Paleo Appeltaart

 

Langzaamaan komen verse appels weer binnen. Volgende maand barst het in ieder geval helemaal los, de verse aanvoer van appels en peren! En hoe kun je dit nou beter vieren dan met een heerlijke appeltaart? Helemaal suikervrij! Hierdoor proef je de pure smaken van de appels en specerijen, kies daarom lekkere zoete appels. Elstar bijvoorbeeld.

Een lezer vertelde op Facebook dat als je zoete appels gebruikt, je de bodem niet hoeft te zoeten omdat het sap in het deeg trekt. Dit heb ik hier toegepast en het is inderdaad erg lekker! Verwacht daarom niet een erg zoete appeltaart. Niet dat dit van de smaak af doet trouwens… integendeel!

Paleo Appeltaart (zonder graan of zoet dus)
Ongeveer 8 porties

Bodem
200 gram amandelmeel
1/4 tl Keltisch zeezout
3 el kokosolie of boter, gesmolten

Vulling
4 biologische, zoete appels, geschild en in partjes gesneden
Klein handje rozijnen, geweld in warm water
1 el kaneel
Snuf zout
1 ei, los geklopt

Voor de bodem

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en roer goed door tot er een soort kruimeldeeg ontstaat dat vast blijft plakken als je er in knijpt.
  3. Stort het deeg in een springvorm van 23 cm met een vel bakpapier op de bodem.
  4. Gebruik een pannenlikker om het deeg gelijkmatig en stevig aan te drukken.
  5. Bak in 7 – 10 minuten goudbruin en gaar.

Voor de vulling

  1. Neem een kom en doe hier de appels en rozijnen in.
  2. Strooi de kaneel en een beetje zout er over en hussel even door elkaar totdat alle appelpartjes bedekt zijn met kaneel.
  3. Neem het losgeklopte ei en schenk dit er bij.
  4. Roer goed door tot het ei alles bedekt.
  5. Stort het appelmengsel op de voorgebakken taartbodem en zet in de oven.
  6. Bak op 180 graden in ongeveer 30 minuten gaar.

Serveer met geklopte slagroom met kaneel (geen zoet toevoegen!) en een kop thee. Of lekker als dessert met de Paleo Custard.

Tip: Week de rozijnen in rum of een likeur naar eigen smaak. 
Tip 2: Klik hier voor een leuk artikel met 8 gezondheidsvoordelen van appels!

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

superfoods
Gezond eten

De waarheid over superfoods – hype of helend?

Superfoods zijn al jaren een trend. Van chiazaad tot gojibessen en spirulina, overal hoor je dat ze wonderen zouden doen voor je gezondheid. Maar hoe terecht is dat? Zijn superfoods echt zo bijzonder, of is het vooral een slimme marketinghype? In deze blog duiken we in de waarheid achter superfoods:

Lees verder »
5 tips om te blijven genieten
Overige

5 tips om te blijven genieten

Genieten van eten en drinken is een van de grootste genoegens in het leven. Toch vergeten we in de drukte van alledag vaak om daar bewust bij stil te staan. We eten snel tussendoor, drinken iets zonder erbij na te denken en haasten alweer naar het volgende. Zonde, want juist

Lees verder »