Overrijp fruit? Maak Moes!

Door alle drukte van de afgelopen dagen is het regelmatig fruit eten er bij ingeschoten. Door school en spelende vriendjes gaat het redelijk snel: Een kilo bananen, tas vol biologische appeltjes en een net mandarijnen zijn zo de gemiddelden per week. Maar als je koelkast vol met andere lekkertjes zit en er ook een schaal vol noten op de tafel staat, schiet fruit er bij in bij ons.

Maar weggooien is zonde, dus maak ik moes. Snel, lekker en zuinig. En zonder enig toegevoegd zoet!

Appel-Banaanmoes
2,5 liter moes

6 biologische appels
6 overrijpe bananen

  1. Snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis.
  2. Snijd de appels vervolgens in stukken en doe deze in een ruime pan.
  3. Voeg ongeveer 50 ml water toe. 
  4. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de appels zacht zijn.
  5. Snijd nu de gepelde bananen in stukken en voeg deze toe.
  6. Stamp alles fijn tot de gewenste consistentie ontstaat. Wij houden van grof. Als dat niet jouw smaak is, kun je het fijner pureren met een staafmixer.
  7. Serveer warm of laat afkoelen en bewaar in de koelkast. 
  8. De moes bevat geen suiker of andere conserveringsmiddelen, vries dus in als je het langer wilt bewaren of eet binnen twee dagen op. 

Lekker zo, over yoghurt en muesli, als jam op een boterham, over taart, in taart, in cupcakes in plaats van zoet. Verzin het maar!

Tip: Dit werkt ook erg goed met peren in plaats van appels.
Tip 2: Voeg specerijen als gember of kaneel toe voor extra smaak.

Wat doen jullie met overrijp fruit?

Meer inspiratie nodig voor eenvoudige maar lekkere recepten zonder suiker, gluten of lactose? Bekijk mijn kookboeken dan eens! Klik hier voor meer informatie. 

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »