Wat is er lekkerder dan amandelmeelpannenkoekjes? Amandelmeel wafels natuurlijk! Helemaal op een luie zondagochtend met rood fruit, gebakken bacon en kokosroom. Ik maak er tegenwoordig een gewoonte van om op zaterdagavond als het geteisem op bed ligt iets lekkers te maken voor ontbijt. Vaak zijn dit pannenkoekjes of cupcakes, maar ik ben sinds een aantal dagen de trotse eigenaresse van een wafelijzer (bedankt, Mariesa voor de tip!) en ik kon niet wachten om het uit te proberen! Dus bij deze.
Het recept is heel eenvoudig en als je de specerijen weglaat, kun je het aanpassen aan je eigen smaak. Als je een veganistische versie wilt maken, kun je proberen de eieren te vervangen door appelmoes en het water achterwege te laten. Ik zou ongeveer 100 – 150 gram appelmoes (zonder suiker of zoetstoffen uiteraard) toevoegen. Als je dit gedaan hebt, laat dan hier even een bericht achter om te laten weten hoe het ging!
Paleo Wafels
Genoeg voor 6 grote wafels
200 gram amandelmeel
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 baking soda
1 el kaneelpoeder
2 tl vanille extract
4 eieren
80 ml prikwater
2 el zoet naar keuze, of het equivalent voor stevia
4 el gesmolten kokosolie
- Neem een ruime kom en doe hier de droge ingredienten in en roer even door om de klontjes te verwijderen.
- Meng hier vervolgens alle overige ingrediënten door en meng het met een elektrische klopper een minuut ofzo, goed door. Zo worden de wafels mooi luchtig.
- Verwarm een wafelijzer voor op een lage stand en schenk genoeg beslag in.
- Als de wafels klaar zijn, serveer je ze direct met kokosroom, rood fruit, scheutje diksap of honing of andere lekkere dingen!
Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!