDY zegt
ik vond een heerlijk lekker dessert om bij de brunch of bij een ochtent ontbijt
Heleen Quantrill zegt
Dankjewel! 🙂
Alma zegt
Hoi Heleen
Zojuist jouw amandel rozijnen kaneelbroodje gebakken maar die is veel lichter als de jouwe hoe zou dat kunnen?
Die van jou lijkt ook luchtiger maar dit zou kunnen komen omdat ik hem in een 18 cm ronde bakvorm had dus hij was vrij plat plus dat ik maar 200 gr amandelmeel heb gebruikt…
Smaak was goed alleen denk dat ik de volgende keer er een banaantje bij door doe zou ook wel kunnen toch?
Vriendelijke groeten,
Alma
Machteld zegt
Lijkt me lekker zeg! Zou je ook Havermelk (met citroen) kunnen gebruiken ipv karnemelk??!
Sandra zegt
Wat een heerlijk recept!
2 vraagjes…
Kun je ipv bicarbonaat ook backingsoda gebruiken!?
En ipv karnemelk yoghurt!?
Bedankt alvast…ga het zeker maken!!!
Fijn weekend
Heleen Quantrill zegt
Jazeker x2 🙂
Bianca zegt
Hmmmm, wat is dit een heerlijk broodje! Ik had maar 150 gram amandelmeel en heb daarom de rest aangevuld met speltbloem. Ook heel lekker geworden!
Bedankt voor he recept!
Lieve groet
Iris Maier zegt
Wat leuk Bianca, dat het zo goed is bevallen en ook goed om te horen dat het met deels speltbloem ook prima lukt!
Esther zegt
Oh oh oh oh wat is dit lekker, veel zachter en luchtiger dan ik verwacht had echt supermmmmmmm heb er nog een hand gehakte noten aan toegevoegd.
Helemaal niet handig, veel te lekker! 😉
Sissy Traa zegt
Hoi Heleen, ik heb het net gemaakt. Het is echt mijn lekkerste broodje tot nu toe! Bedankt voor het recept.
Julie Hapjesprincess zegt
Wat een heerlijk recept. Ik ga het eens maken op een zalige, luie zondagmorgen.
Groetjes Julie
Afieke van der Zande zegt
Hoi Heleen, bedank voor dit recept! Ik heb ‘m gisteren gemaakt. Qua smaak vind ik hem heel lekker, maar van binnen is ie totaal niet gaar. Opnieuw de oven in en extra lang bakken hielp helaas niet. Ik heb volgens mij precies je instructies opgevolgd… Heb jij misschien een idee wat er mis gegaan kan zijn?
Anonymous zegt
Heerlijk, hij is hier al bijna op, ik had geen sinaasappel dus heb die weg gelaten maar toch erg lekker.
Bedankt.
Groetjes Wietske
Linde zegt
Zou het amandelmeel vervangen kunnen worden door speltmeel?
Nienke zegt
Waar zou je de rozijnen voor kunnen vervangen?
Gerdien zegt
Fijn recept, bedankt! Ik ga ‘m nu maken in mijn hart-bakvorm! Mijn lief loves kaneel! En ik ook…
Heleen Quantrill zegt
Hoi Judith,
Ik zou hier geen boekweitmeel voor gebruiken, dan wordt het inderdaad niet lekker. En wat je kan doen is op beslist.nl ‘amandelmeel’ invullen en dan de prijs per kilo vergelijken. Ik denk dat je daar dan wel een goeie deal kan vinden. Succes!
Groetjes
Heleen
Berge zegt
hoi heleen,
kan ik hier ook boekweitmeel voor gebruiken? of is dat te bitter? ik mag nl. geen havermeel meer dat deed ik eerst maar nu moet ik compleet glutenvrij gaan… ik had amandelmeel dat heel grof was maar kun jij me een beetje een site geven die wat goedkoper zijn in amandelmeel? want ik vind het als het gewone fijne mee is heerlijk! groetjes judith
Judy Dellebarre zegt
Provena havermeel is glutenvrij en draagt het glutenvrij logo.
Anonymous zegt
Bij Voedingswaar.nl is het niet duur
Olga
Yelena Yeli zegt
Jumbo verkoopt ook boekweitmeel in het glutenvrije schap. Ik gebruik het graag. Amandelmeel dat 100 procent glutenvrij is, is moeilijk te vinden.
Yelena Yeli zegt
Je zou ook de helft boekweitmeel en de helft kleefrijstmeel kunnen nemen dan wordt het lekkerder. Kleefrijstmeel is natuurlijk wel een geraffineerd product maar als je geen gluten verdraagt moet je soms schipperen. Ziek worden/blijven van gluten is een nog slechtere optie.
Ik heb nog geen gecertificeerd glutenvrij amandelmeel kunnen vinden.
Nelleke zegt
Bij gekruid.nl kun je ook redelijk goedkoop je amandelmeel bestellen. Het is eigenlijk amandelbloem, want het wordt gemaakt van witte amandelen, maar bij mij werkt het erg goed.
Anonymous zegt
Noten kopen en zelf malen in een elektrische koffiemolen werkt ook heel goed. Ik doe het zelf vaak met walnoten.
Olga
Yelena Yeli zegt
Amandelmeel van Gekruid.nl is af te raden als je echt glutenvrij moet eten. Ze geven geen garantie af dat het glutenvrij is. Het kan gemakkelijk besmet zijn geraakt. Voor ‘gewone’. Mensen geen enkel probleem, helaas wel als je alle gluten moet vermijden.
klara zegt
zelf amandelen malen en dan heb je zuivere amandelmeel…..
Iris Maier zegt
Dat doe ik inderdaad ook altijd Klara, al krijg ik het nooit zo fijn met de keukenmachine als echt meel. Jij wel?