Paleo Bosvruchten IJstaart

Deze taart is bedrieglijk eenvoudig om te maken en bevat goeie vetten van de kokosmelk en -olie. Lekker met een eenvoudige taartbodem van amandelmeel en uiteraard glutenvrij, suikervrij en lactosevrij! Dus helemaal Paleo en helemaal vegan! 😉

Paleo Bosvruchten IJstaart
12 punten

Voor de taartbodem
200 gram amandelmeel
1/4 tl Keltisch zeezout
2 el gesmolten kokosolie
1 el Vanille Extract
1 el zoet naar keuze, of het equivalent in stevia

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng alle ingrediënten goed tot er min of meer een bal ontstaat.
  3. Neem een springvorm van 24 cm doorsnee en leg hier een velletje bakpapier in.
  4. Druk het deeg plat in de springvorm en gebruik je vingers om het ongeveer gelijk te verdelen.
  5. Bak de taartbodem tot het net licht goudbruin wordt, in ongeveer 15 minuten.

Voor de vulling
1 liter kokosmelk
250 gram rood fruit naar keuze, ik gebruikte aardbeien en blauwe bessen.
1 el Vanille Extract
Snufje zout
2 el zoet naar keuze, of het equivalent in stevia
12 blaadjes gelatine of 4 gram agar agar

  1. Week de blaadjes gelatine op in wat koud water.
  2. Verwarm ondertussen ongeveer een kopje kokosmelk in een steelpan.
  3. Als je agar agar gebruikt, kun je dit hierin oplossen.
  4. Zodra de melk warm wordt, roer je de gelatine erdoor tot het volledig opgelost is.
  5. Neem een blender of een staafmixer met een hoge kom en doe hier de overige ingrediënten in.
  6. Blender het goed tot het helemaal glad is.
  7. Roer dit door de warme kokosmelk heen en roer even goed door.
  8. Pak nu de taartbodem in de springvorm en schenk het mengsel hier in.
  9. Laat iets afkoelen, ongeveer een half uur en zet in de vriezer.
  10. Na twee uur is de taart mooi opgesteven en klaar voor consumptie! 😉
  11. Serveer met dikke kokosmelk en wat vers fruit.

De gelatine of agar agar is nodig om de taart vorm te geven, ook buiten de vriezer. Het geeft het ook een heerlijk zacht mondgevoel. Ik denk dat het wel zonder kan, maar ik denk dat de taart dan erg hard wordt en mogelijk waterig als je het wat laat ontdooien. Het zal voor de smaak niets uitmaken, maar het oog wil ook wat! 😉
Uiteraard kun je bijna elk soort fruit gebruiken dat je wilt. Maar ik zou voor het zachtere fruit kiezen als perzik, ananas, mango of ander rood fruit. Ook zou je met avocado of gesmolten chocolade kunnen experimenteren! Als je je eigen versie hebt gemaakt, laat dan een bericht achter om te delen hoe het was!

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

9 reacties

  1. Sharon Rozema schreef:

    Ik zou het heel graag willen maken maar heb je/jullie voorbeelden voor het zoet?
    Stevia mag niet gebruikt worden ivm intolerantie. Geen suikers, gluten, zuivel of e nummers… soms nog even lastig zoeken

  2. Anonymous schreef:

    hoi Heleen,

    Ik had gelezen dat je nog op zoek bent naar glutenvrije bladerdeeg in andere glutenvrije recepten wordt ook veel gebruik gemaakt van half rijstemeel en half boekweitmeel het smaakt zo echt lekker (de reste meel compenseert de boekweitmeel die je zo niet meer proeft). Missghien lukt het zo via dit recept al wordt het wel iets minder elastisch zonder gluten:

    http://www.foodtube.nl/video/1572/Bladerdeeg-van-Cees-Holtkamp

    kiara

  3. Corien schreef:

    Ziet er lekker uit! Ga er binnenkort mijn eigen variant van proberen te maken (niet paleo, wel verantwoord)

    @ Olga: Ik wil het ook met yoghurt gaan proberen. Heb net een receptje op gezocht voor yoghurttaart en denk dat als je die recepten combineert het wel lukt. Je lost dan de gelatine op in warm vruchtensap en mengt dat met de yoghurt (en het fruit). Zo ga ik het proberen!

  4. Hoi Heleen,

    Kan de agar agar ook vervangen worden door bijv. Tartex of xanthaangm? Dat heb ik wel in huis, gelatine en agar agar niet. Sinds gisteren een hele lading rood fruit in huis (naar een pluktuin geweest), dus je recept komt als geroepen. Wehebben ookal jamgemaakt, maarwe zijn door de potten heen geraakt.

  5. Kan deze taart ook met yoghurt ipv van kokosmelk? Ik ben niet zo’n fan van kokosmelk. Rood fruit in combinatie met yoghurt vind ik lekker fris.

  6. Anonymous schreef:

    Ik denk dat deze taart zonder vriezer, met alleen de koelkast ook al heel lekker is, ik houd niet zo van ijs. Lekker idee met de kokosmelk.
    Ik kan deze taart maken met zwarte besjes uit de tuin en binnenkort met frambozen uit de tuin 🙂

    Groetjes, VeggieMo

  7. Corina schreef:

    jammer dat ik geen amandelmeel in huis heb, anders ging ik het gelijk proberen, ik heb nog een emmertje japanse wijnbessen en wat bramen staan…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

ananas gesneden op een bord
Gezond eten

Is ananas gezond? Ontdek 7 verrassende voordelen

Ananas is een tropische vrucht die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook boordevol voedingsstoffen zit. Zoals je misschien weet, is ananas rijk aan vitamine C en vezels. Maar wist je dat deze exotische vrucht nog veel meer voordelen biedt? Laten we samen ontdekken of ananas gezond is. Waar is ananas

Lees verder »
file americain op toast
Recepten

Zelf filet américain maken? Zo doe je dat!

Filet Américain is een heerlijk smeerbaar broodbeleg dat geliefd is in veel huishoudens. Zoals je misschien weet, staat het bekend om zijn romige structuur en hartige smaak. Hoewel het gemakkelijk te koop is in de winkel, raad ik je aan om het zelf te maken. Het is niet alleen verser,

Lees verder »
heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »