Wat is er lekkerder dan amandelmeelpannenkoekjes? Amandelmeel wafels natuurlijk! Helemaal op een luie zondagochtend met rood fruit, gebakken bacon en kokosroom. Ik maak er tegenwoordig een gewoonte van om op zaterdagavond als het geteisem op bed ligt iets lekkers te maken voor ontbijt. Vaak zijn dit pannenkoekjes of cupcakes, maar ik ben sinds een aantal dagen de trotse eigenaresse van een wafelijzer (bedankt, Mariesa voor de tip!) en ik kon niet wachten om het uit te proberen! Dus bij deze.
Het recept is heel eenvoudig en als je de specerijen weglaat, kun je het aanpassen aan je eigen smaak. Als je een veganistische versie wilt maken, kun je proberen de eieren te vervangen door appelmoes en het water achterwege te laten. Ik zou ongeveer 100 – 150 gram appelmoes (zonder suiker of zoetstoffen uiteraard) toevoegen. Als je dit gedaan hebt, laat dan hier even een bericht achter om te laten weten hoe het ging!
Paleo Wafels
Genoeg voor 6 grote wafels
200 gram amandelmeel
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 baking soda
1 el kaneelpoeder
2 tl vanille extract
4 eieren
80 ml prikwater
2 el zoet naar keuze, of het equivalent voor stevia
4 el gesmolten kokosolie
- Neem een ruime kom en doe hier de droge ingredienten in en roer even door om de klontjes te verwijderen.
- Meng hier vervolgens alle overige ingrediënten door en meng het met een elektrische klopper een minuut ofzo, goed door. Zo worden de wafels mooi luchtig.
- Verwarm een wafelijzer voor op een lage stand en schenk genoeg beslag in.
- Als de wafels klaar zijn, serveer je ze direct met kokosroom, rood fruit, scheutje diksap of honing of andere lekkere dingen!
Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!
Tineke zegt
WOW !!!!!!!!! Super recept! Ik was al een tijd op zoek naar een goed recept, verschillende dingen geprobeerd maar het resultaat was eerlijk gezegd niet te pruimen. Nu dit recept geprobeerd. Prachtige wafels, ze vallen niet uit elkaar, mooi ‘sponzig’ als ik dat zo mag zeggen 😀 😀
Ik heb de zoetstof, vanille en kaneel weggelaten omdat ik graag een neutrale smaak wil vanwege het beleg (zowel zoet als hartig).
Anonymous zegt
Zou je ze ook in een tostimaker kunnen doen?? oke je krijgt dan niet die mooie vorm, maar wel dezelfde smaak lijkt mij…
Tina
Anonymous zegt
Ik heb de wafels volgens recept gemaakt, de smaak was lekker alleen waren ze nogal droog. Heeft iemand een tip?
Esther
Juudtje zegt
prikwater; kun je dat vervangen met iets?
Maresolaris zegt
(beetje late reactie) maar: Juudtje, je kunt ook gewoon water nemen en dan wat (wijnsteen)bakpoeder toevoegen. De koolzuren daarin hebben hetzelfde effect als prikwater.
Jady Nin zegt
Hoi Heleen,
Welke wafelijzer heb je? Ik heb de tip van Mariesa gemist.
Jady
Olga zegt
Hoi Heleen,
Ik maak mijn wafels van proteinepoeder, dat is ook llekker luchtig. En (voor mij belangrijk) het bevat minder koolhydraten. Ik gebruik het broodrooster om de bevroren wafels op te warmen, dan worden ze weer lekker knapperig.
Heleen Quantrill zegt
Supertip! Ik zal binnenkort weer wat proteinepoeder in huis halen en zal dit dat meteen uitproberen! Hoe heb je het recept aangepast? Gewoon 1 op 1 vervangen?
Olga zegt
65 gr boter, 2 eieren, zoetstof naar smaak, 1/2 zakje bakpoeder, snufje zout, vanille en 35 gr proteinepoeder. Boter smelten, alles mixen en dan bakken. Volgens het recept is het genoeg voor 4 wafels. Ik heb het recept van het Atkinsforum, daar zijn ze ook heel creatief zonder suiker. Ik maak altijd een dubbele hoeveelheid en vries ze in. Handig om mee te nemen naar het werk als ontbijt.
