Paleo Kokosnoot Cupcakes

Deze cupcakes zijn zo ontzettend lekker, ik begrijp niet waarom ik ze niet eerder heb gemaakt! Mijn Paleo Brood verbleekt bij deze cupcakes. Ze bevatten 0 suiker (gezoet met bananen) en een flinke hoeveelheid kokosmelk en kokosrasp. Ze smaken zomers en zoet zonder dat je je ook maar 1 moment zorgen hoeft te maken om je taille omvang of bloedsuikerspiegel. Heel veel beter dan dat kan het volgens mij niet 😉

Ik zoet mijn cupcakes niet altijd met rijpe bananen omdat ik niet vind dat dat bij elke cupcake past. Ik bedoel, er zijn maar zoveel smaken waarbij banaan overheersend kan zijn. Subtiele aardbei cupcakes doen het gewoon beter als ze gezoet zijn met honing of ahorn of stevia omdat je aardbei wil proeven, niet banaan. Maar voor wie echt heel streng op de suiker wil letten, zijn rijpe bananen een uitkomst. En zeker met dit weer, heb je gauw een paar icky bananen die bruin en onaantrekkelijk zijn!

Paleo Kokosnoot Cupcakes
12 Cupcakes

1 rijpe banaan, geprakt
200 ml kokosmelk
1 ei
1/2 el appelcider azijn
1 el vanille extract
300 gram amandelmeel
50 gram kokosrasp
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl bicarbonaat

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Neem een ruime kom en meng hier alle natte ingrediënten in.
  3. Meng de droge ingrediënten in een andere kom tot er geen klontjes zijn.
  4. Doe de droge ingrediënten bij de natte en roer goed door, gebruik desnoods een mixer.
  5. Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes en zet in de oven.
  6. Bak in 30 – 35 minuten gaar (vandaar de wat lagere temperatuur). Een tandenstoker moet er schoon uit komen.
  7. Laat afkoelen en versier met vers fruit of kokosroom (het dikke gedeelte uit een blikje of pak kokosmelk).
  8. Enjoy!

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

zwarte peper in een bowl
Gezond eten

Is zwarte peper gezond? Ontdek de voordelen

Zwarte peper ken je vast als een standaard smaakmaker in de keuken. Maar wist je dat het ook invloed kan hebben op je gezondheid? Als voedingsdeskundige zie ik vaak dat kleine ingrediënten, zoals peper, verrassend veel effect hebben. In dit artikel leg ik je uit wat zwarte peper is, welke

Lees verder »
olie dat word geschonken in een pan
Gezondheid Algemeen

Wat is de gezondste olie om in te bakken?

Als je graag gezond wilt koken, heb je je dit vast al eens afgevraagd: welke olie is nu eigenlijk het beste om in te bakken? Er zijn tientallen soorten oliën te koop, van zonnebloem- tot kokosolie en van avocado- tot olijfolie. Maar niet elke olie is even geschikt om te

Lees verder »
percolator koffie
Gezondheid Algemeen

Is percolator koffie ongezond?

Koffie blijft een populair onderwerp in de gezondheidswereld, en de manier waarop je het bereidt speelt daarin een grote rol. Percolator koffie – ook wel mokapot-koffie genoemd – is geliefd om zijn volle smaak en stevige aroma. Maar is deze manier van koffiezetten eigenlijk wel gezond? In dit artikel leg

Lees verder »