Ontwenningsverschijnselen suiker!

Volgens mij is dit het eerste artikel dat ik geschreven heb dat een uitroepteken bevat. Waarom? Nou, voornamelijk omdat je je vandaag mogelijk net als de dame hierboven voelt en veel dingen vandaag met een uitroepteken worden uitgesproken. (‘Ik Ben Kalm! Zie Je Dat Niet??)

Maar goed. Terug naar het onderwerp. Hoe gaat het? Valt het mee, tegen? Ik heb momenteel erg veel last van maagzuur, dus veel eet ik sowieso niet. Bicarbonaat helpt. Heel erg goed zelfs.

Wederom: terug naar het onderwerp. Handen omhoog als je vandaag serieuze ontwenningsverschijnselen ervaart als je gisteren begonnen bent. De mijne bestaan uit hoofdpijn, stijve spieren, vermoeidheid en rusteloosheid. Toch meer dan ik zou verwachten! En de avond is het ergst. Dan MOET ik iets hebben. Gelukkig kan ik het afdoen met huttenkase of een gekookt ei. Mogelijk dat gewoontes ook erg meespelen. Rond negen uur, als er een film of documentaire begint, wordt er meestal het een en ander uit de kast getrokken. Thuis gaat dat altijd goed. Een kaasplank en druiven is favoriet. Maar hier bij de liefste schoonouders van de wereld (ik ben gezegend met een gebrek aan vergelijkingsmateriaal), waren dat de beruchte Quality Streets, Cadbury chocoladekoekjes (ja, ze bestaan!!) en heel veel thee met melk. Je ziet het voor je.

Trouwens, Echtgenoot doet het heel erg goed. Naar eigen zeggen heeft hij nergens last van. Zou dit een mannending kunnen zijn? Minder last van hormonen en dergelijke. En ik meende dat serieus trouwens! Als er nog een man is die ook meedoet, zou ik graag horen hoe het hem bevalt!

Welke ontwenningsverschijnselen kun je verwachten?

  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Misselijkheid
  • Stijve spieren
  • Onverklaarbare krampen en pijntjes
  • Duizeligheid
  • Stemmingswisselingen
  • Rusteloosheid
  • Vermoeidheid
  • Zweten
  • Trillerigheid
  • Slapeloosheid
  • Versterkte behoeften aan suiker/ koolhydraten
  • Versterkte emoties (verdriet, angst, boosheid)
  • Beslagen tong
  • Slechte adem
Als je hier last van hebt, ga dan niet je behoeften met iets zoets oplossen. Beter is het om iets hartigs te nemen om zo wel iets te kunnen eten, maar niet het mentale aspect van zoet te blijven voeden. Want vergeet niet dat suiker of een zoete smaak ook op je psyche werkt. Het is verslavend, dat is niet alleen iets lichamelijks! Het werkt ook op receptoren in de hersenen die een lekker gevoel afgeven en het is ook de behoefte aan die kick of energiepiek die suiker geeft. Zeker in de afkickfase waar je nu in zit, is het beter om die prikkel even helemaal te ontlopen.
Sommigen kunnen echt ziek worden van het ontwennen! Flinke hoofdpijnen, spierkrampen en misselijkheid kunnen lijken op stevige griep. Als je geen koorts hebt, flauwvalt of extreme diarree en overgeven hebt, wil ik je adviseren om het gewoon even door te maken. Wees sterk! In onze samenleving wordt ziek en oncomfortabel zijn gezien als iets vervelends en onhandigs. Het staat in de weg van je normale gang van zaken, weerhoud je er van om te kunnen blijven doen wat we graag willen. Terwijl eigenlijk ziek zijn een heel natuurlijk fenomeen is. Het is een pas op de plaats. Je immuunsysteem werkt op volle toeren en dat is goed! Daar wordt je sterker van omdat je lichaam een boost heeft gekregen!
Dus drink brandnetelthee, neem vitamine C (2 – 3 gram per dag, verdeeld over de dag), eet donkergroene groenten en drink veel lauwwarm water. Dit helpt je lever en nieren nog beter de afvalstoffen te verwijderen. Door dit er bij te doen heb je nog sneller resultaat van je suiker-pauze en jongens, wat zul je je lekker fris voelen!
Dus, zeg me na: Yes, ik voel me belabberd en dat motiveert me nog meer!
Sorry, ben nooit echt goed geweest in motivatie-kreten. Voel je vrij om je eigen versie toe te passen. Als het een goeie is, laat het me dan even weten. Ik zou hem dan graag van je willen gebruiken. Deze is nogal lang en bestudeert namelijk. Appreciated.
Welke ontwenningsverschijnselen heb/ had jij? Wat werkt(e) bij jou?

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

voedingsmiddelen met veel Verzadigd vet
Gezondheid Algemeen

Verzadigd vet: wat zijn de voordelen en nadelen?

Vetten hebben vaak een slechte naam, vooral verzadigde vetten. Maar zijn die zorgen wel helemaal terecht? Zoals je weet, heeft je lichaam vet nodig om goed te kunnen functioneren. Ook verzadigd vet speelt daarin een rol. Toch hoor je vaak dat je er niet te veel van moet eten. Hoe

Lees verder »
heel veel spelt
Gezond eten

Hoe gezond is spelt?

Spelt is de laatste jaren weer helemaal terug van weggeweest. Je ziet het steeds vaker terug in broden, crackers, pasta’s en ontbijtgranen. Veel mensen kiezen voor spelt, omdat ze denken dat dit gezonder is dan gewone tarwe. Maar klopt dat eigenlijk wel? In dit artikel lees je wat spelt precies

Lees verder »
voedingsstoffen
Gezondheid Algemeen

Wat zijn voedingsstoffen? Uitleg en tips

Voedingsstoffen zijn de basis van een gezond lichaam. Ze bepalen hoe je je voelt, hoe goed je herstelt, en zelfs hoe scherp je geest is. Toch hoor ik regelmatig dat mensen niet precies weten welke voedingsstoffen ze écht nodig hebben. Daarom leg ik het je graag uit. Kort, duidelijk en

Lees verder »