Mariesa de Kok zegt
Helemaal leuk met die hartjes! Eet smakelijk. Groeten Mariesa
Anonymous zegt
Nog even over appelmoes ipv eieren. Ik heb vaak vegan gebakken en ik denk dat het met appelmoes in dit recept niet gaat lukken. Eieren geven een veel betere binding. Het zou wellicht lukken in combinatie met een boel zetmeel en met een binder zoals fyberhusk, maar dan is het niet echt paleo meer.
Groetjes, VeggieMo
Heleen Quantrill zegt
Mogelijk, ik zou het niet weten. Ik heb wel appelmoes in cupcakes en dergelijke gebruikt ipv eieren omdat ik een vegan vriendin heb, en dat lukte altijd mooi. Bleef een prima samenhangend geheel. Vandaar deze suggestie. Maar hoe het in deze situatie werkt, heb ik geen idee van. Ik denk wel dat als iemand dit wil proberen, de wafels echt wel op een lage temperatuur gebakken moeten worden. Te hoog bakken en ze verkruimelen onder je vingers! Dat is iets waar ik wel al achter ben 😉
Groetjes
Heleen
Anonymous zegt
Bedankt Heleen ,
Na wat googlen zit er ook nog knoflook uit een tube in ( sorrrryyyy had ik nog ) en een halve ui er nog doorgesnipperd , buiten nog wat bieslook en peterselie gescoord .
En die blokjes van zonatura hebben hem beter op smaak gemaakt
Hij smaakt al beter 😉
Ps de tube ligt in de prullenbak , had dat beter niet zo kunnen doen.
Anonymous zegt
Hmmmm dit zal allicht beter smaken als mijn afschuwelijke naar water smakende verse tomatensoep , die ik anders maakte met smaakmaker van Maggie , die smaakt anders heerlijk , maar zoals de naam al doet vermoeden bom vol Enr
Dus de vraag hoe moet het wel , er zit nu in hymalazout , inmiddels bungelen er drie zakjes kruiden( zonder Enr )
En peper , en drie blokjes van zonatura ( wat volgens me kinderen hier een muffe lucht verspreid .
Vanavond moet ik dit me hardwerkende man voor schotelen .
Arme hij en ik ( gelukkig eten de kids niet mee )
Heleen Quantrill zegt
Een lekkere tomatensoep maak je door in een grote pan wat olijfolie te verhitten en daar twee gesnipperde uien in te fruiten. Zodra die glazig worden, roer je kort wat fijn gesneden tenen knoflook mee. Doe hier een dikke kilo verse tomaten bij, in stukken gesneden. Pomodori zijn erg lekker hiervoor. Roer het even om totdat het begint te pruttelen. Voeg eventueel een halve liter groentebouillon aan toe. Ik gebruik groentebouillon van de natuurvoedingswinkel, uit een pot. Erg lekker.
Laat de soep een tijdje koken, ongeveer 15 minuten. Draai het vuur laag en pureer de soep met een staafmixer tot het glad is. Nu proeven of het op smaak is. Voeg eventueel zout, peper en Italiaanse kruiden toe. Goed doorroeren en serveren met wat verse basilicum, room of geraspte kaas. Wat ook erg lekker is, is na het pureren een glas rode wijn toevoegen en even mee laten koken.
Ik hoop dat je de soep nog kan redden!
Fijne avond
Heleen
Anonymous zegt
Ik gebruik graag waddenzout ipv bouillonblokjes. En ik fruit eerst een stuk of vijf teentjes knoflook in de olijfolie als ik soep maak. Lijkt veel, maar het geeft geen sterke knoflooksmaak. Meer een pikante en aardse ondergrond.
Groetjes, VeggieMo
Anonymous zegt
Ik doe ook nog vaak een rode paprika en wat stengels bleekselderij (zonder draad) erbij wanneer ik de tomaten toevoeg. Mee pureren. Mmmmmmmmmmmm.
Eet ze
Mariëtte
Spaarmoeder! zegt
Erg lekker! En feestelijk ook!