Wie kent dat niet: je besluit spontaan om een lekker graanvrij brood of cake te maken, maar het eindresultaat valt tegen. Ja de textuur is op zich goed, de kleur ook wel, maar de smaak… meh… Erg jammer! En weggooien is zonde, het is tenslotte niet een goedkoop brood. Weet je wat ik dan doe? Wentelteefjes maken. En de enige voorwaarde voor een succesvolle omgekeerde teef, is dat het brood stevig is. In de koelkast mikken dus, dat brood en we kijken er de volgende dag weer naar.
Goed, volgende dag. Brood is lekker stijf geworden in de koelkast. Perfect! Aan de slag!
Door het brood een nachtje in de koelkast te leggen, wordt het mooi stijf zodat het goed om te keren is in de pan.
Glutenvrije Wentelteefjes
1 portie
2 plakken graanvrij brood naar keuze (ik gebruik hier mijn Paleo Bananenbrood)
1 ei
1 el melk naar keuze, kokosmelk, amandelmelk of volle koemelk
Kaneel
Snufje zout
Vet om in te bakken (ik gebruik kokosolie, maar boter is ook heel erg lekker)
- Neem een koekenpan en zet die op het vuur om zachtjes op te warmen.
- Doe je bakvet naar keuze in de pan en laat dat smelten en heet worden.
- Pak nu een diep bord en kluts hierin het ei met de melk, kaneel en zout los.
- Leg een plakje bananenbrood in het eimengsel en geef het een minuut ofzo om het eimengsel te absorberen.
- Draai het plakje om en herhaal aan de andere kant.
- Leg nu het plakje brood in de pan en bak op middelhoog vuur totdat de onderkant goudbruin en gaar is.
- Draai het plakje om en herhaal aan de andere kant.
- Herhaal dit met het tweede plakje of doe beide plakjes tegelijk.
- Serveer de wentelteefjes met bosbessen, ahornsiroop of meer kaneel.
En wat is de definitie van een wentelteef?
Een stewardess in een helikopter.
Bedankt, pa! 😀
Eet smakelijk en fijne dag allemaal!
© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.