Na alle feestelijkheden en het vele, overdadige eten, vind ik het altijd heerlijk als er weer iets gewoons op het menu staat. Of iets pittigs! Na vier dagen kalkoen en Christmas pudding was ik toe aan makkelijk verteerbare kost. Een pittige Thaise pompoensoep was precies wat de dokter voorschreef!
Het is grijs buiten. Muisgrijs. En het is koud. Waterkoud. Nog meer beeldvorming nodig over hoe grijs en koud het is? Waar we van het weekend nog lekker buiten konden wandelen, is het naar buiten gaan beperkt tot snel op m’n pantoffels de postbus leeghalen en weer naar binnen duiken. Ik vind het wel even best!
Verhuizing is Aanstaande!
Gelukkig hebben we in huis genoeg te doen, want volgende week krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis! De combinatie van spanning en tijdsdruk zorgt ervoor dat de productiviteit hier in huis met 200% is toegenomen. Kasten raken langzaamaan leeg, alle boeken zijn inmiddels ingepakt. De badkamer heeft een grote beurt ondergaan en ook de run naar de vuilstort gebeurt vaker, want jongens jongens, wat produceert een mens een hoop troep.
Met de verhuizing naar dit tijdelijke huis hadden we al veel weggedaan. Het idee was en is nog steeds, om in ons nieuwe thuis meubels en dergelijke met zorg uit te kiezen om het zo echt helemaal van ons te maken. Het zal straks even gek druk zijn met klussen en heen en weer rijden (het is inmiddels de zoveelste keer dat we verhuizen dus we kennen de klappen van de zweep!) en met een kleine peuter er bij, geeft dit nog wel eens hoofdbrekens. Maar ik weet ook dat het een kwestie is van doorzetten en doorgaan. Er gloort altijd wel licht aan de eind van de klus-tunnel.
Thaise Pompoensoep
Soep is dan extra lekker ook. Makkelijk om te maken, ideaal om eventueel in te vriezen om straks snel iets op tafel te kunnen zetten en een perfecte manier om lekker wat groenten naar binnen te werken. Pompoen leent zich bij uitstek voor krachtige curry-smaken en deze keer combineerde ik het met een pakje Currypasta van FairTrade. Lekker met kokosroom zodat de soep een heerlijk verzadigd gevoel geeft.
Thaise Pompoensoep met Currypasta en Kokosroom
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 1 stengel citroengras
- 2 teentjes knoflook
- 1 zakje Currypasta van FairTrade
- 2 el kokosolie
- 400 ml kokosmelk
- 300 gram pompoen in blokjes, zaadjes verwijderd
- 1 limoen schil en sap
- vissaus naar smaak
Instructies
- Verhit de kokosolie op een middelhoog vuur en snijd de sjalotten, knoflook en groene peper grof. Bak ze in de olie tot de knoflook geurig wordt.
- Voeg een gekneusde stengel citroengras, de schil van de limoen en de inhoud van het zakje currypasta toe. Roerbak een minuut of twee.
- Voeg nu de pompoenstukjes toe en roerbak nog even kort.
- Schenk de kokosmelk er bij en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat de soep in 20 minuten gaar worden.
- Voeg op het laatst de limoensap toe en pureer de soep met een staafmixer tot het de gewenste consistentie heeft.
- Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel wat vissaus toe.
- Serveer een scheutje kokosroom en wat verse koriander.
Conclusie
Naar mijn bescheiden mening 🙂 kun je bakstenen lekker krijgen met Aziatische smaken. Mijn favoriete kruiden, specerijen en andere typisch Aziatische producten die ik altijd wel in huis heb, vind je hier.
En heb je zin om online door een toko te neuzen? Check dan de webshop van Asian Food Lovers eens!
Laat een reactie achter