Afgelopen maandag liet ik jullie zien hoe je een pompoen roostert en eenvoudig van zijn vruchtvlees ontdoet om er zo de heerlijkste dingen van te maken. Nou, ik hoop dat jullie flink bezig zijn geweest, want ik heb twee heerlijke recepten voor jullie! Dus duik je keuken in en vier de herfst met kruidige geuren en smaken minus de suiker, gluten en melk! Beter kan het haast niet. Oh jawel, het smaakt ook nog eens verrotte lekker 😉
300 ml melk naar keuze (ik gebruik kokosmelk, maar je kan dit vervangen door je eigen melk)
4 eieren
80 gram kokosbloesem suiker
100 gram pompoenpuree (eerst gepureerd, dan uitgewogen)
1 el kaneel
1/2 tl gemalen nootmuskaat
1/2 el vanille extract
1/4 tl Keltisch zeezout
(Tip: Vervang de specerijen door een eetlepel Koekkruiden!)
- Verwarm je oven voor op 160 graden.
- Neem een blender of keukenmachine met messen en doe hier de eieren, het zoet en de melk in. Maal even goed door.
- Voeg vervolgens de overige ingrediënten door en laat de machine draaien tot er een mooie, egale massa ontstaat.
- Verdeel dit over kleine ovenschaaltjes of een glazen Pyrex ovenschaal en zet in een grote braadslee of ovenschaal.
- Vul deze tot de helft met kokend heet water en zet dit in de oven.
- Bak de custard in 45 – 60 minuten gaar. Een mes moet er schoon uit komen.
- Serveer direct met geraspte kokos of slagroom of bewaar in de koelkast en eet het koud.
Pompoencake
Ongeveer 8 stukken
Dit recept vond ik op Elana’s website en ik heb het iets aangepast om geen agave of bakpoeder te hoeven gebruiken.
70 gram pompoenpuree
70 gram kokosbloesem suiker
2 eieren
150 gram amandelmeel
1/4 tl Keltisch zeezout
1/2 tl Bicarbonaat
1 el appel ciderazijn
1 el Koekkruiden of
1/2 tl kaneel
1/4 tl nootmuskaat
1/4 tl gemalen kruidnagel
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Neem een blender of keukenmachine met messen en pulseer hierin de pompoenpuree, suiker en eieren.
- Voeg de overige ingrediënten toe en maal nog even goed door.
- Neem een glazen ovenschaal van ongeveer 15×25 cm of een klein cakeblik en doe hier wat bakpapier in.
- Stort het beslag in de vorm en bak in 30 – 35 minuten gaar.
- Serveer zo of met verse slagroom.
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.