Paleo Sushi – Sushi zonder Rijst

 

Nu dat de zomervakantie volop aan de gang is, heb ik zelf ook meer tijd om te experimenteren met nieuwe recepten. Ik betrek er dan graag de kinderen bij en laat ze zelf iets kiezen. Onze oudste is helemaal into China en Chinees eten (met stokjes welteverstaan), dus dat is leuk om op in te springen. Eten met handen is gewoon ontzettend leuk. Plus dat zomerkost over het algemeen koud of lauwwarm is, is dit een geslaagde combinatie!

Sushi is nooit echt mijn ding geweest. Ik zal een paar keer verkeerde sushi geproefd hebben en was niet onder de indruk van de smaak. Ik stel me een verse vissmaak, gecombineerd met zilte zeegroenten en scherpe wasabi voor. Helaas is dit nog niet bewaarheid! Maar het leek me wel erg leuk om een aangepaste versie thuis te maken. Zeewier is een ontzettend goede bron voor jodium en aangezien we alleen maar Keltisch zeezout gebruiken, is het slim om van tijd tot tijd zeevruchten en zeewier te eten om dit gat aan te vullen.

Ziedaar, sushi! Maar wel zonder rijst ;-). Zie hier overigens prachtig sushi servies. Ik vond een recept op het internet voor rijst-vrije sushi en dit bracht me op een idee. Jullienne groenten, avocadosaus, garnalen en een sesampasta sausje om te dippen. Leuk eten met stokjes! Moeder blij, kinderen blij en ontzettend gezond!

Paleo Sushi – Zonder rijst
Genoeg voor 4 rollen

400 gram garnalen, gekookt, gepeld en in stukken gesneden
1 avocado
1/2 komkommer, in hele dunne reepjes gesneden
Andere groenten, in julienne gesneden zoals wortel of lente-ui
3 el mayonaise
1/2 teentje knoflook, uit geperst
1/2 cayennepeper als je van pittig houdt
4 nori vellen

  1. Meng de avocado met de mayonaise, knoflook en cayennepeper tot een gladde saus.
  2. Leg een nori vel op een snijplank en smeer een dun laagje van de saus hier op. (Negeer wat dat betreft de foto, bij de tweede rol kwam ik erachter dat de saus over het hele vel smeren, het rollen en snijden vergemakkelijkt. Heb geduld met me, ik ben geen sushi expert!)
  3. Leg vervolgens de garnalen, komkommer en eventuele andere vulling die je zelf lekker vindt, hier op.
  4. Rol de nori vel op en snijd met een scherp mes voorzichtig in mooie schijfjes.
  5. Serveer met een klein beetje tamari saus voor wat extra smaak.

Tip: Nori vellen, tamarisaus en andere sushi ingrediënten zijn tegenwoordig bij veel supermarkten en de Xenos te krijgen als je niet direct een toko in de buurt hebt.
Tip 2: Pas de ‘inhoud’ van deze sushi aan, aan je eigen smaak. Varieer met vis, rauwkost en saus voor een unieke sushi!

PS: Wat vinden jullie van het bordje? Ik heb voor een paar weken terug bij de V&D twee van deze bordjes gekocht. Een kale jongen en een kaal meisje. Idee is dat je ze met eten een leuk kapsel en uiterlijk geeft om zo eten nog leuker te maken! Ik kan je zeggen, het werkt super! Zoonlief at gewoon zijn zelfgemaakte sushi op! Klik hier voor een online adres.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »