![Paleo Kokospudding](https://eetgoedvoeljegoed.nl/wp-content/uploads/2012/04/DSCN1966-300x186.jpg)
Afgelopen zondag hadden we mijn ouders te eten en toen mijn moeder vroeg: ‘Kan ik nog wat meenemen?’ was mijn antwoord direct: ‘Ja, die kokospudding!’
Ze heeft niet teleurgesteld. Ik zie deze kokospudding langzaamaan in de echelons van Fantastische Familierecepten terechtkomen. Een recept zo eenvoudig en zo lekker en bedacht door moeders zelf, dat moet wel een stevige favoriet blijven. Checklijst Opvoeding Dochter: Elke dag levertraan, check. Overtuig haar van het bestaan van andere kleuren dan roze, check. Geen verkering tot ze 32 is, check. Leer haar Oma’s Kokospudding maken… Daar moet nog aan gewerkt worden! Een eventuele schoondochter zal ook van goede huize moeten komen, zou ze dit recept willen bemachtigen!
O, staat het ook in mijn receptenboek? Je meent het. Er zijn dus mensen in Katwijk en Schoorl die dit recept ook hebben…. Shoot… Daar gaat mijn plan van wereldoverheersing door middel van de kokospudding.
Hoe dan ook. 😉 De pudding was uiteraard verrukkelijk en verdient bij deze een eervolle vermelding op mijn blog.
![Kokospudding](https://eetgoedvoeljegoed.nl/wp-content/uploads/2012/04/DSCN1967-300x225.jpg)
Kokospudding
800 ml kokosmelk
12 blaadjes gelatine
3 eiwitten, stijfgeslagen met wat agave of honing
75 ml rijststroop of ahornsiroop
Een mooie puddingvorm of glazen kom
- Neem een steelpannetje en verwarm hier ongeveer 100 ml kokosmelk in.
- Los hier de blaadjes gelatine in op.
- Zodra ze opgelost zijn, roer je de overige kokosmelk en de rijststroop er door.
- Spatel nu voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten er doorheen.
- Stort het mengsel in een puddingvorm of iets dergelijks en laat in de koelkast opstijven (ongeveer 2 uur).
- Serveer in de zomer met vers fruit of in de winter met opgewarmde tutti frutti.
Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!