Afgelopen woensdag was mijn moeder, Jeanette, jarig! Ze is nu al 18 jaar 37 jaar oud! 😉 Nu was ze gisteren bij me om wat werk te doen en het leek mij een leuk idee om haar te verrassen met een heerlijke verjaardagstaart. Zonder gluten, geraffineerde suiker of lactose. En lekker dat hij was! En mooi dat hij er uit zag! Nu ben ik niet zo behept met taartdecoratie zoals sommigen dat zijn, dus dit was al een hele prestatie van me!
Paleo Chocolade Verjaardagstaart
12-16 porties
Voor de taart
2 keer het recept voor Lekkerste Chocoladecake Ooit
Voor de frosting
200 gram goeie kwaliteit pure chocolade (min. 70% cacao)
80 ml kokosolie
1 tl vanille extract
Extra
Jam naar keuze (St. Dalfour is suikervrij en in de supermarkt te krijgen)
Kaarsjes
- Bak twee keer een ronde taart van het recept van de Chocoladecake (23 cm doorsnee)
- Laat ze afkoelen
- Smelt in een pannetje de kokosolie en de chocola tot deze gesmolten is
- Roer de vanille erdoor en laat het opstijven
- Leg de eerste cake met de ronde kant naar beneden op het bord waarop je de taart wil serveren
- Besmeer de bovenkant rijkelijk met de jam naar keuze
- Leg de tweede cake met de ronde kant naar boven op de eerste cake
- Smeer nu met een mes de frosting over de taart, inclusief de zijkanten
- Versier de taart met kaarsjes, vers fruit of chocoladesnippers en serveer bij koffie of thee
Tip: Dit is een hele machtige cake. Snij dus kleine puntjes!
Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!