Paleo Vanille-Appelcake – glutenvrij, lactosevrij, suikervrij

Afgelopen zaterdag werden we uitgenodigd bij vrienden voor een kop koffie. Onze kinderen speelden daar, dus zo verenigden we het aangename met het aangename 😉 Het leek me een leuk idee om een lekkere cake mee te nemen! Ik had de dag ervoor een flinke hoeveelheid appels meegekregen waar wat plekken in zaten. Die snij ik weg en dan hou je nog genoeg appel over voor moes of taart. En ik had het voorjaar in de bol, dus geen kaneel of nootmuskaat deze keer, maar vanille en opgeklopte eieren. Heerlijk!

Paleo Vanille-Appelcake (glutenvrij, lactosevrij, suikervrij)
14 plakjes

350 gram amandelmeel
1/4 tl zout
1/4 tl bicarbonaat
3 appels, geschild en in kleine stukjes gesneden
1 kleine wortel, geraspt
2 eieren, gesplitst
100 ml kokosmelk
1 el appelcider azijn
1 el vanille extract
3 el rozijnen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe de droge ingrediënten in een kom en roer de klontjes er even uit.
  3. Voeg de eidooiers, kokosmelk, wortel, appelcider azijn en vanille toe.
  4. Kluts in een andere, ruime kom de eiwitten tot ze stijf zijn.
  5. Vouw het amandelmeel mengsel voorzichtig door de eiwitten.
  6. Roer voorzichtig de appelstukjes en rozijnen er door.
  7. Stort in een klein cakeblik met bakpapier en bak in 30 minuten gaar.
  8. Laat een half uur afkoelen en haal uit het bakblik.
  9. Serveer direct of bewaar in de koelkast in een luchtdichte doos (tot 1 week houdbaar), of vries in.

Deze cake is niet overdreven zoet. Je zou eventueel een geprakte banaan of appeldiksap toe kunnen voegen voor meer zoete smaak.

Tip: Verdeel het beslag over cupcakes vormpjes. Je kan hier ongeveer 8 gewone cupcakes van maken.

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Balsamico azijn
Give-Away & Reviews

Alles over balsamico: gezond, smaakvol en veelzijdig

Balsamicoazijn is al lang niet meer weg te denken uit de keuken. Van saladedressings tot glazuur over gegrilde groenten: deze donkere, stroperige azijn geeft gerechten een complexe, zoetzure smaak. Maar wat is balsamico precies? Hoe wordt het gemaakt? En is het eigenlijk gezond? In dit artikel ontdek je alles wat

Lees verder »
een bord het een orzo gerecht erop
Gezond eten

Orzo gezond: feiten en voedingswaarde

Orzo klinkt misschien exotisch, maar de kans is groot dat je het al eens gegeten hebt. Deze kleine pastasoort lijkt op rijst, maar is iets heel anders. In dit artikel duiken we in de vraag of orzo gezond is, wat het precies is, wat erin zit én of het beter

Lees verder »
aminozuren
Gezondheid Algemeen

Aminozuren: Essentiële bouwstenen voor je gezondheid

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en spelen een cruciale rol in vrijwel elke functie van het lichaam. Ze zijn betrokken bij spieropbouw, herstel, energieproductie en zelfs je stemming. Maar wat zijn aminozuren precies, hoeveel zijn er, welke soorten zijn er en waar kun je ze uit halen? In dit

Lees verder »