Pompoen Custard en Pompoencake

Afgelopen maandag liet ik jullie zien hoe je een pompoen roostert en eenvoudig van zijn vruchtvlees ontdoet om er zo de heerlijkste dingen van te maken. Nou, ik hoop dat jullie flink bezig zijn geweest, want ik heb twee heerlijke recepten voor jullie! Dus duik je keuken in en vier de herfst met kruidige geuren en smaken minus de suiker, gluten en melk! Beter kan het haast niet. Oh jawel, het smaakt ook nog eens verrotte lekker 😉

Pompoencustard
8 porties

300 ml melk naar keuze (ik gebruik kokosmelk, maar je kan dit vervangen door je eigen melk)
4 eieren
80 gram kokosbloesem suiker
100 gram pompoenpuree (eerst gepureerd, dan uitgewogen)
1 el kaneel
1/2 tl gemalen nootmuskaat
1/2 el vanille extract
1/4 tl Keltisch zeezout
(Tip: Vervang de specerijen door een eetlepel Koekkruiden!)

  1. Verwarm je oven voor op 160 graden.
  2. Neem een blender of keukenmachine met messen en doe hier de eieren, het zoet en de melk in. Maal even goed door.
  3. Voeg vervolgens de overige ingrediënten door en laat de machine draaien tot er een mooie, egale massa ontstaat.
  4. Verdeel dit over kleine ovenschaaltjes of een glazen Pyrex ovenschaal en zet in een grote braadslee of ovenschaal.
  5. Vul deze tot de helft met kokend heet water en zet dit in de oven.
  6. Bak de custard in 45 – 60 minuten gaar. Een mes moet er schoon uit komen.
  7. Serveer direct met geraspte kokos of slagroom of bewaar in de koelkast en eet het koud.

Pompoencake
Ongeveer 8 stukken

Dit recept vond ik op Elana’s website en ik heb het iets aangepast om geen agave of bakpoeder te hoeven gebruiken.

70 gram pompoenpuree
70 gram kokosbloesem suiker
2 eieren
150 gram amandelmeel
1/4 tl Keltisch zeezout
1/2 tl Bicarbonaat
1 el appel ciderazijn
1 el Koekkruiden of
1/2 tl kaneel
1/4 tl nootmuskaat
1/4 tl gemalen kruidnagel

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Neem een blender of keukenmachine met messen en pulseer hierin de pompoenpuree, suiker en eieren.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe en maal nog even goed door.
  4. Neem een glazen ovenschaal van ongeveer 15×25 cm of een klein cakeblik en doe hier wat bakpapier in.
  5. Stort het beslag in de vorm en bak in 30 – 35 minuten gaar.
  6. Serveer zo of met verse slagroom.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

karnemelk en melk in glazen
Gezond eten

Karnemelk of melk: wat is gezonder?

Melk of karnemelk? Je hebt het vast wel eens in de supermarkt overwogen. Beide lijken gezond, maar ze verschillen behoorlijk. Niet alleen qua smaak, maar ook in voedingswaarde en hoe je lichaam erop reageert. Ik help je vandaag op weg om een goede keuze te maken. Wat is het verschil

Lees verder »
karnemelk in een glas
Gezond eten

Karnemelk gezond bij afvallen? Ontdek de feiten

Karnemelk. Veel mensen denken er nauwelijks aan bij het afvallen. Toch is het een verrassend gezonde drank die je zou kunnen helpen bij gewichtsverlies – als je het op de juiste manier gebruikt. In dit artikel leg ik uit wat karnemelk precies is, wat de voordelen én de valkuilen zijn,

Lees verder »