Paleo Wafels

Wat is er lekkerder dan amandelmeelpannenkoekjes? Amandelmeel wafels natuurlijk! Helemaal op een luie zondagochtend met rood fruit, gebakken bacon en kokosroom. Ik maak er tegenwoordig een gewoonte van om op zaterdagavond als het geteisem op bed ligt iets lekkers te maken voor ontbijt. Vaak zijn dit pannenkoekjes of cupcakes, maar ik ben sinds een aantal dagen de trotse eigenaresse van een wafelijzer (bedankt, Mariesa voor de tip!) en ik kon niet wachten om het uit te proberen! Dus bij deze.

Het recept is heel eenvoudig en als je de specerijen weglaat, kun je het aanpassen aan je eigen smaak. Als je een veganistische versie wilt maken, kun je proberen de eieren te vervangen door appelmoes en het water achterwege te laten. Ik zou ongeveer 100 – 150 gram appelmoes (zonder suiker of zoetstoffen uiteraard) toevoegen. Als je dit gedaan hebt, laat dan hier even een bericht achter om te laten weten hoe het ging!

Paleo Wafels
Genoeg voor 6 grote wafels

200 gram amandelmeel
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 baking soda
1 el kaneelpoeder
2 tl vanille extract
4 eieren
80 ml prikwater
2 el zoet naar keuze, of het equivalent voor stevia
4 el gesmolten kokosolie

  1. Neem een ruime kom en doe hier de droge ingredienten in en roer even door om de klontjes te verwijderen.
  2. Meng hier vervolgens alle overige ingrediënten door en meng het met een elektrische klopper een minuut ofzo, goed door. Zo worden de wafels mooi luchtig.
  3. Verwarm een wafelijzer voor op een lage stand en schenk genoeg beslag in.
  4. Als de wafels klaar zijn, serveer je ze direct met kokosroom, rood fruit, scheutje diksap of honing of andere lekkere dingen!
Tip: Je kan deze wafels ook invriezen. Zo hoef je ze op een later moment alleen maar even in de oven op te warmen (10 minuten op 150 graden).
Tip 2: De hoeveelheid wafels is afhankelijk van je type wafelijzer.
Of probeer een maiswafels, deze kunnen erg gezond voor je zijn!

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »