Paleo Kokosnoot Cupcakes

Deze cupcakes zijn zo ontzettend lekker, ik begrijp niet waarom ik ze niet eerder heb gemaakt! Mijn Paleo Brood verbleekt bij deze cupcakes. Ze bevatten 0 suiker (gezoet met bananen) en een flinke hoeveelheid kokosmelk en kokosrasp. Ze smaken zomers en zoet zonder dat je je ook maar 1 moment zorgen hoeft te maken om je taille omvang of bloedsuikerspiegel. Heel veel beter dan dat kan het volgens mij niet 😉

Ik zoet mijn cupcakes niet altijd met rijpe bananen omdat ik niet vind dat dat bij elke cupcake past. Ik bedoel, er zijn maar zoveel smaken waarbij banaan overheersend kan zijn. Subtiele aardbei cupcakes doen het gewoon beter als ze gezoet zijn met honing of ahorn of stevia omdat je aardbei wil proeven, niet banaan. Maar voor wie echt heel streng op de suiker wil letten, zijn rijpe bananen een uitkomst. En zeker met dit weer, heb je gauw een paar icky bananen die bruin en onaantrekkelijk zijn!

Paleo Kokosnoot Cupcakes
12 Cupcakes

1 rijpe banaan, geprakt
200 ml kokosmelk
1 ei
1/2 el appelcider azijn
1 el vanille extract
300 gram amandelmeel
50 gram kokosrasp
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl bicarbonaat

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Neem een ruime kom en meng hier alle natte ingrediënten in.
  3. Meng de droge ingrediënten in een andere kom tot er geen klontjes zijn.
  4. Doe de droge ingrediënten bij de natte en roer goed door, gebruik desnoods een mixer.
  5. Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes en zet in de oven.
  6. Bak in 30 – 35 minuten gaar (vandaar de wat lagere temperatuur). Een tandenstoker moet er schoon uit komen.
  7. Laat afkoelen en versier met vers fruit of kokosroom (het dikke gedeelte uit een blikje of pak kokosmelk).
  8. Enjoy!

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

14 reacties

  1. Ik zie allemaal berichten uit 2012!
    Vanavond heb ik ze gemaakt en ze zien er heerlijk uit… Helaas ‘mag’ ik ze niet proeven. Mijn zoontje (2 jaar) mag morgen trakteren op de crèche. Ben benieuwd naar de reacties (van de leidsters :-)).

  2. Anonymous schreef:

    Ik heb deze ook gemaakt en ze lukten echt prima! Wel een deel van het amandelmeel vervangen door iets anders. Ik gebruik waar amandelmeel in recepten wordt vermeld eigenlijk alleen nog maar amandelpulp van mijn zelfgemaakte amandelmeel, maar dan kom ik helaas niet aan 300 gram! In ieder geval: ze smaken heerlijk met wat suikervrije jam erop. Goedgekeurd door mijn kinderen!

  3. Anonymous schreef:

    O,o,o wat waren ze lekker! Zeker voor herhaling vatbaar. Dank!

  4. Anonymous schreef:

    En hoe lang kun je deze cupcakes bewaren in een afgesloten doos? Moeten ze trouwens ook in de koelkast staan?

  5. Anonymous schreef:

    Even een vraagje:
    is de kokosrasp uit dit recept dezelfde als de gemalen kokos die ik bij de C1000 kan kopen?

  6. Anonymous schreef:

    Heerlijk! Wel in drie stukken gebrokkeld, denk iets te vroeg uit de oven gehaald en/of volgende keer toch in kleinere vormpjes bakken, maar de smaak is heerlijk! Jammer genoeg geen verse aardbeitjes in huis, volgens mij is dat er erg lekker bij!!

    Groetjes Anne

  7. Anonymous schreef:

    Dit is ook weer een zeer geslaagd recept! Zoals de ei-pizza muffins, de chiarepen, het boekweitbrood, de chocolade muffins. Allemaal goed van smaak en heel makkelijk
    te maken. Ik en de familie zijn heel blij met al je recepten en tips.

    groeten Mark

  8. Anonymous schreef:

    Ik heb dit recept vanmiddag gemaakt. Geen cupcakes maar in een quichevorm.
    Een groot succes hier!
    Ik had er trouwens wat abrikozenjam van St. Dalfour opgedaan.

    Groetjes, VeggieMo

  9. Heerlijk! Ik heb ze gemaakt, had een klant en haar ook laten proeven! Vanilleectact had ik niet en dit vervangen door kokosbloesem ( de witte fijne) en dat smaakt erg goed.
    Bedankt
    Groetjes Wilma

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »