Deze cupcakes zijn zo ontzettend lekker, ik begrijp niet waarom ik ze niet eerder heb gemaakt! Mijn Paleo Brood verbleekt bij deze cupcakes. Ze bevatten 0 suiker (gezoet met bananen) en een flinke hoeveelheid kokosmelk en kokosrasp. Ze smaken zomers en zoet zonder dat je je ook maar 1 moment zorgen hoeft te maken om je taille omvang of bloedsuikerspiegel. Heel veel beter dan dat kan het volgens mij niet 😉
Ik zoet mijn cupcakes niet altijd met rijpe bananen omdat ik niet vind dat dat bij elke cupcake past. Ik bedoel, er zijn maar zoveel smaken waarbij banaan overheersend kan zijn. Subtiele aardbei cupcakes doen het gewoon beter als ze gezoet zijn met honing of ahorn of stevia omdat je aardbei wil proeven, niet banaan. Maar voor wie echt heel streng op de suiker wil letten, zijn rijpe bananen een uitkomst. En zeker met dit weer, heb je gauw een paar icky bananen die bruin en onaantrekkelijk zijn!
Paleo Kokosnoot Cupcakes
12 Cupcakes
1 rijpe banaan, geprakt
200 ml kokosmelk
1 ei
1/2 el appelcider azijn
1 el vanille extract
300 gram amandelmeel
50 gram kokosrasp
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl bicarbonaat
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Neem een ruime kom en meng hier alle natte ingrediënten in.
- Meng de droge ingrediënten in een andere kom tot er geen klontjes zijn.
- Doe de droge ingrediënten bij de natte en roer goed door, gebruik desnoods een mixer.
- Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes en zet in de oven.
- Bak in 30 – 35 minuten gaar (vandaar de wat lagere temperatuur). Een tandenstoker moet er schoon uit komen.
- Laat afkoelen en versier met vers fruit of kokosroom (het dikke gedeelte uit een blikje of pak kokosmelk).
- Enjoy!
Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!