Paleo Kokos-Citroencake

Het is weekend! En dus tijd voor een heerlijk nieuw cake-recept. Deze cake is heerlijk luchtig, precies zoet genoeg en is perfect voor het zoetjes aan opwarmende lente weer! Dus ga gauw aan de slag en geniet van een plak heerlijke kokoscake en een kop koffie en het feit dat het zaterdag is. Geloof me, beter kan het haast niet worden 😉

Paleo Kokos-citroencake
12 porties

250 ml extra vergiene kokosolie, gesmolten
200 gram kokosbloesemsuiker of 200 ml ahornsiroop
100 gram kokosrasp
1 el vanille extract of zaadjes van 1 vanillepeul
1 tl bicarbonaat
1 tl Keltisch zeezout
10 eieren
100 gram kokosmeel, gezeefd

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (elektrisch).
  2. Meng in een grote kom de kokosmeel met de bicarbonaat en het zout.
  3. Neem een andere kom en kluts hierin de eieren met de kokosolie, het zoet en de vanille.
  4. Schenk het eimengsel bij de kokosmeel en roer goed door.
  5. Voeg nu de kokosrasp toe en laat het beslag even staan, ongeveer 10 minuten.
  6. Doe ondertussen een velletje bakpapier in twee springvormen van 24 cm.
  7. Verdeel het beslag over de twee springvormen en zet ze in de oven.
  8. Bak ze in ongeveer 35 minuten gaar. Een tandenstoker moet schoon uit het midden komen.
  9. Laat de cakes minstens een half uur afkoelen voordat je ze uit de springvorm haalt.

Kokos-Citroenfrosting
Genoeg voor een dubbellaags taart als deze

150 ml extra vergiene kokosolie, gesmolten
120 ml dikke kokosroom (zet een pak kokosmelk in de koelkast en schep het dikke gedeelte er uit)
50 ml honing
2 tl vanille extract
50 gram kokosmeel
2 el verse citroensap
2 tl citroenrasp

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en meng totdat er geen klontjes meer zijn.
  2. Bewaar in de koelkast tot het wat opgesteven is.
  3. Meng nog even met een garde of kort in de blender en smeer tussen de cake lagen en bovenop.
  4. Decoreer de cake met meer geraspte kokos en citroenrasp en serveer.

Opmerkingen
Meestal is het wel mogelijk om het gebruikte meel voor iets anders te vervangen, maar aangezien dit kokosmeel is, raad ik dat niet aan. Het werkt anders dan ‘gewoon’ meel. Maar gezien de hoge voedingswaarde van kokosmeel, lijkt me dit een niet al te groot probleem… 😉

Heel fijn weekend allemaal!

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Balsamico azijn
Give-Away & Reviews

Alles over balsamico: gezond, smaakvol en veelzijdig

Balsamicoazijn is al lang niet meer weg te denken uit de keuken. Van saladedressings tot glazuur over gegrilde groenten: deze donkere, stroperige azijn geeft gerechten een complexe, zoetzure smaak. Maar wat is balsamico precies? Hoe wordt het gemaakt? En is het eigenlijk gezond? In dit artikel ontdek je alles wat

Lees verder »
een bord het een orzo gerecht erop
Gezond eten

Orzo gezond: feiten en voedingswaarde

Orzo klinkt misschien exotisch, maar de kans is groot dat je het al eens gegeten hebt. Deze kleine pastasoort lijkt op rijst, maar is iets heel anders. In dit artikel duiken we in de vraag of orzo gezond is, wat het precies is, wat erin zit én of het beter

Lees verder »
aminozuren
Gezondheid Algemeen

Aminozuren: Essentiële bouwstenen voor je gezondheid

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en spelen een cruciale rol in vrijwel elke functie van het lichaam. Ze zijn betrokken bij spieropbouw, herstel, energieproductie en zelfs je stemming. Maar wat zijn aminozuren precies, hoeveel zijn er, welke soorten zijn er en waar kun je ze uit halen? In dit

Lees verder »