Overrijp fruit? Maak Moes!

Door alle drukte van de afgelopen dagen is het regelmatig fruit eten er bij ingeschoten. Door school en spelende vriendjes gaat het redelijk snel: Een kilo bananen, tas vol biologische appeltjes en een net mandarijnen zijn zo de gemiddelden per week. Maar als je koelkast vol met andere lekkertjes zit en er ook een schaal vol noten op de tafel staat, schiet fruit er bij in bij ons.

Maar weggooien is zonde, dus maak ik moes. Snel, lekker en zuinig. En zonder enig toegevoegd zoet!

Appel-Banaanmoes
2,5 liter moes

6 biologische appels
6 overrijpe bananen

  1. Snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis.
  2. Snijd de appels vervolgens in stukken en doe deze in een ruime pan.
  3. Voeg ongeveer 50 ml water toe. 
  4. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de appels zacht zijn.
  5. Snijd nu de gepelde bananen in stukken en voeg deze toe.
  6. Stamp alles fijn tot de gewenste consistentie ontstaat. Wij houden van grof. Als dat niet jouw smaak is, kun je het fijner pureren met een staafmixer.
  7. Serveer warm of laat afkoelen en bewaar in de koelkast. 
  8. De moes bevat geen suiker of andere conserveringsmiddelen, vries dus in als je het langer wilt bewaren of eet binnen twee dagen op. 

Lekker zo, over yoghurt en muesli, als jam op een boterham, over taart, in taart, in cupcakes in plaats van zoet. Verzin het maar!

Tip: Dit werkt ook erg goed met peren in plaats van appels.
Tip 2: Voeg specerijen als gember of kaneel toe voor extra smaak.

Wat doen jullie met overrijp fruit?

Meer inspiratie nodig voor eenvoudige maar lekkere recepten zonder suiker, gluten of lactose? Bekijk mijn kookboeken dan eens! Klik hier voor meer informatie. 

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

een bord het een orzo gerecht erop
Gezond eten

Orzo gezond: feiten en voedingswaarde

Orzo klinkt misschien exotisch, maar de kans is groot dat je het al eens gegeten hebt. Deze kleine pastasoort lijkt op rijst, maar is iets heel anders. In dit artikel duiken we in de vraag of orzo gezond is, wat het precies is, wat erin zit én of het beter

Lees verder »
aminozuren
Gezondheid Algemeen

Aminozuren: Essentiële bouwstenen voor je gezondheid

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en spelen een cruciale rol in vrijwel elke functie van het lichaam. Ze zijn betrokken bij spieropbouw, herstel, energieproductie en zelfs je stemming. Maar wat zijn aminozuren precies, hoeveel zijn er, welke soorten zijn er en waar kun je ze uit halen? In dit

Lees verder »
zeekraal
Gezond eten

Is zeekraal gezond? Ontdek de voordelen en nadelen

Zeekraal is een uniek groentegewas dat vooral voorkomt langs kustgebieden en zoutmoerassen. Het staat bekend om zijn knapperige textuur en zilte smaak, maar is het ook echt gezond? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen, nadelen en voedingswaarde van zeekraal. Wat is zeekraal? Zeekraal, ook wel bekend als

Lees verder »